9.11.10

1st year at Cahaya SPK

I suppose to write about this last weekend, tapi bz ngan baking sana sini, terus lupa. Harini, tgk kalendar kat seblah baru nampak tarikh 6 November di tanda "1st Cahaya", maksudnya, dah genap setahun kami tinggal kat sini. Pergh, tak pasan pun sebenarnya memandangkan tiada perubahan fizikan selama setahun kat sini. Sebab tu saya tak suka tangguh kalo nk topup apa2 untuk rumah, kalau nak tangguh dulu, mmg makan tahun lah nak buat. Ngee.. buktinya, bleh dilihat jelas skrg. Haha.

Porch/Laman depan - Ok, tadak dingdong bell, so sapa bg salam tanpa hon keta, mmg tak dengar. T_T. Tanah sekangkang Irfan tu pun baru je cabut semak dan bajet nk tanam rumput kapet dan bunga2 cinta, terus naik semak semula..haha. Fuyoo bz gile kan sampai nk tanam rumput pun tak sempat. =p

Ruang tamu - Ini je update lepas dh duduk 3 bulan, ada la sofa baru. Sofa umah lama dah kena letak kat tmpt tgk tv.

Ruang makan - Masih ada kerusi meja makan yg lama saja, meja nya sudah pecah dan tak beli pun lagi. haha Jadi jemput lah bersila di umah kami. :P

Master Bedroom - Still mcm dulu, build-in wardrobe idaman blom terpasang. Mari tanam azam thn depan. Yihaa!

++ Nak nak lebih kurang mcm ni lah! Nak jugak!++

Bilik2 lain - Mereka cuma perlukan kipas siling. Haha

Dapur - Haa, ini saja yg lengkap, mmg set awal2 b4 masuk nk settlekan yg nih, kalo tak mmg pecah kepala mana nk letak barang2 dapur. Plus, saya mmg suka ketuk periuk belanga kat dapur, jadi mmg incik suami suh saya settlekan part dapur dulu. Lagipun, dapur kami mmg terbentang direct dari hall, jadi harus lah di kaver sebaik mungkin. (haa see bukan alasan kan)

++ Dapur di awal usianya. Skrg? tidak lah sekemas ini. Haha. Ermm tetiba rasa nak kabinet kaler lain lah..hahaha++


Ok, sekitar rumah pulak. Dulu, kat area umah saya, kira kami org ketiga dok sini. Surau pun tak berfungsi lg. Sekarang...

Jiran - seblah kiri tgh renovate umah, seblah kanan endlot utk dijual, sapa nk beli? kalau tak kami beli nanti...haha wardrobe pun tak terpasang, ada hati nk beli umah lg satu. Hihi. Satu lorong, semua berselang seli jiran- 2 umah kosong, 1 berpenghuni.

Komuniti - Komuniti SPK nih bleh dikatakan aktif jugak sejak 6 bulan lepas ramai yg dh pindah. Bagus lah, apa2 event, ada la meeting2, dan acara2 potluck. Saya cuma sempat join skali saja, time Makan Durian aritu. Lupa nk blogging pasal tu, tadak gambar. hehe. Tp itu lah, macam saya ckp tadi, slalu wiken tadak rumah. Camne nk terjoin? Aiseh...Kalau bukan peak month (bulan org kawin) mungkin boleh kot. ;) InsyaAllah.

Security - Dah pakai pass utk masuk. Pondok guard pun dah nak ade dua. Balai polis still di situ jugak. ;)


So, tu saja citer tentang umah saya dan Cahaya SPK selama setahun jagung kat sini. Kalau tanam jagung pun tah2 dh berhasil kot. InsyaAllah murah rezeki, buleh la update sket apa yg kurang di umah tu. Overall, saya suka tinggal sini walaupun jam agak teruk time nk pegi dan pulang dari keje. Syukur Alhamdulillah, at least kami ada tempat perlindungan sekeluarga. =)

Hepi 1st Anniversary My Home Suwit Home!


I love my Cahaya,

6 comments:

ummi iez said...

owhh.. agak melampau walk in cabinet idaman u... tapi i loike it jugakss

b said...

happy anniversary rumahku syurgaku

peah @ peps said...

wahh...tetiba nak kaler kabinet lain...cun per...kabinet wirda...

renovate lagi la gamaknye ni ye..

..:: WiRdA ::.. said...

ummi iez :: sapa suh depa buat ruang utk almari..haha kan aku nk buat..lg pun, mmg tak muat kalo kecik2. hihi (alasan kah?)

b :: mudah2an murah rezeki utk update umah menjadi lengkap.

peps :: haha tetiba nampak mcm tak cerah umah tu.haha tapi takkan la nk reno skrg, tunggu la bila ada duit lebih2 sampai tatau nk buat apa ngan duit tu, baru la buat. hahahaha

sara ahmad said...

no more mummy's qalif aidan.. visit us at.. :

http://thatcutelittleromper.blogspot.com/

..:: WiRdA ::.. said...

peps :: apsal blog kamu tiada entry kat situ? tp update kan???

sara :: ya ya sudah tukar nama.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...