15.1.11

before turning 2

OMG, cepatnya bulan depan Irfan dah 2 tahun. Dah tak jadi baby dah. Err sethn tu masih kategori baby ke? hahaha Lepas ni nk naik flight pun dah kena bayar tiket omey2. (-_-")
++ oh blog mama lah!++

Jom tengok milestones setakat 23 bulan dan setakat yg mama ingat!

1) Dah sukses suap nasi ke mulut sendiri dengan sudu. Tipu la kalo tak tumpah langsung kan. At least, masuk byk jugak dari sebelum ni, langsung tak masuk. Minum air lg lah terel~ Yey!

++Mmmp dap dap!++


2) Mentang2 dah bleh suap sendiri, setiap suapan akan sebut Dap!Dap! sambil angguk2 kepala. Kalau mood nk sebut lebih sket, Dap!Dap!Yamiey!


3) Dah mula minat doodle. Tak paksa mama lg. Hehe Oh tapi dia macam kidal lah!

++ saya kidal++

4) Tau tanggal seluar sendiri. Nak pakai pun boleh tapi at the end dia akan menjerit sbb kedua kaki dalam satu lubang seluar. U get what i mean? -_-"



5) Pilih baju sendiri lepas mandi. Mat smart mesti lah nk piilh baju baru je even nk tido je pun! T_T

++ kenapa kena posing perasan cantek begini? -_-" ++


6) Mama buang diapers busuk dalam tong, dia pun nk buat jugak, tapi diapers yg baru. Bukan sekeping, tapi berkeping-keping sampai dia boring dgn "permainan aneh" itu. Nanti mama dia akan heran apsal tong sampah diaper tu penuh? T_T



7) Woo budak ticik pandai berlakon marah2 org konon. Baaaabap! sambil buat muka garang yg comel. Haha.




8) Pantang nampak laptop ke komputer ke, mesti nk tekan2 konon bz.

++ cuba teka saya di mana?++

Okeh, tu je la yg mampu mama ingat. Da~



Happy 23rd Month darling~!



Planning for his besday?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...