7.11.10

creamy yummy

Ngeeee~~ senyum lebar saya. Dalam perasaan separa malas selepas balik dari hantar mamita pulang dan ala2 merayau dengan SIL, sampai umah, takdan nak letak punggung, si adik demok membuat permintaan.


"Kakak kakak kakak..tlg buatkan kapkek!" Ok tipu. Adik laki saya tu tak panggil saya kakak even saya adalah kakak beliau. Nama timangan glemer saya di kalangan ahli keluarga adalah adik. Jadi, adik saya terpaksa akur bahawa gelaran adik itu adalah milik saya, milik mutlak. Titik! Haha. So of cosh bgosh la ayat bertukar menjadi seperti berikut...


"Adik, buat lah kapkek. Hang boh cream pastu boh dalam peti ais bagi sejuk. Uishh sedap.. Hang boh cream byk2 tau!"

"Ahh..tak larat la..asyik buat kapkek saja. Jenuh lah org dok baca blog aku asyik buat natang tu je. Bukan hang nak makan pun."

"Ala buat la..satgi aku nk makan. Semalam punya takdan makan. Buat la..nak tgk hang buat. Haa letak coklatcip nih.." Ciss, sempat lg dia selongkar bahan2 yg aku ada. Demand!

" Hummp!"



Beredar lalu mengeluarkan bahan2 kapkek. Haiiii aku anggap saja yg adik demok aku sedang mengidam even yg preggy itu adalah isteri dia.


Ok time for baking again and again~~~~ hahaha sila jgn jemu~!
Memandangkan bahan ada yg takde, saya pun pandai2 buat resepi sendiri..haha dan terhasillah objek2 seperti di bawah..haha



++ nah hamek kau butter creamy itu. Cream terbuat sikit so takleh nk tulis2 ayat2 bias lagi++

++ asalnye pesen yingyang..vanila chocolate ++

++ then, jadi vanilla chocolate chip seperti permintaan ++
++ dan jugak coklat ++

++ dan yingyang choco chip jugak++

Haa.. creamy arini pesen baru, tak guna bahan semlm. Bahan semlm adalah kurang gemar. haha Nk kena belajar psl creamy lg. Daa~

baking with passion,

7 comments:

peah @ peps said...

alamak wirda..liur laaaa..
resipe tak post sekali kah...

..:: WiRdA ::.. said...

peps :: itulah..nk tulis pun dh konpius, sbb skrg main agak2 je bubuh bahan2 tu.. camne tu? :P

ummi iez said...

wahhh maju bertapak2 ke hadapan !!!

..:: WiRdA ::.. said...

menuju puncakkk...gemilang cahayaaa~~spk! haha

atulhani said...

wirda... cokelatcip ape tu yang tak cair yer.. selalunya letak kat muffin dia akan cair kan kan.. so ni jenis apa yg tak cair....?

ps: sorry tanya soklan tak masuk akal sket.. pasal aku penah wat cupkek bape kali je seumur hidup.. tu pun cuma tambah susu dan telur wakakkaka.. senang punya bancuhan..

eyndayusoff said...

Amboi rajinnyer :-)

..:: WiRdA ::.. said...

atul :: aku beli cokletcip tu kat kedai bahan2 kek saja..ofcoz la tade jenama.. haha. aku bajet pun dia akan cair. tapi magika lah elok je. haha mungkin sbb aku dh tgk magika kot..hahaha tade kaitan. :P

k. eynda :: tade la rajin sgt, kak eynda lg rajin, hari2 masak macam2..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...