5.10.10

Rehatkan otak dengan Magika

"Jom tgk magika! Mcm best je!"
"Serius ke nak tgk? Citer melayu ni.."

Terkezutt mak, bila Incik Ray ajak tgk filem melayu..haha Susah tau nk tunggu dia ajak tgk citer2 melayu. Setakat yang kami tgk b4 nih pun, citer2 afdlin shauki dan khabir bhatia, tu pun lepas saya dah bg review. Tapi bila dh org offer diri begini mana mungkin saya akan tolak!
MAGIKA! Filem muzikal (pertama kah?) Edry KRU.. what can i say? BEST, FUNNY, dan OK lah utk REHATKAN OTAK. oh itu pun depend pada orang yang tahan tgk citer muzikal la..citer sket, nyanyi..citer sket, nyanyi..nyanyi nyanyi nyanyi...hahaha. Efek2 magika tu mmg cantek dan tertarik kau mmg da bomb la! Kalau filem lain, err tayah tunggu 3 thn lah, tunggu tayang time raya thn depan pun, mungkin kita ckp tak cantik dah..mcm yang orang kagum ngan filem2 berefek b4 nih lah, mcm XXRay, Brainscan, dan lain2 lah..tgk skrg, comment mesti nk kata "ala..tah haper2 je..". Lumrah! Tapi kalau KRU punya tak kot..hahaha I loike KRU!
Eh takkan tade komen negatif langsung? takkan semua perfek? Emm..mak tak berkenan suara duet mawi dan diana saja..hahah tah, mcm tak ngam je! Itu saja ok! Apa2 pun, out of 5 stars, saya bg 3.5..eh mcm tipu je.. bagi 4 lah! Ya, 4 Bintang! *bling bling* Kata minat KRU, nape tak bg 5 bintang? Tadi kata best! Ye lah, kalau bg 5 bintang, kang kalau korang tgk, tak rasa best, korang salahkan aku plak sbb buat korang rasa teruja untuk tgk. boleh gitu?? Ngeee~

O0o0ohhh...tapikan, masa tunggu citer nk start, saya sgt sgt teruja tgk filem baru KRU..filem epik yg sgt sgt sgt hebat trailernya..mcm citer2 LOTR, TROY dan seangkatan dgnnya.. dan ia adalah filem, HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA! mesti mau tgk~!!

Tgk poster hdr begini, ada nampak mcm citer melayu tak?

**KRU juz jadi pokok je dlm magika, tak mcm setengah pengarah filem lain, sikit2 nk interframe dlm filem sendiri..T_T

I loike KRU!

4 comments:

atulhani said...

me & hubby = dah lama tak tengok wayang.. citer melayu? tak mungkin dia tengok kot.

^wirda^ said...

atul, takkan citer afdlin dan KRU dia tak tgk? hihihi
kami akan tgk citer melayu kalau scene2 dlm tu mmg lawa mcm cinta, sepi, citer ni..haha sbb jiwa photo kot..haha tp afdlin punya mostly akan tgk la..

Mohamad Faizal said...

5 bintanglah!
pabilakitabersuawalauseketika rindupulakuterasainikahertinyacinta? ada tak mawi tiba2 menari rap nyanyi lagu tu

^wirda^ said...

haha..ape benda lirik tu? tade tade..mawi tak nyanyi lagu rap..KRU je yg nyayi ala2 rentak rancak kat situ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...