11.8.11

Camera raya pon boleeehh

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, dah 11 hari kita semua berpuasa (of coz bg yg tak tinggal lg lah kan). Ramai jugak kot yg dah siap memborong raya awal2 minggu puasa lg. Haa macam orang tuuuu la... *sambil jari telunjuk tunding diri sendiri. =.="

Hehe bukan apa, sebab selama ni asyik pegi beli last minute. Sudahnya, jenuh memusing satu kompleks, tak jumpa lg, pusing lagi satu mall, tak jumpa jugak sambung esoknya pulak. LETIH oiiii.. Ye lah, kalau badan size2 komersial ni mmg payah cari size di kala minit terakhir. Sebab semua pun DAH HABIS! Size Irfan, size Arjuna, terrrrmasuk size saya. Tapi pempuan slalunya byk choice baju, tinggal nak beli ngan tak je...cerewet lah katakan.

Jadi dengan tidak berlengah2, memandangkan puasa timing baekkkk punya awal bulan, gaji pun masuk, terus kami pun serang tempat beli belah Sabtu lepas. Ngeh ngeh ngeh. Tu pun kena jugak pusing Kompleks PKNS dan SACC mall untuk cari baju jejaka2 itu. Oh baju i dah ade..yg tempah kat Bandung dulu tu. Last2, Incik Arjuna sudah malas nk pusing untuk second round, lalu beli kat butik Omar Ali saja. Pastu terus balik. Heh kalau pegi beli situ awal2 kan tak payah pusing2. -_-"



Esoknya, Incik Arjuna ada photoshoot. Nah.. langsung kami pun photoshoot raya skali sbb kebetulan dah ade baju kannnn. ok yg ni lenkali citer.

Dah alang2 kat KL photoshoot tu, kami pun bercadang iftar kat Pavillion saja sambil 'jalan2 cuci mata' lah kononnya.

Last2 hasilnya....

ce teka apakah ia? ala mesti dh tau kan..tajuk entri awal2 dah tulis..T_T tapiiii yg mana? haaa





TADAAAAAAAA!

Memperkenalkan... Canon Powershot S95!
Haa ni baru amik tadi ngan camera bb saja. Meh tgk gambar sebenar yg lebih mengujakan dibawah ini..

Oh saya sgt idamkan this compact camera since my last compact cam powershot dah lingkup. So anggaplah ia sebagai kamera raya i...hahahhaa.

Saya sebenanya tak suka nk usung kamera DLSR merata tmpt. Apekes..rasa mcm noob sgt. Dari pengalaman berDSLR selama 5 tahun lebih..saya rasa kalau setakat nk amik gambar sikit2 masa pegi beraya ke, makan2 kat kopitiam berjumpa sahabat lama ke, takkan nk usung DLSR kan. Berat satu hal, nk bokeh cantek2, lens kena bawa itu ini. Tapi, dengan adanya Canon Powershot S95 ni, semua itu dpt di atasi. Ayat nak 10 je kannn.. :P Tapi serius, ia sangat hebakkk! Nak amik gambar mlm2 pun tak perlu nk bounce flash merata tempat, clear aje. Dah mcm 5dMarkII pulak. hehe. Ok untuk keterangan lanjut, sila gugel atau rasai kehebatannya di kedai2 kamera.


Lepas tu sambung lawat kedai2 jam. Arjuna nk jugak angkat G-Shock untuk pakai bila nk pi shooting. Sudahnya, Irfan yg excited nk pakai...."wowww..watch! Maa~~~ni watch!"-Irfan.


Hek hek. Dpt jugak..lots of love to hubby.. Thank you.




Kasut raya je blom ade. eh.

5 comments:

atulhani said...

bape rege canon powershot tu beb?

..:: WiRdA ::.. said...

atul,rm1400++ function dlm tu best2.. contoh gmbr aku penah amik, kat entry phuket aritu.

Am said...

Wowee!!! Dah dapat s95... Am still x dapek buat decision g12 or s95 huhu... Best2.... Jom pg beli kasut raya sesame :)

..:: WiRdA ::.. said...

am, aritu ade hasben tanya dia beza g12 ngan s95 (lupa dh ape).. tp g12 tu dh mcm besar.. so takmo2 lah...;)

b said...

no need g12 if u really want a compact and lightweight yet powerful compact cam.tis is the best in compact cam sector.

g12 da masuk dlm kategori birdge, between compact and dslr..resultnya is heavier, gambar just a bit beza, and cuma butang2 je lebih.

lagik berbaloi angkat s95.



saya suka! sgala mark II 60d semua bersawang sahaja. yeay.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...