23.12.11

Japan #05 :: Shopping Spree at Tokyo



Hai lama kan tak update blog. Semangat dah kurang sbb bz meneruskan hidup. aceh.. sambungan kisah di Jepun. Yeah awal2 pagi dh checkout hotel Fuji Mihana, hotel yg aku tertinggal jam tu. hihi.



Kami singgah di Asakusa. Kat area kuil ni ada jual local item. So sebab tu buat pitstop kat sini dulu. Sebab kira harini last day lah utk shopping2.



Haa ni dorang dok tilik nasib kalau tak silap.


Gambar di Asakusa berakhir di sini sbb anda sendiri bleh lihat ketajaman mata wanita itu utk memulakan aktiviti shopping. hihihi. Sesak pon mak redah jugak ngan stroller tu.



Sesudah habis melepaskan nafsu shopping, haruslah bersyukur ke atas rezeki masing2. Kami singgah di satu2nya masjid (cami) di Tokyo.


Next destination is Shinjuku. Tapi harap maaf tiada gambar sgt nk amik kat situ sbb xtvt shopping jugak dan keadaan sedikit sesak. Tak lama pon kat situ sbb encik tour guide nak suh kami shopping sampai penat kat Ginza. hehe. So ada apa ngan Ginza?


Nah inilah Ginza - a place to be seen emptying your wallet! haha ok yg dalam gambar ni adalah laluan utama 4 lane yg DITUTUP pada wiken semata2 nak memudahkan pejalan kaki bershopping. And if im not mistaken, ade 5-6 lorong semua tu adalah pusat beli belah mengikut jenis2 barang. Kalau beri masa sehari - 2 hari baru cukup kot nk tawaf. Tapi kami cuma ada 2 jam saja kat sini. Mmg kaedah shopping saya adalah, berkenan amik dan amik dan try dan byr. Ka-ching!!


Kebetulan hari tu lah Steve Jobs meninggal. Oh lihat dorang siap letak apple yg di gigit lagi sama mcm logo APPLE. ;)


Nampak mcm lama sgt kan shopping dari siang sampai mlm. Nak buat camne, kul 5 dah gelap. Kedai pulak tutup pukul 8. haa tu nampak forever XXI (forever 21), 5 tingkat yawwww~~~! Heaven btol memilih pakaian. Seblah dia yg tak sempat pegi adalah Zara 5 tingkat jugak.. Cis tapi takpe.. sbb Zara pon mcm mahal jugak kat sana. Lepas shopping makan2 dan balik hotel. Zzzz tp encik hubby pegi merayau ke Hardrock dan dpt gambar seperti dibawah. :p


Tokyo Tower di waktu siang.



Tokyo Tower di waktu mlm dan menjeleskan saya. Ok bai.

Syoknye shopping,

14.12.11

WW #005 :: bungkusan dari Timur





Bagusnya mereka packing jam sekecil ini dengan penuh ciri2 keselamatan. Saya tertinggal jam ni kat hotel di Gunung Fuji haritu. Then minta dorang post ke hotel last kami. Tapi memandangkan kami bertolak ke Malaysia pagi, jadi tak sempat la sampai ke tangan saya. Jadi tunggu lah next trip dr agensi perlancongan ni pegi amik. Alhamdulillah..Mujur dpt balik. Walaupun bukan nya jenama Rolex tapi sbb dia ada sentimental value, mesti kena dptkan balik jugak!



Kagum buat kesekian kali.

29.11.11

Hijrah

Salam Maal Hijrah 1433.

Dalam diri ini berdoa akan permulaan yg baik untuk tahun baru, namun Allah SWT itu lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita. Alhamdulillah, terima kasih Allah, kerana membekalkan aku kekuatan dan ketabahan untuk mengharungi dugaan yg besar ini. Sesungguhnya aku percaya ada hikmah disebalik dugaan yg Kau berikan ini. InsyaAllah.


p/s: korang kalau ada any vacancy let me know. ;)

pray for better opportunities in future. Amin.

21.11.11

another happy moment to write...

161111

It's our 4th anniversary!



I baked him a redvelvet cake since he said he will be late that nite. At the morning, i cut a slice of it and place it on a plate with my simple deco and put it on his table, together with a picture of mine..so called "my model picture". hihi. Well..there is a story behind the picture actually..:P then i'm off to office as usual.



Few hours later... i received bbm from him. Hehe..surprise surprise hubby!~

Then I took halfday + 1 day AL as he asked me to do so. And he brought me to a surprise romantic getaway~ weehuuu...

OMG... blissful...what a wonderful place... i love the room... i love the bed so much.. i love the peaceful seaview..i love Avillion Water Chalet... he knows how i adore a place like this.. Thank you so much dear!

open bathroom.. so nice, kan?


Beautiful sunset from the balcony...*love*

We had a dinner...err table for three.. candle lite dinner is not suggested. ~( ^V^)V


Surprise surprise... haha, i put the gift on the bed right b4 we went to dinner and i let him to enter the room first after we came back...tadaaaa! =)



Good Morning Thurday~~~~ theehehehe

Morning activities after having our breakfast; feed-a-pet.. yeah there's a small pet farm that open daily for guest to join their activities. But look at my son.. takut pulak bila tgk banyak2 binatang datang dekat...adoiiii..




Style....but pity Irfan (pity mama too T_T) cannot join Abah ..it's an adult pool only....

....budak2 main kat pool biasa saja okeyyy... haha




The two of us.....with an adorable son... LOVE!


I always pray for our happiness...forever and always...

Thank you love, for another blissful gateway... for the surprise gift.. for the moment we shared.. and for your pure love.




love u. love our kid.

16.11.11

4 tahun lah~




Dear hubby,

I appreciate your love, understanding, listening, humor, flexibility and energy. I know loving me is hard work. Happy 4th anniversary! I love you more than I can say..



Forever and Always,

14.11.11

Perkenalkan ahli dapur baru..

Ehem2.. patut dah perkenalkan sejak Ogos lalu, masa pertengahan Ramadhan. Tapi tak syok la perkenalkan tanpa hasil sampingan kannnn...


Ok everybody...say "HELLO" to my BREAD MAKER.... err bleh panggil "cik BM" je. :P

another 'love' from kenwood..

Mudah saje.. saya buat dough campak2 dan biar dia uli selama 1 jam 30 min.


Siap dough, buat sambil baca ABC... mmg semudah ABC..haha


Then buat laa roti kegemaran selamanya.. cheesy stick!

Oh Oh Oh oo aku tak percaya jadi~.. aku tak percaya jadiiii~~ (nyanyi mcm lagu Lyiana Jasmay)


Selebihnya mesti la kena buat basic bun sebagai syarat percubaan pertama. Lemak manis. Sedap! Kenyal dan anjal!


Alter sket, dah jadi Chicken Floss Bun... adoi pakai serunding raya je pun..hahaha.


Hasil kerja pertama. Thanks to cik BM. And not to forget, to my bigheart hubby, million thanks! *love much*




ok tahun depan buka bakery..*cough*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...