17.5.10

Good morning Teacher!

During my primary school, i love English so much, maybe bcoz of the greatest way they taught me and the others. But dont ask me about my secondary school. It's not about the teachers but the environment and myself. =p
Well, I found one joke this morning.

Stressing the importance of a good vocabulary, the teacher told her young charges,
"Use a word ten times, and it shall be yours for life."
From somewhere in the back of the room, came a small male voice chanting,
"Amanda, Amanda, Amanda, Amanda, Amanda, Amanda, Amanda, Amanda, Amanda, Amanda."

Hahaha.

Happy Teacher's Day to My Dad, My Mom, My Aunties and Uncles, My dearest Friends - Ida, Niss (tulis nama sbb depa baca kot entry nih), All my teachers in Tabika Kemas Pdg Halban, SKDWK, SMC, STSSB, SMTK, and MMU and All teachers in Malaysia!

ok sambung kerja.

Nota saya:: Jadi Cikgu mcm dpt gelaran Datuk jugak, pegi memana pun, org tetap akan panggil Cikgu! Tapi kalo jadi engineer.....ade org kisah? haha

Tak pass KPLI,

5 comments:

Liz said...

Betul! Takde orang kisah pun pasal engineers. Contohnyer, takde sape pun nak buat mini series pasal engineer. Profession lain semua ade, contohnyer Grey's Anatomy, Law and Order, CSI, movie pasal bomba yang dah tak ingat nama, United 95 (pilot??),glee, ugly betty (photographer), TAPI takde satu pun nak buat movie or mini series pasal engineer!!! Lagi lagi oil and gas engineers. Hahaha.

NisS^ImmEr said...

terima kasih ade penghargaan utk aku. btul, dulu masa jd engineer takde plak kat pasar mlm ke nak panggil, haa engineer, beli murtabak ni. takde ok.silap2 depa panggil minah kilang ada, sbb pakai uniform. haha. skang pi pasar mlm ke mana ke, ramai panggil cikgu. tp camne depa tau aku cikgu? aku takde pakai nametag mahupun id card JPN pun. moskel.

bila hg apply kpli? try dpli plak, under kementerian pengajian tinggi

^wirda^ said...

liz :: oh tau2 penah tgk citer pasal bomba.. alah katun pun ada, mcm Sid is the scientis kid..postman pat..bla bla bla..hahaha
sian kite kan..hahha

nisma :: ya.. org igt minah kilang je..takpe la nokkkk..
dpli..oh aku igt itu diploma punya..

NisS^ImmEr said...

sama ja wirda. kalau hg apply kpli, dpt diploma pendidikan gak. dpli tu pun sama, tp ngajaq kat skolah menengah la. kalau sanggup la hehhe

^wirda^ said...

takut la jadi cikgu skrg..
murid2 byk dh samseng skrg..ngeri..mudah2an anak aku terdidik...amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...