19.11.09

"ini satu rompakan!!"

Amaran! :: Entry ini mempunyai bahasa2 kasar kerana penulis yg beremosi amarah. (18SG)

Last Tuesday, my abah with my nephew kluar pegi amik my mom kat opis. lebih kurang nk dkt pukul 6ptg camtu.. So tinggallah kazen aku (laki) sorang kat umah corner lot itu yg mempunyai 2 pintu masuk dan 2 pintu sliding door kat tingkat bawah tu.
Lebih kurang sejam, my parent with 2-yrs-old kid pun tiba. Elok masuk umah je..tetiba ada suara ckp "Ini satu rompakan!!" Huh! terkejut parent aku dgn dua perompak yg bertopengkan mask H1n1 tu dan bersenjatakan pistol seems like revolver.




++org buat mask tu utk elak penyakit bukan utk kaver muka utk merompak! mudah2an dorang kena H1N1++

2 ekor melayu bedebah tu dh ikat my kazen tu kat tingkat atas dan selongkar semua bilik. Motif cuma wang dan barang kemas. Then dorang ikat my parent kat dapur. My nephew dorang just pegang bahu dan dia just diam sambil blur2 kot. Uhm maybe kalo dia ikat budak tu confirm budak tu nangis lalu mereka kantoi disitu. Cis!

Then si bedebah itu minta semua kad2 ATM yg my parent ada dan disuruh beri pin yg betul dgn menghala pistol dikepala. Rupanya ada lagi dua ekor bangsat kat luar. So yg bedebah2 dalam umah nih pass ATM card to bangsat2 kat luar tu utk withdraw semua duit tu and dorang tunggu kat umah utk pastikan my parent tak tipu pin. Bijak mcm celaka kan mereka? bab merompak pandai tp sure blajar bodoh mcm sial tu sbb tu jadi perompak. Dah settle semua duit amik.. dorang blah kot (aku pun tak sure citer akhir dia mcm mana).

++gambar lakonan semula++

Yg pasti my kazen yg kena ikat kat atas tu berjaya buka ikatan kaki dia yg di ikat ngan seluar saja..tp tangan dia and my parent dorang ikat ngan cable tied (sila rujuk gambar atas). Aku pun tatau camne dorang buat, so akhirnya terlepas sendiri.. dan buat report polis.
But of coz they still in trauma till today..
latest news that i know, 2 suspects dah kena tangkap. So my parent tgh pegi buat kawad cam. I dunno the result yet.
bedebah2 itu masuk ikut pintu sliding door kat tepi umah yg mmg terbuka. Mmg dorang dh aim. And we suspect they know my family closely..sbb dorang sanggup tunggu sejam my parent balik. So beware with people around you...

++Tgk luar rumah b4 you get out. There's stranger watching you! huhu.. ++

Mudah2an keluargaku sentiasa mendapat perlindungan dariNya. Amin...

tragedi tambahan :: beberapa bulan lepas my mom pun dah kena ragut depan umah tu jugak.. Mmg kena pindah umah dah ni!

BERITA TERKINI :: PEROMPAK ITU MASIH BERLELUASA DAN TELAH MEROMPAK LAGI DI AREA BUKIT TENGAH, PERAI SEMALAM. AWAS!


yg emosi,

14 comments:

Farah said...

uishh..nasib baik parents ko ngan nephew takde apape.

^wirda^ said...

itu laa..alhamdulillah selamat..huhu

DevilX said...

"Ya Allah Ya Tuhan Kami, Kami pohon keselamatan dan kerahmatan dari Mu, agar dilindungi dari segala kukufuran dan kejahatan yang kami nampak atau tidak nampak. berilah balasanMu pada mereka yang telah berlaku jahat terhadap ahli keluarga kami, moga mereka sedar dan mendapat pengajaran yang setimpalnya.Sesungguhnya, Engkau Maha Mendengar, Maha Pengampun dan maha Melindungi. Amin"

:cahya: said...

huh...kesian ur parent n org² yg terlibat..
last 2months pon mak aku kena ragut depan rumah...
hampess...mat pit punya kerja...
pakai smart...buat² cari org..
pastu ragut...
naseb baek mak aku tak dak apa²..

hamdan al-kandahlawi said...

apa?kuang ajau punya perompak.

memang nak kena santau buncit 80 hari 79 malam!

dh dpt cam sapa perompak tu,sunat dia lagi sekali.baghu dia tau!tkpun tggu saya balik penang,pi kasi depa.

NisS^ImmEr said...

isk takutnya wirda. ni rumah kat penang ke ni? polis tak round kawasan tu ke

My Heart... said...

ish, kat mana tempat kejadian wirda,, huhu, ramaila sekarg ni org jahat,,nasib baik x diapa2kan,, moga polis dpt tgkap org jahat tu,, dan org jahat yg len lagi..

sara ahmad said...

oitssss.. ada blog tak cakap.. follow2 yer.. saya nak follow awak ni.. keke.. :P

^wirda^ said...

ha kat permatang pauh tu ler kawan2.. bahaya nih.. depa masuk kul 6ptg..mana nk ada polis round lg.. polis round mlm2..huhu tu masalahnye..nih depa tu pi rompak lg plak semlm kat bukit tgh..hati2 org2 penang..dan dimana jua anda berada!

ZuRin said...

hi wirda...tq sebab datang bday harith hari tuh..tak sempat borak2. Nampak blog add wirda kat fb rahman...tu yang drop by. Sorry to hear about ur parents...kesian mesti trauma...rumah parents kak zurin pon pernah kena rompak. Masa tuh hari deepavali, one day before balik dari bandung...kesian barang2 my mum kena sapu...tapi yg penting nyawa selamat sebab masa diorang masuk takde org kat umah...

^wirda^ said...

kak zurin,
ha itu lah..yg penting nyawa slamat..tp of coz la my mum still trauma.. nk pegi dapur pun dah fobia..T_T

aieyza said...

siang2 pun berani gak buat kan?

aku kena pecah cermin keta aritu... dh la ada aku ngn anak lagi kat dalam... mmg scary..

anak aku smpai skrg tak berani nak kuar umah malam2..

^wirda^ said...

aiza..a ah..ade ramai je org kat padang permaianan dpn umah aku..depa masuk buat mcm umah depa..ilek2 je..tp sebenarnye perompak..huhu beware..huhu

zurie said...

tu la depa lanie mmg byk akl utk mencuri@ merompak.. pantang kita terlepas pandang sikit.. kt kg zr pon kena jgk.. kedai bapak zr pon kena pecah masuk tp sib bek umh xkena pecah masuk.. cuma periuk belanga belakang umh ja ilang.. mmg gila depa nie..

apa2 pon pasnie kita kenalebih berhati wlau d mna pon kita brada.. k..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...