31.10.10

cuppy day

Alhamdulillah, mood dah kembali hepi \(^V^)/ walaupun ada rasa mcm nk demam ni. Tapi takpe, bila dh tgh excited nk baking cuppy mesti lah gagah jugak even kepala sudah pusing.
Semlm ada kawan tempah 50 bijik mini cuppies choco utk hepi besday si anak kecil dia. Disebabkan 1st time nk buat utk org, 1 tray adalah sgt comot. Hahahaaha. Ohw takkan nk bg yg comot tu kan, kalo dia request boh cream ok la jugak nk kaver, ini nk yg plain. Jadi utk tidak memalukan cuppy sendiri, maka saya buat 2 perisa (dh takde bahan utk choco sebenarnye..haha) Dan kini terhasillah lg satu perisa...dan satu lagi berperisa2...

D' Vanilla Ice cuppy..hehe..nama nk gempak mcm penyanyi je kan..kalau saya letak cream berputar2 mcm eskrem mekdi mungkin buleh nama tu. Haha.(yg dlm gmbr tu lebih kurang kategori comot la..hihi sbb tu jadi bahan blog arini)

Bila terlebih sudah doh (doh ke org panggil?) jadi terrrrsengaja nk buat cuppy selepas hujanpanas. Apakah?? Ten ten ten.... (gambar atas pun dh boleh spoil mood seprais..haha)

.

.

.

.

.

.

.

.


D' Rainbow cuppy. Lepas hujan panas kan ada pelangi. Hehe. Tapi tade la sampai 7 warna sbb mini cuppy je kot. haha

Ok, tu saja. Cadangnye nk try buat cream tapi dh letih sbb ada budak ticik sedang sepahkan dapur, nk masak jugak dia pun. ;p


**buleh lupa nk amik gmbar keseluruhan cuppy semlm**


baking cuppy mmg buat saya rasa tenang,

3 comments:

atie said...

cupcake rainbow yg comei~~(^_^)

b said...

all the cuppise sgt cute, tambah2 masa si cuppy maker nih tgh buat cupcake dia. exsaited dan tenang jerk muka dia..hahaha...

and camna pon, serius, nih cupcake paling sedap saya rasakan, sebab this is the real 1st time i love all this 'junk' food. hehe

well done cc!

^wirda^ said...

ati :: ya itu baru try main kaler..nanti nk main rasa plak..

b :: ini junk food ke? ini makanan sihat lah! tade MSG..hahaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...