17.11.08

setahun

Assalamualaikum..
wah rasa mcm bersopan santun sket kali ni..
setahun? dah setahun berlalu rupanya..16 November datang lagi.. teringat lagi time nih, aku still dok buat persiapan door gift utk tetamu yg akan dtg kenduri aku esok...mlm tu aku akan sah jadi milik si hubby.. sibuk jugak jadi pengantin.. nk rileks2 takleh jugak..sbb kenduri aku..kena laa tlg gak ape yg patut kan.. paling takleh lupa, hujan lebat dgn angin kencang petang tu.. abis barang2 doorgift yg nk tgh packing tu berterbangan jatuh..sebbaik ada gak 2 3 org sepupu aku yg ada kat umah gak time tu..kena laa redah hujan kutip benda2 tu semua...huhu.. sabar je lah.. =p
perjalanan hidup thn pertama..uhm uhm..mcm2..ada time happy- pegi vacation lah, dpt keje baru, pindah umah sendiri, bla bla bla....tp ada time yg penuh challenge..but life must go on...juz hadapi dgn senyuman.. bakkata m.daud kilau -"senyumlah..senyumlah..ahaiiii cek mek molek.."
biase lah hidup berumah tangga..ihikk..mcm dulu aku mcm dgr je org ckp mcm tu..thn pertama, mmg byk challenge la itu la ini laa.. bila kena go thru sendiri..mau tauuu laa...huhu.. camne pun, alhamdullilah..sebesar mana pun challenge yg datang.. besar lagi perut aku yg tgh pregnant 6 bulan lebih ni..hahaha..ini rezeki terbesar buat kami.. insyaAllah..kami yakin,akan ada rezeki anak ni nanti...challenges tu pasti berakhir!
ahha- semlm, hubby buat seprais2 rupanya..asalnye mmg kami plan nk pi jln2 cari pasal je...pi amik2 gambar aku yg preggy nih kat taman2 astakona memane ke.. skali pepagi hubby aku sibuk nk ajak kluar.. nk jumpa membe dia la kejap konon...skali rupanya dia dh book studio dr membe photography gak.. wah seprais hakuuu..haha.. sonokk gile sebenarnye.. ada gambar dlm whiteroom..dark background..best2...tak cukup ngan tu.. rupanya berpakat plak ngan best frenz aku, siap bawa kek plak.. hihikk terharu nya daku inihhhh.. ihihi..
thanks hubby...ailebiu lahhh!!! thanks to elis n acad jugak..
haa.. utk hubby..akhirnya berjaya gak aku create photobook bg kat dia... it's juz to bring us back to our sweet memories from the 1st day we met.... jenuh aku cari gambar dari dolu2 punya..tu je mampu aku buat.. tu pun dh hampir nk terkantoi dh.. susah btol aku nk melancarkan seprais kat dia.. leceh btol..byk btol yg dia dok curiga.. tak terer kaver btol lah aku nih..hihihi..
oklah..panjang sgt ni.. sempat gak nk tulis blog panjang2 dikala kerja berlonggok2...
to my XO hubby, Hepi 1st Anniversary!!

4.11.08

pelik!

pelik pelik..ape yg pelik? ntah..sbb aku pun pelik ape yg peliknya entry kali ni..
tp mesti ada org tu yg akan ckp "ceh dia buat jugak entry pelik ni"..hihi.. but this is not dedicated to u laa..hahaha even maybe ada sikit kot.. eh ade ke.. eh tak kot.. hahaha... few frenz yg dok nun jauh2 nun tertanya2 rupa bentuk aku time pregnant ni..haha sepraisss.. ceh sepraiss konon..padahal tak tertangkap pun gambar aku lagi.. usung je kamera tu pi amik gambar org sini kawin org sana kawin.. tp gambar sendiri jugak lupa nk amik..perut pun dh membesar dh.. jln pun dh start sakit sana sini.. wahh sudah 25 minggu, lebih kurang 6 bulan laa..trimester two is finally almost over!!! maknanya, i have that one final trimester of pregnancy to enjoy..and suffer through..uh uh..mcm mana ye agaknye. saspen gile nih!!! ha skrg dh rasa baby tu tendang2, gerak2..bukan setakat rasa tp bleh nampak lg time dia tgh gerak tu.. agak pelik, terkejut, dan kagum lah masa 1st time nampak..Bukti kebesaran Allah SWT... Allahuakbar!
So skrg nih mmg tgh survey mana2 ada sales utk barangan baby ni.. nk plak dh nk mega sale.. takpun tunggu jualan akhir tahun..lgpun, pantang pulak mak aku ckp beli barang baby awal2 ni, selagi tak cukup 7 bulan.. takpe.. aku tak kisah pun.. takde laa kalut nk beli pun skrg.. kalo sape2 ade port baikkkk punya utk beli brg baby baikkkkk punya... informlah aku ye!!
ok ciawzz!

6.10.08

lembara pertama


Nah! dah raya pun.. last2 raya ke 6 baru sempat blogging.. nk buat camne.. 1 week b4 cuti tu byk la plak keje.. elok plak pastu cuti seminggu.. hah puas jugak.. baju raya pun beli time dah balik penang.. main bedal je.. sbb tak byk plak choice kat sana.. nk melaram lebih2.. byk gak fesyen yg aku tak bleh nk pakai.. ye la dah perut pun sudah maju ke depan..huhuhu.. so aku beraya ala carte je tahun ni.. pape pun ttp best.. sbb 1st time raya ngan hubby.. thn nih raya umah mentua.. thn depan semestinya giliran umah aku pulak..lalalala.. alhamdulillah, balik raya pun takde plak aku terjebak ngan jem berjela2..

time raya makan tak hingat2.. mcm nk meletup je perut aku yg semakin berkembang pesat ni.. susah gak nk makan byk2.. mcm mana la org suh makan utk dua org.. aku makan separuh je pun dah mengah dah lepas tu.. hapuuu~~


oklah, kat sini aku,hubby n baby dlm perut nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri pada semua yg terbaca, saja buka, or mmg dok buka blog ni..

mohon maaf zahir batin kalo ada salah kat mana2..

pada yg nk raya posa 6 esok.. selamat raya posa 6..

wassalam...

19.9.08

ceritera ramadhan

haa kejap je dah masuk hari ke 19 puasa..kurang dari 2 minggu nk raya.. dan kire2 lagi 5 hari aku perlu keje b4 balik raya!! yeeeeaaahhhh..bestnye.. tak sempat lg puasa ngan mak abah..hihi..buka puasa mak suka beli lauk penuh meja.. over btol...kalah buffet ramadhan..padahal nk makan brapa org je..isk isk.. kat kl nih susah btol nk cari daging bakar...balik2 ikan bakar, ayam bakar.. tu je.. daging ke sotong ke susah btol nk jumpa.. tatau la kalo kat area lain..huhuh balik penang mesti mau cariiiii...oyehhhh! ohw.. lupa plak dah ada family mentua.. kena gak balik berbuka kat sana.. hihi.. bz bz..
hah esok last weekend puasa kat KL..baju raya..ye kena cari baju raya..utk hubby je la.. aku dah ada kot. cuma pencarian tudung laa...mungkin mengundang masalah.. leceh btol nk cari.. bukan aku terer sgt bab pilih tudung ni.. slalu rembat mak punya je.. huhuhu... uhm mana mau cari ek.. jalan TAR? masjid india? ke kompleks PKNS...uhmmm susah gak.. semua tmpt sesak tuu.. ngan aku preggy megy ni..sure letih+lapar+penin..ohwww (*.* )....
ape tema kaler utk 1st time raya ni haa.. jeng jeng jeng.....tunggu....

5.9.08

pensel

Haaaaa..akhirnya dpt gak create new ceritera..huhu..nih semua sbb salah password. aku pun dah lupa password apa aku guna..hahhaha maklumlah dah lama tak buka.. pastu nk reset balik, ada laa dekat seminggu baru bleh masuk email reset tu.. huhu..lembab!
okeh.. patutnye aku dah karang 2 3 story..tp memandangkan kehegehan internet menguasai laptop ku..maka aku combine je la semua..jadilah kisah pensel... pensel? eh bukan filem pensel yg tak dpt sambutan sbb takde publisiti tu tau..(aku pun tak paham apsal lah dorang tak bg publisiti..siann...padahal menang je award kat FFIM haritu..)..tp ni citer pasal...err apa kata baca je laa dulu...
last wiken aku pegi check up perutku yg kian membesar ni.. hihi.. alhamdulillah.. baby sihat... dah gerak2 even aku blom rasa lagi..hihi posisi dah jadi huruf L..dah memanjang dah..kalo ukur ada laa lebih kurang panjang pensel..ihihi...(so dah tau ek pensel tu apa?) actually doktor dah bitau anak ape.. saje je aku takmo announce lagi kat sini... kasi saspen skett... yg dah tau tu diam2 je la dulu..lalalala.. ermm pasal mama baby ni plak.. check2..skali kandungan gula tinggi la plak... huhu risau aku.. dah 2 kali check (tmpt berlainan) tp result same.. huhu terpaksa laa control..nih dah masuk bulan puasa..bila puasa, insyaAllah kurang sket aku makan maka kurang lah gula tu.. agaknye lah....mintak2 laaa kan..
haa.. Puasa! ni 1st Ramadhan aku sambut ngan hubby..hihikk... dulu aku nih pemalas gile nk bgn sahur..apatah lg masak lauk sahur..hah jgn harap la! tp bila dah kawin..kena laa buang tabiat tu..maka bgn lah si isteri ini memasak sahur utk kami..hoyehh..tak sangka berjaya aku buat semua tu..hihi...tp masalahnye satu je laa.. otak aku ni pun rasanye dah kekeringan idea nk masak apa dah..huhu baru 5 hari puasa.. isk isk..ada lagi 25 hari... ohhh tidakkk...! ntah last2 nanti makan roti je kot..nasiblaa.. hihi..
oklah..mata aku sudah kelipok-kelipok even baru kul 1121..ohh ngantuk di tmpt keje..hu hu hu..nk tido..bye~

Selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa!

18.7.08

Anggur

ceritera anggur???.. haa ini bukan kisah buah anggur atau cara2 menanam anggur bg menyahut RMK9 mcm org2 di negeri Indera Kayangan tu buat.. ini juga bukan kisah pasal kenapa anggur itu cuma ada 3 kaler..it's about me and my lil' tiny baby in my womb..hihi..
semlm pegi buat checkup since aku bleeding sket..then dr. scan laa tgk..ahha kali ni dah nampak..si comel bergerak2..Alhamdulillah, still ada heartbeat..terharunye tgk dia..mcm tak percaya je..even she's about 2cm long...soooo tiny...like the size of a GRAPE..(and now korang tau y the title is about "anggur"..hahaha..)
kalo baca pasal how your baby growing week by week, kire skrg ni baby ku baru 9 weeks, dan time ni lah dia punya eyelids are appearing and the sex organs are forming. tp for sure la tak nampak lagi..hehhe.. ha gambar bawah nih secara jelasnye lah..tp kalo scan, takde la nampak sampai mcm ni..hihi..

10.7.08

mum-to-be

dzzzzzzz&^$%^&$##%W***zzzzzzzz
weng weng weng.. mmg weng rasanye dlm pala aku ni.. dizzy~~tired~~flu+cough+fever~~ohwww~~(*.* )~
dah dekat sebulan aku kena morning sickness yg khas utk ibu2 mengandung ni.. tp aku rasa aku bukan takat morning jer..tgh hari, malam semua sapu.. adeh.. mau tak longlai badan ni.. dah la tak lalu nk makan nasi.. terpaksa la ngadap benda2 lain..tak kisah la.. sbb aku makan jer.. tp sampai bila..??jemu dah pun skrg ni..
nasi putih..ohh lauk pauk.. mmg semua pun takleh tgk mahupun terhidu bau2an masakan2 tu..bwekkkk wekkk lah jawabnye aku.. kelmarin tetiba je bau jiran aku masak nasi...tumis2 lagi...arggghh sengsaranye rasa...loya tekak aku ni.. huhu tetiap ari kena makan luar.. huhu bukan bagus sgt makan kat luar tu.. tp nk buat mcm mana.. huhu..sian hubby kena gak makan kat luar..ok gak..rasa mcm time berchenta dolu2..hahha
hmm.. 1st time pregnant mmg saspen.. nk plak dok jauh ngan mak.. org paling berpengalaman bab2 beranak ni.. aku nih plak main makan jer.. asal tingin makan je.. hihi..so terpaksa la baca buku sket.. tanya member2..amik petua itu ini... haa sape2 yg ada petua sile la bitau ye..
btw, esok nk balik penang.. haa tau tak..aku tingin nk makan nasi beriani kapitan....aaaahhh sedappp tu.. nyum nyummy.. tak sabar ni.. lambat btol nk esok..!

26.6.08

pengikat kasih

Alhamdulillah.. aku dah mula keja kat tmpt baru nih.. and tak byk beza ngan tmpt lama...
so far aku suka keje kat sini.. dekat je ngan umah, dlm 15 min dah sampai..no traffic jam like penang brigde tu lagi.. huhu..
Erm.. start dari aku keje kat sini aritu, dah mula rasa mcm tak sihat.. rasa penin la..letih..mantuk..nk muntah pun ada..angin byk sgt dlm badan aku ni..uhm..biase laa kot2 badan baru nk adopt ngan tmpt baru ni.. ngan pencahayaan yg ala2 kedekut pun ada.. hahaa... tp kalo dah nk masuk 2 weeks aku jadi mcm tu, apa kes??
At last, aku ngan hasben pun decide laa pi klinik utk checkup (even tak dpt lagi medical card)..huhu..
and rupa2nya ada GREAT NEWS!!!! I'm pregnant.. alhamdulillah...baru je pindah kl terus dpt anak..time dok seperate haritu takde plak nk pregnant..ada hikmah kot.. maybe sbb hubby mmg minta aku pregnant di sisi dia..sbb tu la kot.. hihi.. ermm tp serius, aku masih tak percaya... menggelabah sebenarnye..terus call mak tanya camne..tak puas lagi.. tanya member2 sana sini...haa..byk info yg aku tatau time pregnant nih.. huhu.. kena searching2 laa.. erk.. aku nih dah la malas membaca...adeh.. terpaksa lah..utk baby nih.. ihik..
erm.. hubby? of coz terpancar riak hepi nk mampos time dgr yg dia bakal jadi bapa..huhu.. blushing2 gitu..ala comel..cak! hahaha..
so now, baby dlm perut nih baru 6 week mcm tu..dah jadi ape ek 6 weeks tu?? haa tgk bawah nih.. aku pun mcm saspen je tgk fetal development ni..hihi..again...Alhamdulillah..Thanks to Allah SWT...




Week Six
The arms and legs continue to develop - These limbs are stretching out more and more. Later on you will be feeling those feet and elbows up close and personal right in your bladder!
Brain is growing well - Did you know that over the course of the remaining months that your baby's brain will develop over 100 billion neurons? This is just the beginning!
Lenses of the eyes appear - If you could catch a glimpse inside, you would notice your baby's appearance becoming increasing like a newborn's.
Nostrils are formed - The position of the nose seems to shift into its proper place as well. Soon, the nerves running from the nose to the brain appear.
Intestines grow - Initially these are actually located outside the baby's body within the umbilical cord.
Pancreas - Your baby is now equipped to deal with digestive enzymes and take on processing the insulin and glucagons the body needs to function.

10.6.08

tinggal dan meninggalkan

bulan dan matahari silih berganti..calendar jun 2008 bertukar hari..akhirnye hari yg dihitung tiba..10 jun 2008 adalah hari terakhir aku di tmpt bermulanya rezeki pertama yg ku cari slama ni.. erk mcm citer novel plak.. ha.. last day! last day! tatau nk rasa ape.. gembira?? sedih?? serba salah?? tp mostly org tgk aku hepi nk blah.. wah.. ye ke.. teroverkan diriku.. ala.. bukan ada masalah pun nk pindah..buatpe aku nk sedih lebih2.. cuma tak best je laa.. tinggalkan kawan2 ku itu.. tinggalkan tmpt rewang2..tmpt makan..huhu..hah sebut pasal tmpt makan.. mmg sepanjang minggu lepas ( minggu2 terakhir lah katakan)..mmg aku bz dengan makan free ajer.. erk~alhamdulillah...bermula ngan farewell kat kari kepala ikan.. pastu member sambut besday plak kat restoran tomyam...ulalala~~pastu member lain plak blanje kapitan..yummyyyy i love beriani kapitann...huhu sedapppnyerrrr~~~rindu lah plak nk pekena beriani tu.. mmg aku dah kena mandrem kapitan tu lah.. takbleh lupa punya.. aku sure kalo korang try pun..sure termimpi2..kaw2 punya..hahhaha~
herm dah nama pun last day.. keje aku bergambar sana sini la.. hehe.. bukan ada keje pun nk buat..
keje kat sini mmg sonook.. bos pun ok.. sporting abis.. janji keje jalan.. ada masa terluang pegi shopping..hihi..
camne lah keje baru aku nanti..haha..tak kisah lah.. janji gaji aku masuk dah..:p
papepun..byk kenangan time kat elomoto nih.. byk gak yg tinggal dan meninggalkan...termasuklah aku..huhu..
so, utk semua 'klik' tu thank you so much..for ur help n guidance.. utk bos yg hired diri yg fresh ini sampai ada experiences..hope our path will cross again in the future... gonna miss u all~~! Gudbye Motorolan~!

28.5.08

menghitung hari..

Menghitung Hari.... hah tajuk nih macam lagu Kris Dayanti pun ada.. tp harini aku takde la nk cerita pasal Kris Dayanti... sbb ini blog aku.. bukan blog Kris Dayanti.. hehehe..
kenapa aku menghitung hari? hari utk ape? slalu org yg menghitung hari ni bila nk kawin la bertunang laa.. tapi aku dah settle dah semua tu.. hitung hari utk baby??? opssstttt... blom ada rezeki lagi laa.. hahaha.. kalo korang tak sabar sgt nk tgk aku ada baby.. sediakan hadiah baikkkkk punya kat baby aku nanti..hahhahaha...
Actually harini aku dah dpt surat resign dari HR.. huhu aku dah tender resign 3 weeks ago.. sbb dah dpt keje kat KL...ihikk.. sudah tidak berjauhan dgn pujangga hati... alhamdulillah... cuma sedih la nk tinggal keje kat sini.. uhm uhm.. takpe lah takmo la citer lagi pasal benda tu.. sbb harini bukan last day aku lagi.. aku cuma menghitung hari je.. ada la lagi seminggu..
Hari ni.. ape yg menarik.. oh kluar sket topik kisah chenta ku dan hubby.. harini time lunch, tetiba je Kak Shila buat seprais2 datang penang from singapore.. rupa2nya utk farewell our manager.. ex manager dia gak.. hehe.. bagus btol la.. best lagi dpt souvenir dari s'pore.. Thanks, Kak Shila... dgr citer2 shopping kat Singapore, rasa teringin sgt nk pi sana... nk shopping la ape lagi.. nak plak skrg asyik tgk kat TV jer iklan2 pulau singa tu.. harap2 org2 sana tak garang mcm singa, mcm org egypt..hehe.. org egypt jgn marah noo.. (ceh macam ada je org egypt nk baca blog aku..ahaks!) Oh memandangkan aku dah terblogging dlm nih.. ape lagi hubby ku sayang~bawalah dakuuu pergiiii~~~Singapore!!! Buat la seprais ticket utk hari bapa ke..erk ape kaitan hari bapa utk aku plak.. lantak la.. janji daku nk pegi jugakkkk!! lalalalala...

24.5.08

C1881

Besday tu sama lah dengan hari jadi, sama jugak ngan hari lahir..semua org mesti ada hari lahir...tp jgn pelik kalo aku ckp nenek aku takde hari lahir.. haa seriuss.. mmg btol dia takde tarikh lahir.. dia lahir 1921..aku tau pun masa aku kena buat salasilah keluarga Form 1 dulu.. hehe.. so everyday is my grandma besday! best gak mcm tu kan.. hahaha..
Namun ada apa dgn besday ye??? ada apa lagi.. ada kek besday... ada seprais2 party... ada hadiah... tp yg paling penting ada umur yg meningkatlah! ada garisan penuaan di wajah! haa maka dgn itu ada laa manusia2 yg kekurangan muda ini pegi kedai yg bleh "cucuk tang sana..cucuk tang sini.." nk bagi nampak dia tu muda remaja lagi... come on laa..sampai bila nk cucuk kan??? kite nih bukan bleh stop kan bumi yg berputar siang dan malam.. masa..hari..tahun tetap berjalan..tua tu ttp tua..dari dok sibuk nk cucuk sana sini tu.. igt2lah jugak..bukan kite manusia je yg tua.. bumi pun dah tua tau....uhukk!
Ok, takmo la citer panjang lebar sgt...aku pun kesuntukan masa ni..mesti korang heran apa kaitan ngan tajuk ceritera C1881 tu..actually harini, selain dari besday nenek aku.. harini juga dikire besday hasben terchenta ku itu..meh nyanyi sket...
Hepi besday to u..
hepi besday to u..
hepi besday to hubby...
hepi besday to u~!!!!
(yeayyyy tepuk2.....!)

ha kire tradisi.. mesti la nk buat seprais bila besday2 ni.. tp biase la aku nih bukan terer sgt bab2 seprais nih.. mesti kantoi.. hahahha sbb aku akan terover excited mcm kata stacy.."alamak! terlebih sudah!".. so of coz laa dpt di hidu dek hasben aku tu.. last2 aku tak buat pun.. hahah.. sbb dia pun bz pegi seminar.. tah haper2 laa..

daku menghadiah dia seketul jam..bukan jam dinding mahupun jam loceng..tp jam tangan..itu yg C1881 tu stand for Cerutti 1881...hehe..saje laa..sekadar memenuhi kehendak yg ditulis dlm goal book tahunan dia.. dan sekadar menggantikan 2 ketul jam dia yg sudah terdampar pilu di atas meja solek.. huhu.. mmg muka penuh keceriaan dan keharuan bila dia dpt jam tu.. hik hik.. soke la aku bila dia soke...

++Cerutti 1881++
so, mcm org slalu wish, aku pun nk wish moga hubby panjang umur, sihat, murah rezeki, ceria, hensem lagi bergaya..bla bla bla... erk.. dah la tak larat dah.. ciauu....

3.4.08

'ana di padang pasir lah~!!


Salammmmmmmmm~!!!

Bulan ini ceritera ana pasal ana pegi padang pasirunlazi..wah wah... ini rentetan dari award yg hubby dpt tu la.. ape lagi semestinya lah aku tumpang sekaki..lalalala maka merasa lah kaki ini memijak di bumi yg nyata bumi Egypt...
++Ayuh kite pegii~~++


Kami pegi in group (semua yg dpt award mlm tu).. terbang bersama Emirates Fly..felaiiiii~~~(^v^)~~ dan felaiiiii lagi..sampai kami transit di Dubai..lama lah jugak transit..dlm 4 jam camtu.. mmg le tatau nk buat ape.. dah sampai pepagi buta kat situ.. tp epot Dubai tu mmg tak kire masa, bz nak mampos.. sbb byk flight yg transit kat situ.. sampai kalo dorang nk tido.. tido je tepi2 koridor tu.. mmg epot paling bz lah aku rasa...
++Transit @ Dubai++

Lepas breakfast, terus terbang lagi bersama Emirates..kami pun felai lagi~~dan makan lagi dlm tu.. dan felai lagi..dan lagi.. oh nak Emirate menarik..takde lah bosan sgt.. bleh je main games,tgk movie,dgr lagu..so bak kata Saida AF6.."ok le tu!"
++Sebbaik ada menda ni++

Akhirnya...weeeeeeee~....kami sampai di Cairoooo!! Sebbaik egypt time tu, musim spring..so tak panas lah..sejukkk lagi..Sampai je, kami terus pegi melawat museum egypt.. kat situ ada semua barang2 dlm pyramid.. segala harta benda firaun dan kerabat2 dia semua dlm tu.. mostly batu laa..rajin org2 mesir nih ukir batu.. sampai skrg pun kekal mcm tu lagi.. ada gak sedikit kekaguman kat situ..sayangnye xleh amik gambar utk tayang kat korang..kukikuki...
++Hotel kami++

Day2- Ahha, pagi2 lagi dah kena kuar hotel sbb nk pegi pyramid.. sebut pasal hotel..wahhh bestnye, bilik kami besarrrrr gitu.. ihikk
++yuhuu..bilik daku++

Ok kami nye 1st trip harini, pegi pyramid.. ha mesti ramai yg tak sangka pyramid tu rupanye2 dlm area pekan cairo tu jugak.. kalo kite tgk kat tv slalu.. nampak mcm pyramid tu duduk nunnnnn jauh di tgh padang pasir... tp sebenarnye tak jauh pun.. kire dari hotel kami tu, kalo jalan kaki pun dah bleh sampai.. tp kawasan sekitar pyramid tu padang pasir lah..
++ohh tak percaya rasanya++

Sampai je depan pyramid, mmg aku rasa WOWWWWWWWW!!!!! kagum giler.. mmg keajaiban dunia.. kalo tgk kat tv tu.. mcm takde rasa pa pe sgt.. tp bila tgk depan mata..mmg tersgt2 kagum! Bayangkan macam mane dorang angkat batu2 dari Luxor yg terletak beratus2 KM tu..sampai ke cairo..dan bina pyramid... dasat tok2 arab dolu2 ni...
++berlatarbelakangkan 3 pyramid terbesar++

++Hubby cemolot ngan Spinx++

ohw, best moment...naik unta... ahhhhh takuttt giler.. rasa mcm nk tersungkur... tp tok arab situ kaki pau je keje.. asyik2 mintak tips.. hampeh btol.. :P
++daku naik unta...wah!++

Day- 3 Kami pegi Alexandria... ade satu tmpt tu, mmg berdebu giler.. tp bila pegi city area.. mmg cantik.. bersih lah dari bandar cairo.. bandar alexandria di persisiran pantai.. mcm kat gurney drive tu la..angin pun kencang gile..sampai nk melayang je rasa..


++Ini tiang ape tah.. aku pun lupa..monumen Raja Alexandria kot++


++meaww..ini rumah api terbesar..mcm kubu pun ada++


++Atas umah api tu lah++

Day-4 Pegi melawat pyramid version 1.. version yg mula2 dorang buat.. tak cantik mcm yg 3 great pyramid tu lah..yg nih bersegi2.. pastu kami pegi shoppingggg~!!! tp yg takbestnye.. masa shopping kejap je...tak sempat nk borong byk2.. huhu...
++Pyramid Ver.1++

++ At Alasbaster Spinx++
Malam tu..kami naik cruise..belayar kat sg Nil... tgk Belly dancing.. perghh...larat minah tu bergelek punya lama.. dah laa seksi... jamu mata je la...
++ Belly Dancing++
++Baru sudah belajar++


Day-5 haa sudah tiba masanya utk pulang... ohww bestnye pulangggg mesia.. rindu gile makanan kite.. dok egypt nih.. pagi petang siang malam.. makan benda yg sama... oh tidakk. sehari dua bleh lagi tahan.. kalo dah sampai 5 hari dok ngadap benda same.. jemuuuuu siotttt... rasa loya tekak2..nak makan... so sampai je KL.. terus kami cari kedai tomyam... hah belasah tomyam puas2... mmg puas....


++Memory ngan awek2 egypt++
itulah.. mmg btol kata org dolu2... hujan emas negeri org, hujan baru negeri sendiri.. lebih baik negeri sendiri..walaupun hujan batu tu sakit.. tp biarlah.. janji ada tomyam.. uhuuu..ape kaitanye? tah aku pun tatau... ciawww.....

25.3.08

Spartans!!!!

Hah.. lamanye tak tulis blog.. bz kah diriku??? ohw.... (*.* )
uhm uhm ape citer ek.. ohw ini ceritera bulan march.. takde ape sgt yg bleh aku igt.. juz ada dinner je.. dinner mlm kegemilangan hubby.. theme greece...ala2 mcm meet the spartans tu lah.. kalo dinner CIMB WA nih mmg meriah giler.. costume pelbagai.. mcm2 jenis warrior!

++ ahha..glorious greece...tungguuuuuu kami!!!++

Ok, actually, mlm tu utk bg award for dorang2 yg success in UT business tu.. termasuklah my great hafizurrahman.. Congratulations dear!

++ yeahhh!!!! i'm a great warriorrr!!!++

Ha.. itu je lah ceritera pasal dinner.. takde byk yg bleh citer pun.. same gak mcm dinner2 lain.. ada makan2..hah sebut bab makan.. ada sedikit kebosanan disini... asyik2 makan chinese food je.. sudah bosan lah.. asal ada dinner je chinese food.. tak kire lah dinner ape pun.. takde menu lain ke dorang nk buat...huhu... lagi ada stage show...artis dtg nyanyi2..pom pang pom pang.. best dress.. bla bla bla.. itu je... yg menjadi best sbb hubby amik award.. kalo takde award, for sure lah pegi tgk je lah.. lagiiiii bosan kalo mcm tu.. hihi.. So, for my beloved hubby, silalah amik award lagi next year.. bawa daku ke Athens!!!!!! yeahhhhh u can do it bebeh!!!! hihi...

++mcm dancing dancing plak..auw!++



++aaa.. tolon...tolon...++


++yihaaaa...spartannnnn!!++

Hah nak tau award ape yg dia dpt malam tu? tunggguuuuu...next ceritera!!

13.1.08

sang pengantin

++mari bershooting diluar pula++

ah-ha.. ulala..ceriteraku kali nih pasal sang pengantin yg tak abih2 nk bergambar lagi.. sape lagi kalo bukan kami.. lalala.. ala bukan tetiap hari nk kawin kan.. walaupun dah dua bulan kami kawin, baru laa ada kesempatan nk buat outdoor shooting nih..hehe.. bz sgt ke kami nih??? hehehe.. dah nk bergambar kena laa plak cari sang jurumekap dan yg sewaktu dengannye..huhuh leceh2.. last minute lagi sejam setengah nk shooting baru aku sibuk cari kedai.. so what do u expect? mestilah takde mak andam.. at last dpt satu kedai nih.. dia tinggal satu je mak andam ni.. tp dia tgh cuti bersalin..masih dlm pantang, baru 2 weeks.. so atas persetujuan 2 pihak...aku pun pegi umah dia terus.. haa tak kire laa..aku dah kesuntukan masa dan waktu..hahaha..
herm..kl..kl.. sampai ke makeup pun ada harga ikut tmpt gak kan.. bleh dikatakan 2 kali ganda dari tmpt asalku.. huhu nak buat mcm mane.. semua org cari makan..nk sara hidup kat kota metropolitan ni bukan senang kan.. high maintanance la katakan..
++kena blaja mekap sendiri la lepas nih..bleh gak buat duit++

at last kami nye shooting dah delay sejam.. hoho.. aku harap sgt tak hujan petang tu.. tp siapalah aku dengan sebuah harapan itu.. hujan jugak ptg tu..isk isk.. sebbaik tak lama.. maka dengan itu most of the pichas ada la gambar awan berarak mendung ala2 kedukaan tu.. huhu.. takpe laa lepas tu dah ada sunset plak.. hehe..

++ngee~ketibaan sang pengantin++

btw, thanks to my dear kazen aliya sbb tlah menjadi tukang angkat barang, photographer belakang tabir yg malu2 dan juga berlakon menjadi mak andam aku..hahaha.. jasamu dikenang.. nah aku letak gambar hang dlm nih sebagai bukti perkhidmatan anda.. ngee~~

++pegawaiperkhidmatan cum photog belakang tabir cum ala2 mak andam++

buat kami nye OP, geng CP.. tengkiu byk2..sori la sbb tunggu kami lama gak.. lagipun kami mengamalkan customer is always right..hahaha
++muka2 yg terlibat termasuk yg tgh amik gambar nih (b la tu)++

hermm.. letey jugak shooting2 nih.. igt jadi model tak letey.. slama nih dok jadi photographer tatau plak, amik gambar org, suh posing itu ini, dorang tu letey rupanye.. hehhehe takpe laa berkhidmat utk diri sendiri kan..
++kaedah menghilangkan keletihan..felaiii~++

erm rasa mcm nk amik photo studio jugakk..tp bilakah agak2nye? ngee..adakah aku mempunyai kesempatan itu??? kupipi....~(^v^ )~++our ending session++

carmila

carmila..?carmila bukannya gadis melayu yg Jamal Abdillah nyanyi tu..bukan juga sebuah basikal yg tersadai kat tepi pondok pak guard tu..tp bukan bermakna ia seketul sabun buku.. Carmila hanyalah sebuah apartment di PJU 5..ape ke halnye dgn carmila? carmila tu apartment baru kami la.. tu je..lalalalala...
3 hari lepas kami pindah umah sewa yg baru.. ni kire termasuk dlm azam baru kami lah jugak..even aku tak pindah kl lagi..tp kami ttp memerlukan umah utk kami berdua, mcm kata Acha Sepriasa, berdua lebih baik!
pindah2 nih mmg letey.. tu baru transfer dr sebuah bilik sederhana ke sebuah apartment..nanti kalo nk pindah dr sebuah apartment ke sebuah rumah superlink..erkk..mau dua tiga minggu baru habis kemas...huhuhu...sebbaik ada adik ku yg gagah berani juga sepupu2 yg baik ati serta kawan2 yg budiman..hehehe..sempat juga hubby buat seprais lagi ngan tv lcd baru..hampeh.. baikk punye plan.. U're perfect surprise maker la bebeh! Alhamdulillah..ada gak rezeki kami utk penuhkan rumah yg kosong dgn seketul dua perabot.. nampak laa mcm umah org kawin sket kan..ngee~~ sayangnye aku masih tak duduk situ..aaaaa nak pindah jugakkkk....!

9.1.08

ceritera surprise!

++hepibesday2me++

Oh, 9! Angka ni tok aku sebut sembilan.. kalo amber chia sebut jiu..bon jovi pula sebut nine.. si maria mercedes tu sebut nueve... biar ape pun org nk sebut angka taugeh nih, bg aku angka ni melambangkan suatu permulaan ceritera buat diri aku sejak 26 tahun yg lalu...erm dah lama tu..setiap sembilan hari yg berlalu pada setiap tahun baru..tanpa angan dan sedar..usia ku meningkat lagi..err kali ni yg ke brape ek? rasa nye awal2 lagi aku dah sebut kot..hehhehe..
Ape yg menariknye dgn besday aku kali ni? mestilah sbb ada si hubby.. ye laa dulu pun ada dia jugak..tahun seblum tu pun ada dia jugak.. tp bezanya dolu2 tu dia boifrenz je..pastu thn lepas dia tunangan daku...dan kini..semestinya dia suami daku..lalalalala...
tak kisah ape pun status dia.. dia ttp suwiiiitttt sgt seperti dulu kala tiba besday aku...
again, dia bg seprais lagi..yg pasti bukan satu je...bukan juga dua.. hehehe..btw, thanks alots for celebrating my besday with my kazen n frenz..thanks for the special gift..ohhhh i'm loving it!!!! err bukan hadiah mcD tau..!so next year buat lah lagi ye..hehehe..even every year dia buat seprais tp aku ttp takleh hagak ape benda laa dia nk buat..pandai btol dia buat muka innocent..mcm kurak-kurak dlm perahu btol..sbb dia mmg tawu aku suke seprais2 nih.. tu yg best tentang dia.... tp aku kawin bukan sbb dia suka bg seprais2.. tp sbb dia adalah dia..! Love u hubby~! Muahx!!

++darihubbybuatdiriku++

6.1.08

pangkor oh pangkor

ah! akhirnya jejak jua kakiku di pulau pangkor...first time jugak buat si hubby...pegi pun sbb company hubby buat family day kat situ..empat hari beb berkampung kat situ... slamber aku minta cuti 2 hari kat bos...sebbaik dapat..so takde la hubby aku jadi bujang kat sane..hehehehe..ade bau2 jeles tak ayat aku tu? ;p

++b beraksi dgn harapan menjadi seorang gaban++

ermm empat hari tu mmg pack ngan aktiviti, pulun btol dorang nih organize..tp bagus gak dr dok melangut je kan...aku yg tak penah snorkling ni at last dpt jugak rasa, mcm tu jugak ngan hubby...mmg best! aku try berkayak balik selepas 10 thn aku tak main kayak..ape lagi..lenguh la lengan aku lepas tu.. pegi jungle tracking kat waterfall..huhu byk pacat..geli siott..ngee..sempat gak natang tu naik kat kaki aku..panjat2 ni pun dah 10 thn gak aku tinggalkan..time jadi kadet lalat hijau (KRS) dulu mmg ada la buat keje2 mcm nih..tp itu kan dulu...

++letey aku mendaki dgn berbekalkan selipar jepun++

haa ada satu ceritera menarik time aku melawat salah satu kilang buat kerepek ikan yg slalu glemer kat pangkot ni..turun dari van, semua sibuk nk serbu kedai jualan, tp sebbaik kami punya tourist guide tu ajak tgk cara proses dulu..time masuk tmpt pemprosesan ikan, dimana ikan2 disiang dan dijemur...mata ku terpana pada sorang nyonya tua yg bz bebenor dok susun ikan..dia tak sedar agaknye time tu semua org dok tgk tangan dia yg dah melupas lagi kemerah2an tu, err aku pun tak sure ape kena ngan tangan dia.. tp slamber je dia tak pakai sarung tangan mcm pekerja lain..! huhu lepas tu kami masuk la balik kedai jualan td.. yg pasti semua org tak beli kerepek ikan tu dan yg sewaktu dengannya... hahaha tu kalo tak tgk proses, sure semua pakat angkut berguni2 dah.. maka dgn itu.. aku, hubby serta yg lain mmg banned kerepek pangkor kluaran HS (hanya nama singkatan je) tu..huhuhu..loya siott...!

++hehe ini lah tmpt keramat itoooo++

1.1.08

ambang 2008

2008
Alhamdulillah, aku bersyukur kerna aku masih bernafas di bumi Allah swt ini..
Gumbira rasanya hati ini pabila tercoret sejarah manis hidupku bergelar isteri menjadi penutup ceritera kasih 2007.
Kali ini lembaran baru ku buka bersama hubby...melakar impian meniti hari2 yg mendatang..
azam baru, keta baru, pindah rumah baru, perabot baru, tv baru, peti ais baru, bla bla bla..
eii perempuan..perempuan.. hehehe actually baru tu bukan ape.. sbb takde yg lama, so kena lah beli..bila namanye beli, mestilah baru kan..nama pun baru kawin.. paham2 je la..
papepun..aku doakan mudah2an kami dimurahkan rezeki..dikurniakan cahaya mata..insyaAllah..
dan yg paling aku nak, mudah2an aku dpt keje baru kat KL nun.. huhu sian si hubby dok sorang2 kat sane.. sian jugak kat aku dok kat penang...siannye kat kami..huhu..
whatever it is..thanks to hubby kerana memahami keje ku yg bz tah haper2..
akan aku tukar keje demi kamu!

Gudbye 2007!

Welcome Great Year 2008!






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...