1.7.11

V untuk .....

Ikhtiar. (eh V bukan untuk ikhtiar...hehe)


Ini adalah ikhtiar kami.
Usaha dengan cara lain dari mengambil langkah pantas untuk dibedah dan dibuang organ. Alhamdulillah, Encik Arjuna jumpa seorang professor ni. So dia galakkan untuk ikut kaedah ni di samping makan ubat yg diberi. Memandangkan record pesakit cancer pun boleh sembuh dan disahkan oleh hospital. Jadi tak salah kalau mencuba. Hope miracles happen to him too. Just percaya pada kuasa Allah SWT.


So for these 3 months, he need to be a vegetarian. Yes, V is for Vegetarian. Alhamdulillah dua hari dah berjaya. phew... penin jugak bila pikir nk masak sayur apa tetiap hari. Si tukang masak tak brapa handal ni jugak terpaksa review nama resepi menggunakan bantuan encik gugel. Kalau yg pelik2 tu copy and paste je la. Kalau yg lain tu, agak2 je laa. Janji i got the idea from there pastu main campak2 apa yg patut dalam kuali. ;) Syok jugak jadi vege ni. Saya pun terikut2 jadi vege pulak. Hehe. Tak lama lagi kulit i mulussss gitewww.. haha.

Ok 1st menu...


Mixed Vege with Shiitake Mushroom


2nd menu is...
Kangkung goreng tepung.


Haa takat tu je yg saya masak untuk permulaan. Tunggu laa lepas ni byk resepi sayur je la yg di post. hehe. Oh esok nak pegi Cameron Highland. Borong sayur lah kami nanti.


Eh minta tolong, kalau tau apa2 resepi vege, tak kisah lah, just tau nama menu je ke, penah masak ke, penah makan ke..atau penah tgk kawan post kat fb ke...just let me know. 3 bulan lamaaaa tu nak perah otak pikir resepi. Lagi nak bulan puasa pulak. :)





Mudah2an ini jalan terbaik...amin.

8 comments:

mast@work said...

your husband tak sihat ye..

banyakkan sabar ye..

kalau menu sayur jepun byk juga..

tempura sayur pun sedap.. sayur kacang, terung, keledek..

dessert sayur2 pun banyak.. labu especially memang byk dibuat dessert..

..:: WiRdA ::.. said...

thanks mast..a ah..kira pesakit kronik lah. oh itu la buat kangkung tempura konon2nye. tp kan, actually wheat flour dia takleh makan jugak..huhu..

zurie isa said...

sayur cmna yg bleh mkn?? pedas2 leh mkn x?? bleh cmpur udang@ayg@daging ke x?? tp paling elok su sayur la wirda.. sayur campur l yg sedap.. tukar2 sayur ja sng.. kailan rebus pastu tos dan tuang sos tiram kt atas sedap jgk.. tp ena kailan segar la.. k.. klau zr da idea zr gtau len.. semoga cepat sembuh..amin..

..:: WiRdA ::.. said...

thanks zurie..

buleh campur2 ngan ayam dan lain2..tp dia takleh makan laa benda2 tu..makan kuah dan sayur dia sj buleh.. tp lebih baik elakkan sbb kang dia curi telan jugak..hahahaha..

telur, soya , tepung gandum semua takleh..

so kalo tau apa2 benda buat dr tepung beras ke..ok jugak.. takat ni kami buat apam, nk buat kuih serabai..hahaha..

atulhani said...

mr Ray sakit ape...

..:: WiRdA ::.. said...

mcm2 dh atul.
asal dari sakit kronik pankreas--> diabeter--> hempedu dah mati (ni yg dorang nk bedah) --> jumpa sel cancer active.. T_T

b said...

hik....makanan anda sangat sedap okeyh~!!

thanks for joining me :D

vegan ke arah kelestarian hidup. we hoo!

..:: WiRdA ::.. said...

chaiyok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...