14.5.10

Perlu kah?

Perlu kah memberitahu org bahawa kau telah berbuat baik dgn org atau membelanja org?

Perlukah memberitahu org bahawa kau menjadi pemuitang atau pelabur utk membantu sedara lain?

Perlu kah kau memberitahu bahawa kau punya gaji yg byk sehingga tidak tahu berbuat apa dgn gaji itu lalu pura2 nk belanja org?

Perlu kah bermegah2 jika kau boleh membuat bilik bos kau seperti bilik sendiri meskipun kau cuma juruteknik?

Perlu kah kau membangga diri setiap masa?

Perlu kau baling batu dan sorok tangan?

please laa.. TAK PERLU OK!

Aku brani bertaruh, semua org pasti jumpa org yg suka berpura2. Ahh kurak-kurak dlm perahu..purak2 tidak tahu.
Jika mulut hebiaq (bahasa utara = celupar) secara semulajadi dan mmg menjadi tradisi keluarga kau, amatlah susah utk dibendung lagi meskipun anda membelanja set dinner plate ayam KFC lada hitam yg baru itu.

Keji punya sedara mara begini.

fedap,

4 comments:

farakaka said...

ohh perlu kah kau dan kerabat kau bercakap gah tentang seseorg..hai mkhluk makhluk

p/s: tlg jaga kaum kerabat sendiri sebelum mengata ttg org

Farah said...

hang marah kat sapakah?

ekekeke ade je jumpe orang berpurak2 begini di mane2 sahaja

^wirda^ said...

fana :: itu la, adik badik sendiri pun takleh kontrol..nk sibuk hal org kan kan..hahaha
tak perlu la bangga2 diri tu..semakk je..

farah :: oh fedap ngan seseorang yg ada sangkut paut..hehe

atulhani said...

wirda, mmg ada orang macam tu.. mungkin dia rasa hebat kalau buat macam tuh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...