8.6.11

Confession of Shopaholic (version Bandung)

Ya ibu2, aku baru pulang dari Bandung. Kali kedua ke sana, pastilah aku membalas dendam segala ralat semasa pertama kali ke sana dulu. hehe.

Misi terulung adalah shopping. No Tangkuban Perahu, no Kawah putih. Even mmg kami rasa nk pegi tgk kawah putih, tp tak cukup masa kalo pegi, sebab cuma pergi 3 hari saja. InsyaAllah next time.

Bertolak jam 940 pagi waktu Malaysia, sampai 1045 pagi waktu Bandung. Lebih kurang 2 jam perjalanan, nasib baik Bandung sejam lewat dari Malaysia.

Terus terjah ke Grand Seriti Hotel. Masa tiba baru pukul 12.15 tgh hari. Check-in time pukul 2 ptg. Jadi kami tinggalkan barang dan terus terjah Pasar Baru sampai lah kedai semua tutup jam 5 petang. Erk lama jugak. Kemudian terus ke Rumah Mode. Alang2 dah Rumah Mode dekat dengan hotel kami. Malas nk checkin awal2.

Dah habis shopping di Rumah Mode, makan2 di cafe sebab tunggu cewek manis, teman baru aku dari Jakarta datang jenguk kami. Aku puji kardigan dia pakai cantik, tak pasal2 Lina bagi kardigan tu buat souvenir pulak. haha. Thanks darling~!


Memandangkan semua udah penat, lalu kami kembali check-in. Lihat bagasi seblah kanan bersama hasil tangkapan. Oh nampak tak bayangan seblah kiri, sepupu aku yg di timpa musibah pulak di toilet lobby..


Sinki top (marble) ini jatuh menimpa kakinya. Aduhhh, aku tgk pun dah ngilu kot.. T__T

Pihak hotel bawa pegi hospital dan sah ibu jari kaki retak. T_T Lalu dia terpaksa la kuarantin kat bilik hotel je. Sebbaik dh settle shopping byk2 before tu. So dia cuma layan spa di bilik saja.

Hah ini bilik kami. Irfan suka benar kalo masuk bilik hotel.. sejuk2. Haihh nk kena pasang air-cond lah ginih..Ye umah mak takde ekon lagi okayyyy! Hahaha

Ya inilah hasil tangkapan hari pertama kami.


Hari kedua, pegi shopping lagi di Uptown, Episode, Oasis, Secret, Heritage, Cascade, Summit, Terminal Tas, dan Jonas.

Mesti lah penat kan, jadi wajib memanjakan diri di Mariati's Spa, Gallery and Cafe.. enak banget!

Hasil serangan hari kedua. Terpaksa beli luggage baru. hahaha.

Ohhh i dont believe this. Semalam semasa di pasar baru, aku terus tempah kain yg dibeli, katanya bleh siap sehari. Nah terbukti! Pantas dan kemas dan lagi cantik! Mak sukaaaa~! Ok dah kantoi baju raya i!

Last day, check-out hotel seawal 8 pagi. Terus serang segala kedai brownis. Try beli Amanda pulak sebab dulu tak sempat rasa. Tp tak bg saya tak sedap sgt. Salah pilih flavour kot. Hehe.

Paling suka, Kartika Sari... sedap sgt! Borong gila2. Dulu aku hanya beli DUA saja. DUA sahaja apa punya tak masuk akal!! hahahha Kali ni beli berketoi2.. hamek kau!

Nak shopping di Rumah Mode kali terakhir, tak buka lagi pulak. Jadi bergambar saja depan ni, sebab blom penah ada gambar kat sini sepanjang kami ke mari. haha

Tak puas hati, paksa supir masuk Jln Dago balik, yey Uptown buka. Masih punya masa utk shopping, maka shopping lagik supaya tidak rasa termimpi2 apa2 baju lagi. hahaha. See irfan pun kecoh je.

Ka-ching!

Singgah lagi beli buku photography..


Akhirnya pulang. Haih flight delay pulak, kalau supir kami takde keje lain, mmg aku paksa dia patah balik amik kami makan Bakso Malang.. Malangnya kami tak sempat makan.

Apa2 pun, trip kali nih mmg heaven lah shopping. Mmg puas. So pause shopping sampai raya! bleh caya ke? hahahahhaa....




till we meet again Bandung!

8 comments:

atulhani said...

byknyer duit... asyik jalan-jalan n shopping jeeeer! **dgn nada jeles.. haha

..:: WiRdA ::.. said...

pi phuket tu mana ada shopping sgt pun.. beli sehelai baju je.. pi bandung baru shopping.. ala negara matawang rendah boleh laa gila2..hahah lain la kalo aku pi shopping kat paris ke kan..hahaha

bro@stokisonline said...

waah...bestnya jln2...

..:: WiRdA ::.. said...

thanks for singgah sini.. hehe mestilah best jln2..hehe

b said...

yeay..kopangan..pastuh singapore pastu raya, pastu korea, pasuh new zealnad,pastuh kutub utara...

umrah tanak buat ke?

..:: WiRdA ::.. said...

hah apsal lepas singapore tu cc tatau pun perancangan tu??? umrah thn depan insyaAllah...;)

zurie said...

waa.. bestnyer.. zr lm msia pon pusing xabis g.. cmna nk keluar ni.. hahaha..

..:: WiRdA ::.. said...

Hahahha same laa kelantan pun x penah p jln2 tau! Bila tingin nk p sabah, tgk harga tiket mcm nk sama indon..so pi indon je laaa...hahahhaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...