24.1.11

Melaka IV :: Everly Resort

This is the Finale Episode - Malacca~. Ngeee pocoyo saja kan..finale konon mcm org kesah. Kesah ke tak, mak tetap kesah, sbb mak suka memori di sini. :P

Pertama kalinya dalam percutian, kami memilih utk tido di dua hotel berbeza. So selepas check-out Holiday Inn nan indah, kami menuju ke Tanjung Keling, untuk check-in di Everly Hotel pulak. Actually hotel ni dulu nama ape tah, skrg dah tukar nama, so haritu, masuk hotel, mcm ada renovation sket2. Cat itu ini. Tapi takpe, tak mengganggu hidup penginap di situ pun.

Ok bilik berpenghuni selang seli dgn 4 bilik yg masih dalam renovation (cat tak habis lg kot). So mak pun jadi seram! Nak plak lepas mandi tetiba kat cermin bilik air ada tulisan kan..gila saspen. Ciss rupanya bekas org yg dok bilik ni dulu..honeymoon kot! Hotel ni rasa nya dah lama, sbb tu hiasan dalaman pun mcm dolu2 jugak. Dolu2 mungkin gempaq gila laa dpt bilik cenggini. Err tp skrg pun gempaq jugak..besar kot.. Jom tgk.




Ada bedroom in the room. haa busat kan?



Ada mini bar pulak. Oldskool sket. ;)


Ada tetingkap lg dari bedroom


View dari living hall

From balcony


Aish budak ni dah fobia kot mandi kolam lepas tenggelam.. main air di tepian saja. :P



you'll be served a welcome drink. tapi i minum as a goodbye drink..haha


Ok tu saje review hotel. Bleh la kalo nk bawa family ramai kat sini. Effortable and nice! Oh ye ade private beach jugak.




best memory,

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...