12.11.09

Our Cahaya

++gambar masa 1st dpt kunci umah++

Some of my frenz asked me about my new cahaya pichas..huhu so i'm struggle to come out wif this entry...OMG..finally, tadaaaa~ Our Cahaya entry created! hehe (mcm laa korang tunggu sgt..err plis say "yes yes i'm waiting!" T_T)

Not much to say (really?hehe)..it's juz some reviews since we're moved here. Check it out bebeh! (poyo le plak)

  • my kitchen story..end up with Exotic Kitchen's designer. I got L-shape cabinet attached with the bar and also including the hood+hob+oven. Yeah of coz menambahkan five figures debt to our account. huhu for long term, y not kan? ( ckp2 nak sedapkan ati sendiri..T_T)




    ++ kitchen pelbagai posisi. kaler n tekstur cabinet tidak dpt disnap dgn clear menggunakan camera hp. harap maklum, hp bukanlah dlsr. oh peti ais kecil itu tlg jgn gelak ye..++

  • my lighting story..jeng jeng jeng..last minutes decision, we bought all lights and fans @ one of the lighting shop (oh forgot the name) - found in Puchong beside Tesco. It's truly cheaper! betull..tak tipu..hehe (iklan ini tidak berbayar k..) Haa lupa plak, kami ada gak pegi beli satu je lampu kat Tsen lighting..kedai agak mahal (tp kami dpt % tipu)..sbb tu beli seketul saje..hihi


    ++curtain dan lampu bergabung gambar. tak byk ler lampu chantik2 kami beli sbb byk guna donlite ngan kalimantang je..hehehe++

  • my Nagoya curtain also done..even has a bit cacat sket ukuran dia..(tidak dpt di kesan pada gambar ok..hehe) selagi it can cover up all my window from outsider, then it's fine wif me. (tp kalo dtg umah i buat2 la tak pasan kecacatan itu..hihi)

  • lagii.....errr.. ape lagi ye ...Oh! our grill and security alarm also has been installed. wieww wiewww wieww..

  • Majlis masuk umah aka kenduri doa selamat secara kecil2an (jemput sedara mara n jiran je) sudah selesai juga. err gambar ini blom transfer dari camera ye!
  • erm erm..anything else? yeah of coz..my dream mixer... blom di beli atau diberi as a hadiah oleh sesape lg..(hubby sila kesian..) camne nk baking cupcake ni..T_T penat i beli oven tau!

++sekadar membakar semangat bakal si pembeli++

okie..jadi lah sket2.. nk tgk lelebih pun mmg takde apa yg lebih..hehehe.. jemput lah ke rumah ye!Daa~~

penghuni no.20,

20 comments:

My Heart... said...

i'm first!!....cantiklah umah baru hg wirda, aku tompang syok n dreaming nk mcm tu jgk..hehehe.. bole ker? best arr... swimming pool xder ker.

ummi Eiz said...

nice kitchen...sile update dr mase ke semase hihi

congrates dh duk umah sendirik

^wirda^ said...

zue :: meh dream dream..one day it comes true..pray for that..hhihi

yana :: yeah akan update utk barangan umah yg len..kawasan len semua kosong lg..huhu

^wirda^ said...

oh zue, umah intermediate celah mana laa aku nk letak swimming pool tu..huhu..yg jenis pelampung tu bleh laa..huhu

My Heart... said...

wakakaka..apa2 pool pun bole..

d i d a said...

hoho cantik2...tahniah na..
next mkn2 bila?

Liz said...

"yes yes i'm waiting!"

Paling suka gambar dgn nama jalan. Need to do that too!

^wirda^ said...

dida :: next mkn2 erm tunggu hg pindah s'ngor laa..

liz :: hihi akhirnya u're the person..hihi oh gambar jln tu jugak yg berkenan ek..hihi

NisS^ImmEr said...

tggu ida je pindah sngor br buat makan2? aku camne?

^wirda^ said...

er er..hg tak request tadi.. hg aku tunggu cuti skolah lah..hahaha meh ler bebila pun..

p/s kang ade plak yg ckp ayat same.."aku plak camne?" jenuh mak nk menjawap..huhu

NisS^ImmEr said...

alahai puan wirda, weekends aku di sana..nnt aku buat makan2 di casa impian kami yg tak seberapa tu plak

Farah said...

kelas dapur ko wirda!

harus rajin masak cam nji..mixer tu pon kalau aku dpt cam tak sampai ati nak pakai..cantik sgt!

tahniah dah selamat masuk rumah baru!

^wirda^ said...

niss :: oh hg wiken wifey kat KL ke.. ohh buleh aje meet the parent mcm neh..

farah :: lepas dh gunakan dapur itu..baru aku sedari sebenarnya dapur begitu layak utk yg jarang masak atau jadikan dry kitchen atau masak ala2 megi dan matsaleh style kot..huhu tp mak lenjan ajeeee!

AnaKhair said...

perghh.. bleh la buat reunion SMTK kt umah hang.. hohoo

DevilX said...

haha..best gak buat reunion korang kat umah nih..boleh guna sepanjang jalan for free since takdde sape pindah masuk lagik kat lorong kami...

padang menan pon leh digunakan sepuas puas hati anda...

puan siti, wuaa..request mixer rega 5-10k....nak beli boleh ajer..tapi pilih la...nak mixer, then lepa2 tuh ari2 mampu makan biskut aje..or gi shopping di bandung dengan mewahnya, then balik leh makan2 seperti keluarga2 normal yg lain..haa pilih pilih....

^wirda^ said...

encik hubby..eh eh..sapa laa pi ckp mixer tu harga 5k-10k..igt i nak beli utk bukak kilang ker?huhu

harga mixer itu 1300+ jeeeee...hik hik..wink wink..

aieyza said...

cantik umah wir...
tahniah...

zurie said...

waa.. cntknya umh hg... bekenan aku tgk.. umh aku beli kecik ja.. tu pon dh bg geng indon sewa.. huuhhu.. bg jgk sewa dr umh tu kosong kn.. dh tu plk 2x dh org pecah msuk umh.. huhuhu..

curtain budget pun cntk gk wooo... klau cmtu yg umh aku nie lg koman la.. huhuhu.. hehehheehe...

bila nk jemput p umh nie??? nk sggh segan plk dh xdk jemputan oleh hg.. hahahaha

^wirda^ said...

zuri, wei aku jemput laa mai je bebila terlalu kat situ..tak lalu pun ..saja2 nk mai pun mai ler.. tp sesungguh nya malu aku nk jemput lg..sbb satgi hngpa dok atas lantai laa.. bawah tu cuma ada kitchen kabinet ngan bar je.. kusi bar pun tadak..tunggu laa aku up sofa ke meja makan ke.. ok la sket..

peah @ peps said...

hi wirda..

cantik umah wirda...by the way..nak tanyala..kat tempat wirda buat kitchen cabinet tu..ada buat classic design tak...

kitchen wirda ni..berapa square feet ye?..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...