21.1.11

Melaka III :: Jalan-jalan cari makan

Wallah~


Stop stop..jgn mengomel lagi bila asyik2 entry penuh gambar again and again. Nak buat camne, dah blog ni mcm cakera keras untuk saya simpan segala memori, agak2 lupa apa terjadi tahun 2008, saya bleh buka balik..agak2 nak kenang2 setiap besday ada apa, saya buka label birthday. So, that's my purpose.



Wokey berbalik pada episod Melaka lagi. Memandangkan tiada aktiviti yg memenatkan badan, maka terrrrpaksalah melakukan aktiviti mengisi ruang2 dalam perut. Makannnn saja kejenya.


Destinasi wajib kunjung kalau nak makan (KALAU tak mau pi Umbai), adalah Muara Sungai Duyong.

Menu adalah Ketam cili, Sotong goreng tepung, Sotong berlada, Kailan, Siakap tiga rasa, Siakap Suwit Sour, Fresh oren satu jag dan Ikan Duyong seketoi. Ok yg last adalah dusta semata2. Oh makan bleh dikira murah jugak, untuk 3 org, Rm110 :p

Siput Buluh masak-glemer-masuk-suratkhabar.

Kenyang perut senang hati pegi nyanyi2 dan dpt pulak kek seprais2 dari hubby. Nice!

Hepi 29th to me!



Esoknya, makan2 di Little Taiwan (Halal) kat JJ yg baru buka tu. Banyak jugak menu nya.


Memang lazat!


Budak ni nk buat peace tapi tak reti.


Gini je lah mama!



Syoknya makan.

3 comments:

Dea said...

wow..so beautiful..
sy klu ke malaka buat kerja je.. tak sempat jalan2..huhuhuh..

papabear said...

wah! bestnyer makan yg best2!!! ... and happy belated birthday to you!

..:: WiRdA ::.. said...

dea :: tu la, cuba try lepak2 dan jln2 pulak..baru rasa indah juga melaka tu..:P

papabear :: thanks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...