26.11.10

beriadah ala santai

Nak beriadah tak semestinya kena pegi gym yang perlu sign contract 2 tahun sebagai ahli ataupun ke taman tasik yang lebih banyak manusia bercengkerama daripada yang betul-betul beriadah. Heh, pasti lah semak mata bukan. Dah tak pasal2 tambah dosa ngutuk org lagi. Minda tercemar dengan perasaan meluat lalu stress dan terus berhenti jogging dan pegi makan cendol. Haha.

Jadi tak salah kalau kita terpaksa memilih tempat riadah berbayar ala mampu untuk mencapai tahap rileks minda maksimum. Jadi pada hari ahad yang agak muram akibat mendung berarak lesu, cadangan untuk berjimba di Melaka oleh Melati's Mommy adalah di tolak mentah-mentah. Haha, len kali planning awal sikit. :p


Jadi untuk tidak merasa seperti manusia-bosan-tiada-kehidupan, maka kami semua sepakat di kampung hai penin lalat untuk pergi menyihatkan minda dan otot! Yeahhh here we go!





It's BOWLING time!!!


Pergh posing gaya tadehal-lah-gua-pegang-bola-sebelah-tangan-seblah-kaki-angkat, shalin pun tak pose mcm nih tau! (eleh bola 8kg buleh la..) hahaha Sila buat gaya gini utk memenangi permainan! Serius.



Untuk menambahkan efek jaguh dalam diri, mesti lah pegi main kat Pin Juction E-Curve, hak milik Shalin. Serius ni.

Hah, cameragirl nih saje takmo amik aksi I tgh baling bola ala supercool. Nih tgh tgk bola strike XXX nih. hahaha Serius lah!


Haa see, nampak tak sapa pemenang? tu huruf C tu stand for CT = siti = siti wirda = saya *batuk 2 kali* :p Sikit je la markah, baru nk warming up utk kali kedua selepas 5 tahun tak main. Serius la tak main 5 thn dah.

Sebbaik Irfan tak kacau mama dia main, hanya memandang dari dalam buggy dgn penuh kagum dan mengaku dalam hati :: hebatlah mama saya! :p

Dah habis main, untuk tidak terbawa-bawa dalam mimpi kerana teringin nak pegang bola bowling, akhirnya Irfan akur dan pegang juga. Pergh ada hati nk angkat konon..haha


Ecewah..buat lagak baling bola gaya superhebat. Ada bakat ni.

Nih mmg takbleh blah. Pantang orang nk amik gambar, posing je memanjang. Haha *gambar paparazi tak clear lah*



Tolong jgn tunjuk gambar nih kat tokey pin juction ye. haha

Relax + Fun + Enjoy = Say No to Stress.


Lepas nih nampaknya kami semua akan kembali beriadah macam ni lagi. Peluh pun tak. Haha Hang main satu game nk peluh apa siap ngan tmpt ekon lagi kan. :P



suka bowling,

7 comments:

Natasha Farina Arifin said...

hi my name is tasha. im new here. wow! best kot main boling. dah lma xberiadah after kawin nih. care to visit & follow my belog at http://sharemyloves.blogspot.com/
thx.

peah @ peps said...

sangat seronotttt!!! wirda..lappy kat ofis okey dah?

My New Entry: It Is The Night Of Love

..:: WiRdA ::.. said...

peps :: tak ok..haha your shout out pun cannot see.. haha takpe i baca blog u thru imac lah..auww kelas you..hahaha


tasya :: hi tasya, thanks for visit and follow me. will visit you soon!

b said...

wah..kelihatan macam best jerk..
sebbaik saya tidak join kerana saya kompem kalah..maklum la tangan letih pegang kamera 3 hari straight. oho oho hoho....

..:: WiRdA ::.. said...

ye ke?? ok time tadak kenduri kawin dan tak pegang kamera kite main ye? ahahaha

Ein Auzai'y said...

itu penting....ikut yang termampu & jgn seksakan diri....

..:: WiRdA ::.. said...

hah, mmg mampu angkat 8kg -9kg je.. 13kg kalu, bola lepas belakang la jawabnye.. ahhaha

neway, thanks for visit here. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...