5.7.11

He likes...

OMG!


Dah lama rupanya mama tak update pasal anak mama yg manja ni. Dah 2 tahun 5 bulan dah. Ye la, slalunye tahun pertama je yg rajin nk update pun, tu pun skip byk jugak. Inikan pulak laa dah 2 tahun gini.. hehehe..


Well...Irfan skrg sudah mcm2 karenah. Banyak main sorang2, berlakon sorang2, cuba tiru mama ckp, cuba tiru gaya abah...

Time mandi dia paling suka main segala baldi lah gayung lah..sabun semua2.. mcm budak2 lain la jugak..


Irfan dah terel main lego (block2 ni dari dulu I panggil lego sbb time kecik2 dulu tau lego je..haha). Dan dia susun lah mcm mana pun, semua akan dijadikan pistol.. bengbengbeng!


Obses dgn kucing. Pegi mana2 pantang nampak kucing. Mula2 pegang tali dulu, pastu pegang kucing, last2, meniarap ngadap muka kucing tu..ada peluang, cium pulak muka kucing -_-"


Lagi satu obses dia adalah ball. Kalau dah jumpa selagi tak kluar dari tmpt tu, maka di usung lah bola itu kemana jua. Kalau nasib tak baik, kami terpaksa beli bola again and again..-T_T


Ohh ini budak sgt berlagak bila berada di dalam pool. Takmo mama pegang konon. Lupa laa tu penah tenggelam dlm kolam akibat berlagak itu. hahaha.


Dia suka buat ekspresi mata. :)

Dan paling tekun kalo menunggu utk makan kek.


Erm, even mcm2 karenah dia dh buat. Irfan still tak petah bercakap lagi. Vocab je bertambah. Takpe mama dan abah sabar menunggu budak petah berckp. Buleh agak kalo dia berckp petahnya mcm mana.. sebab skrg pun dia dok ckp bahasa german+thai+korea pun bukan main laju lg.. haha

Irfan sekarang :

- kenal semua anggota muka. (eye, nose, mouth, teeth, cheek, head, hair, ear..) He always practice how to pronounce himself.

- cuba2 baca doa makan dan selepas makan. Gaya je la slalu lebih. :)

- nyanyi bait2 lagu Old McDonald, baa baa black sheep.

- suka menari lagu Clap Your Hand, erk lagu JLo on da floor and lagu Neyo pun dia tibai menari jugak. Bukan salah mak okey..hahaha

- dah pandai sebut jenis2 color, kenal blom lagi kot.

- dah pandai guna ayat kantoi.. "aaahaa ta ta duu.." (ahaa tak tawu..)

- sgt pemalu tak pasal2. huhu Malu dia bukan jenis senyum2 sipu. Tapi jenis buat tak tawu. tgk tempat lain.. adeh..perangai sapa eh.

- kalau dia pissed off dia akan cari jln penyelesaian. cth : abah suka kacau dia main, cukup 3 kali dia mengelak, abah still kacau jugak. Nanti dia pegi amik majalah photog, bg kat abah suh baca dgn harapan tak kacau dia lg. Hahahaha so cute lah!

- "mama desh" adalah merujuk kepada "ini mama punya" atau "ini mama buat" hoho

- ikut mood baik, hai semua org. babai semua org. tp kalau mood tak baik, tgk pun takmo. haha




Kebanyakan vocab Irfan banyak datangnya dari Ipad. Dia layan Youtube and all games and learning application dalam tu. Bagus jugak. So tak kisah lah kalo Irfan nk buat harta pun Ipad mama kalau btol cara gunanya. ;) Thanks Ipad. Thanks Abah sbb bg hadiah.

Ok dah la tu. Mama nk sambung buat keje balik. hehehe.. Mama doakan Irfan cepat bercakap.

Babai~.... (nada comel paling ultimate!)







Bila Irfan nk dpt adik eh..

2 comments:

b said...

uhm...yea yea..its wonderful knowing tht how fast the clock ticking, and how fast his now become a boy, my baby boy....

thanks mama sebab byk habiskan masa dgn sikecik....

irfan i miss you!

..:: WiRdA ::.. said...

how i missed him when he was a lil baby..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...