17.1.11

Melaka I :: Holiday Inn Hotel Malacca

Tahun nih, saya request hadiah besday adalah sebuah percutian relax dan santai dari hubby. Maka kami pun memilih Melaka Maju 2010!! Hurayy!

Sesudah pulang kerja, dan settlekan segala urusan penting. Maka kami terus meluncur laju untuk check-in seawal mungkin. Nah, sampai awal juga.

Last I was here adalah 3 weeks before beranak dulu. Tengah sarat. Jadi kira-kira 2 tahun jugak lah tak jenguk. Tak perasan plak ada hotel ni belakang Makhkota Parade. Ok mmg strategik hotel ni, btol2 tengah town. Bilik jugak indah, pool jugak lagi2 indah... ohhh i love it soooo much!



Mmg empuk..lagi satu bantal dia tulis "Firm"..ahh lena dibuai mimpi


deluxe twin


from toilet. can see thru haaa~

by Red Earth.. not hotel red earth mcm kawan sy igt..haha



the infinity swimming pool.. hari mendung, jadi takde la sunset..huhu sayangnye~


sonok dia dapat masuk kolam paras pinggang dia..lompat2...

dan terus tenggelam..haha trauma...takmo mandi dah..

dah aktiviti bertukar kepada kocak2 kaki...ala2 dayang2 tepi kolam :P


Sudah mandi manda pasti la perut berkeroncong. Amik buffet hotel mmg berbaloi2..


Dulu time kat Equi bangi, hubby bg try tiram tu, i geli euuww.. tapi yg ni nampak fresh, oh pasti lah mencuba dgn lafaz bismillah....

desert dia semua sgt sedap.. tu chocolate mosse ke ape tah namanye..so yummeiy~



Dah makan, nk jalan2 kutu rayau. Jadi saya memilih ke Jongker Walk. Nama saja penah dok blajaq kat melaka, tapi Jonker Walk adalah pengalaman pertama saya aritu. Masa sarat dulu pun tak pegi sbb mak ckp dah malam, sila duduk kat hotel, kang terberanak kat situ pulak..T_T


BERSAMBUNG..

sgt tenang dan indah

6 comments:

atulhani said...

apa nama hotel tu wirda? cam best jer.. rate dia berapa plak?

..:: WiRdA ::.. said...

atul :: kat holiday inn melaka..rate dia..kalau walkin harga btoi2 aku tak sure la brapa (400++ kot).. kalau nk murah sket, bleh book kat agoda.com ;)

Ummi Talhah said...

bestnya jenjalan kat sini...salam kenai ...

..:: WiRdA ::.. said...

salam kenai ummi talhah!

ummi Eiz said...

hehe swimming looks tempting!!! ting2 apakah maksudku??

..:: WiRdA ::.. said...

tak dpt mandi kat skypark spore, kat sini pun buleh jugak berangan..:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...