21.10.10

ikan gelama mak ilai-ilai

ikan kekek mak iloi-iloi
ikan gelama mak ilai-ilai
sungguh cantik adikku amboi
tapi ketawa mengilai-ngilai

Pernah nyanyi tak lagu nih? Dolu-dolu, siap masuk pertandingan menari lagu ikan kekek. Kekekekeke. Ade lagi la lagu2 kanak2 yg aku masuk menari. ihik2. Oh saya mmg aktif dlm muzik dolu-dolu. Tapi saya bukan nk citer pasal tu. Plis plis tengok tajuk asal balik. Ah-ha saya nk citer pasal cik ikan gelama mak ilai-ilai..perlu ke sebut mak ilai-ilai tak henti-henti? Ya, sgt perlu! hiihi



Tadaaaa.. ini dia ikan gelama mak ilai-ilai yg dh jadi pekasam ulala...


Kalau sape ada fesbuk saya, time bulan puasa aritu, kecoh btoi mak budak nih dok nk makan ikan pekasam. Sebbaik i tak pregnant you, mau kempunan batu belah batu bertangkup sbb tak jumpa2 sampai dh habis raya. DUA BULAN wocayyyy saya cari menatang ini! Siap nk beli onlen lagi. Eh jgn tatau ada org buat bisnes onlen juai pekasam. Tapi malangnye, mcm takmo juai je, org sms tak reply2. Ciskek! Akhirnya saya jumpa jugak, dan terus membeli 3 peket ye 3 peket terus. Nape tak beli 10? Sbb saya nk beli 3 peket saja! Titik!

Jadi pulang ke rumah dengan hati yg gumbira ra ra ra ma ma ga ga ulala dan terus la siapkan masakan simple dimple ala kampung sbb nk makan menatang ala kampung kena la masak ala2 kampung, takkan nk makan spegetti alfredo ngan ikan gelama mak ilai-ilai kan..hihi

Perghh, cukup puas ati lebih daripada tu! (igt ayat iklan apa nih?)

Nanti nk try resepi buat pekasam lah. Sapa tau?


Alhamdulillah,

2 comments:

ummi Eiz said...

saye !
saye!
saye! ~sambil angkat tgn~... saye tak tahu pon resepi2 berkaitan pekasam huhuhu kuno kan saye! sile jgn herdik secare terbuka.. & selamat menjamu selera tambahnasik berkali2

^wirda^ said...

mestilah anda tak tau ummi..kerana anda kan tak makan pekasam..hahaha..
nanti zaff besar dia minta pada ummi dia..habis lah kau! hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...