5.5.10

Ip Man 2 Vs Iron Man 2

Anda pilih yg mana?

Memandangkan saya tak tgk pun Iron Man 1 even dh berulang kali tayang kat HBO dan even mereka2 berkata heronya seperti muka Encik Ray (hahahah nk tergelak aku), hati ini tetap tidak berminat nk tgk citer tu lagi. Hahaha..

Maka dgn itu saya tidak was2 lagi menyambung siri ke 2 muvi tok guru Bruce Lee iaitu sifu Ip Man 2!!

IpMan dan BruceLee

Ip Man, dulu time Encik Ray dan abang aku kalut dok tgk citer nih time mlm aku nk bersalin tu, aku mcm bebai, ape la yg depa tu kalut sgt ngan citer ni. Konon IpMan itu sgt hebat, slamber dan bla bla bla. Aku tgk muka hero iaitu IpMan, mmg tak bleh blah.. rasa nk tibaiii je (sila rujuk gambar atas). Kira takde muka org terer kungfu pun. Hakikat sebenar, dia la sifu, dan mmg in real pun itu la dia, muka innocent, pakcik tua yg skali tgk, mcm nk gelak je, mcm tak caya kau adalah sifu Bruce Lee.
Kesimpulannya, citer ini mmg best giler (aku takmo bg spoiler kat sini, pegi tgk sendiri!). No 1 pun best, no 2 pun best! Kalau btol itulah sebenarnya sifat2 yg ada pada pakcik IpMan tu, mmg salute spring toink toink la. Sila la tonton filem ni, tak rugi punya. Trust me, memang berbaloi2!

Kenapeee? Tak Percaye??
NOTA AKU :: Adakah spoil bila tetiba dlm wayang yg berstatus 18PL tetiba anda terdengar suara budak kecil berumur 5 thn berbunyi spt "sonokkkknye" atau "bila nk start citer chipmunk nih?". WT__ la kan (fill in the blank)...Penipuan apakah yg di berikan oleh mak bapak budak nih? Ingat ini citer Chipmunk 3 ke?Arghh!!!!!!!!

Twister tu mmg patut kena tibai!! (err bg hint spoiler sket..hahahha)

2 comments:

Mohamad Faizal said...

tadi saya menonton AI PEE man 2! tututtatattatattitat dish dish tatatat (bunyi ip man tinju twister laju2)

^wirda^ said...

err..tu mcm bunyi org men games je..yiiippppman!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...