27.7.11

Misi V

Dah hampir genap sebulan dah misi V untuk sang Arjuna. Yeah misi V yg macam saya cerita kat sini haritu. So sepanjang misi dilancarkan. Pelbagai sayur dah explore. Yang sebelum ni tak penah masak pun sayur tu, dah kena cuba masak. Hehe bagus jugak. Kalau tak asyik2 masa sayur lebih kurang je, boh sos tiram, kacau2 siap.. hahaha.

So kat bawah ni jenis masakan sayur yg saya dah cuba. Biasa2 saja. Tu pun tak sampai 10 yg sempat bergambar. Yang lain, selamat telan b4 bergambar. hahaha.


Kimchi, di makan dengan nasi putih panas2.. perghh terus mak ckp Korea "annyeonghaseyo~!"

Rendang Shitake, haa yg ni saya makan ngan nasi minyak. Resepi dari Matgebu lah.

Pak Choy Mushroom Oyster, saya bagi kuahnya lebih sket..(resepi rutin dolu2 @ resepi sayur malas)

Terung Bakar Bercili, haa ini 1st time buat.. seumur idup tak penah masak terung sendiri. Hahaha.

Sup cendawan halus. (apa tah namanya cendawan panjang2 tu) Simple2 saja.



Lain-lain adalah Masak Lemak Cili Api Pucuk Paku, Masak Lemak Kobis, Asparagus goreng oyster, Kacang buncis goreng, Cendawan Goreng Tepung dan ulam saja. Hehe. Selebihnya, makan kat kedai pun ada. hihi



Alhamdulillah, skrg Arjuna bleh campur sikit Ayam Kampung dan Ikan Laut. But still, dia takleh pulun sgt. Tak kisah lah, jadi takde lah boring sgt dia nk ngadap sayur sepanjang Ramadhan nanti. Ermmm sedapnya Ayam Kampung kan. Masak Kerutuk. Hunting for Ayam Kampung lah kat pasar weekend nanti. ;)





yg memasak,

4 comments:

atulhani said...

rasanya laki i kalo kena jadi vegi... tak hidup kot hehehehehe..

btw, sy sngt suka terung.. n one more tips.. guna oyster sos kan, beli jenama maggi.. senang n sedap..

Lin said...

sianla tora aman.dia kena makan sayur je eh..taktau pulak sampai camtu sekali. kirim salam saya kt dia k.

..:: WiRdA ::.. said...

atul, kalo ko nk tau, laki aku tu bukan penggemar sayur, sbb tu DOLU2 aku masak sayur goreng boh oyster je. haha tp dh terpaksa gini.. nasib lah..hahaha

..:: WiRdA ::.. said...

hi lin, tora aman ek..haha a ah dia kena vege (harap2 buat sementara)..mudah2an dia sembuh terus lah..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...