29.7.11

BM oh BM

Nope.
Bukan BAHASA MELAYU.
Bahasa Malaysia pun bukan. =.=


Keinginan ni dah lama. Tapi ia akan menjadi high tahap pempuan mengandung yang mengidam nk makan buah mempelam cicah kuah rojak apabila nampak org buat roti sendiri yg nampak begitu empuk dan lembut dan panas dan seperti spring toink toink. Oooooohhhh (letak tangan kat pipi sambil tarik kebawah)








I WANT BREAD MAKER!




Oh saya suka makan roti. Sebab tu saya nak buat sendiri. Hehe. Dan lagi, nk uli pakai tangan sendiri? ermmmmmm tangan saya kecil, jari pun halus2 saja.. mak ckp mcm lidi je. So alasan mutlak tak larat uli pakai tangan. Hahaha.

Persoalannya skrg, KAT MANA ADA JUAL BENDA NI? Brand apa yg bagus. Tlg jawab sat sapa tau.




Sape nk bg hadiah ponnn boleeeeeeeh!

8 comments:

atulhani said...

Dulu kakak kite ada BM ni..tak ingat la jenama ape.. masalahnya cuma, dia kena buat roti tu ikut resepi yang dia bagi dalam buku resepi tu. just campak2 tepung, apa2 la dalam tu.. ikut arahan... senang je jadi roti..


MASALAHNYA. bila buku tu hilang.. tak boleh buat roti dah.. takkan jadi.. even kita pandai buat roti guna oven biasa..

Tapi tak tahulah jenama lain camna kan..

Lin said...

dlm katalog cosway pun ada..not bad jugak.my friend dah penah beli.cuma brand tak pasti.

..:: WiRdA ::.. said...

atul :: erm itu lah, tp aku rasa mcm ade dua jenis, satu yg masak terus roti tu.. satu lg yg just utk uli je kot.. sbbnye, aku nk part uli tu je..hahaa

takpe aku nk try pakai mixer tgk bleh ke tak..huhu takut uli lama2 pakai mixer, jahanam tak agak2?

..:: WiRdA ::.. said...

lin :: a ah setakat ni dengar org beli kat cosway.. uhm uhmm..ur fren tu ckp ok ke tak?

ummi eiz said...

saye penah nmpk kt tesco,tp bukan branded rasenye..


(dah beli nnt bole pass hehe)

..:: WiRdA ::.. said...

nampaknya dh masuk puasa. so xtvt lebih cenderung kepada cookies.. maka niat beroti2 akan disambung lepas raya..hahaha

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

cuba breadmaker dari noxxa. refer kat link ni: http://www.amway2u.com/mall_proddet.jsp

saya selalu tgk kakak dan abg buat fresh bread utk anak2nya. mlm dia masuk bahan siap2, pastu tekan masa. tau2 kul 6.15 pg jer roti dah masak. panas lagi.

..:: WiRdA ::.. said...

itu lah, setakat ni, kat mesia ni, byk org ckp yg dr amway..ke cosway tah..tak igt.menarik kan tetiba ade roti siap panas2 utk breakfast. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...