26.5.10

"i need my own bed"

Semenjak dua menjak yg lalu, setiap mlm tidurku sering diganggu dengan teriakan nyaring Irfan berpakejkan gaya aksi meronta2 walaupun matanya masih pejam.

Oh, aku letih.

Sehingga ke suatu malam yang tidak tahan lagi, maka Encik Ray meminta aku tidurkan saja Irfan di bawah (bukan atas katil kami tu). Pergh, Irfan lena tanpa sedar sampai ke pagi.

Semalam, aku cuba praktiskan sekali lagi dengan menidurkannya terus kat comforter yg aku jadikan alas utk Irfan tidor kat bawah. Mmg sah! sampai pagi cuma bunyi "ekkk" sekali saja. Tu pun dia sambung tidor balik, tp mama yg prihatin ini ttp bancuhkan susu dan bg Irfan minum juga.

Lega (^V^)~

Jadi, sekarang kami akan berusaha menabung untuk membeli sebuah katil buat Irfan. Menjadi tabiat aku bila setiap kali berkunjung ke IKEA, aku akan perasan setiap bilik tidor kanak2 yg channntek kat situ adalah bilik anak laki-laki aku. Hehe. Ya mama dh teringin beberapa jenis model katil kat situ.

Berikut adalah calon-calonnya:-
Pada pikiran aku, utk menampakkan lebih maskulin, young dan cool beb, aku suka jika biliknya dipenuhi kaler2 natural seperti kaler wooden mcm katil di atas. Tp utk menampakkan ia masih bilik kanak2, biarlah designnya seperti yg biru di atas itu. Tapiiii...
kalau dari imiginasi kecomelan dalam otak aku nih, aku lebih suka jika beli yg ni..tehehehehe..
kalau nak katil macam tu, kena ada wardrobe mcm nih plak..baru omey-omey!dan bilik itu akan kelihatan seperti ini.. Err tapi itu la..aku rasa mcm terlalu "Irfan in Wonderland" la plak. Cerewet wet wet lah aku nih kan?

Sebab itu, aku igt mau letak elemen2 wooden + biru utk bilik Irfan nanti. Ada contoh kat IKEA tu, cuma takde plak time aku gugel tadi. Kalo anak gegirl, aku suka je boh putih2 nye perabot, but utk anak laki2 yg nk membesar nih, tak sesuai kot. Hihi, Tapi tlg jgn percaya sgt idea saya, sbb slalunya mesti jadi lain resultnya nanti. (sama mcm angan2 ruang tamu putih merah kami)
alah, lebih kurang mcm nih la..ok ke? Floor pun mmg wooden jugak..uhm uhm Ape pendapat korang?

Ok lah, mama dah mula berangan. Ape2 pun kumpul duit utk semua ini dulu. Yg penting, amik katil dulu. Then must be, my dream wardrobe~

Untuk bilik Irfan in advance, mama cuma mampu beli ini dulu - alas kaki. Hahaha.. nih pun Makcu Irfan yg paksa beli jugak. =p


bila laa bleh pasang wardrobe~

6 comments:

NisS^ImmEr said...

wirda, mintak emel. aku private blog aku, nnt aku invite

^wirda^ said...

adriwz@yahoo.com

weii awat sampai kena private? huhuhu kes budak perasan tu ke?

NisS^ImmEr said...

aah. it turns out ugly dah skang ni. dr kes perasan sampai dah jadi kes fitnah memfitnah. aku penat dan bosan. better aku private drpd ade org kaco hidup aku. pdhal blog tu bukannya ade apa pun..semua hal sendiri je. bodo piang!

^wirda^ said...

aishhh saikonye org itu..aku kenal ke? hahahah

eh btw, ape pendapat hg ttg idea aku kat bilik anak aku nih? hahhaa

NisS^ImmEr said...

haha. aku punya dok emosi sampai tak bg comment utk entry hg pun no. haha

bagus la, hg mula dr alas kaki dulu hahha. tp haruskah biru? kalau kaler lain takleh ke. oren hitam ke? hhhehe. katil tu, aku suka yg gmbr ketiga yg ala2 in wonderland tu. tp kalau bleh cari yg ada pengadang tu (betui ka panggil mcm tu). sbb umo aku 4 thn dulu pun asik jatuh katil je (wpun ada pengadang). ok tu mungkin masalah aku. patut la aku weng je bila dah besaq hahah

alang2 nak beli, beli saiz yg dia bleh pakai sampai anak teruna. aku punya single bed dulu tukar masa dekat nak kawen, baru merasa pakai katil besaq.

^wirda^ said...

hahaha.. itu la, yg wonderland tu cantik takde bucu tajam tapi tade pengadang tu possible jatuh katil mmg tinggi.. ala tp katil tu takde la tinggi pun.. T_T.. uhm hg rasa2 thn ke katil tu sampai ke besar? mcm akan roboh je kalo bergasak2..hekhek uish saspen ni ptg ni nk pi tgk maybe beli..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...