19.5.10

golden rule!!

adalah lebih baik jika kita memberi daripada menerima.
adalah lebih baik jika perbuatan baik kita itu adalah ikhlas.
adalah lebih baik jika kita tidak mengharapkan ucapan terima kasih itu dari mereka.
kerana tak ramai org berterima kasih dan bersyukur kepada yg Maha Pemurah.
Tapi, Allah tetap tidak henti memberi..
Jadi, siapalah kita yang tergamak berhenti memberi hanya kerana tiada terima kasih?

Golden rule.
What u give, u get back! Ala..Macam lagu kumpulan Scorpion sekitar tahun 98 dulu..

Tapi golden rules bukan utk kebaikan saja tapi untuk kejahatan juga.

Maka,
Janganlah menyebarkan fitnah yg berbelit2 tentang org.
Janganlah memburukkan tingkah laku atau pakaian org.
Janganlah dengki dengan apa yg orang lain ada.
Janganlah busuk hati dengan kebahagiaan org lain.
Janganlah tamak segala pusaka.

Dan sekarang, Allah dah mula tunjuk balasan kejahatan tu sikit demi sikit.


Peace to All,

5 comments:

d i d a said...

jangan berbuat sesuatu sbb nak menunjuk diri baik. tu x ikhlas namanya..lagi2 kalo menyusahkan org lain...

aish...

farakaka said...

dulu dok sibuk mengata ank org..
nah amik kena kt anak sendiri!!

Ros said...
This comment has been removed by a blog administrator.
NisS^ImmEr said...

awat ni wirda? bawak besabaq...

^wirda^ said...

ye ye..semua musti ikhlas.

ada laa anak org tu.. hihi

tp ni kira aku bersabar la ni, sbb tu aku tak buat page I HATE _____! hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...