26.4.10

hias

Saya adalah wanita yang mmg tak buleh dibiarkan kebosanan kluar ke pusat2 membeli belah secara sendirian berhad mahupun bersama si kecil Irfan.
Saya akan berlagak cool even merasa sangap giler lalu memasuki lot2 kedai yg ada, tak kira branded atau tidak.
Maka dengan tidak semena-mena, niat saya utk berbelanja tingkap tetiba bertukar menjadi shopaholic walaupun saya tak minum holick, maka bertaburan lah duit saya kat kaunter2 pembayaran. T_T (sila jgn contohi saya!)
Tabiat shopaholic saya adalah bermusim, kalo terasa nk beli pakaian, maka RM itu akan melayang ke kedai2 pakaian sehingga pudar musim itu.
Musim akhir april ini, saya lebih terjerumus ke arah perasan cantik! Oleh itu, saya telah singgah di segala lot2 yg bernama kedai alat solek. ok la tu..dh hammmmpir 1-2 thn aku tak beli alat2 solek! T_T
Maka bahan2 perasan cantik yg telah dimiliki secara mutlak adalah seperti berikut.
1) BOBBI BROWN Brightening Powder Compact Foundation SPF25/ PA+
Oh saya bukanlah terlalu memilih. Tetapi zaman chichas saya duuuuluu ada sikit la. Hobby saya simpan saja bekas bedak especially yg mahal2 la walaupun dh habis bedaknya. So bila dh berduit lebihhhh, baru la refill je. Jadi ini saya refill lah bedak ni, setelah hampir 2 thn sy tak refill..hahaha.. Oh jgn igt saya seorang yg suke beli benda2 mahall saja, sy beli mana yg best dan patut je. Bedak Garnier RM 12.90 pun sy pakai ok. Time pegi opis je la. Time pegi jejln ngan hubby n bb, baru guna yg ni..tp pape pun depend on my solek2 mood..:p
2) SILKYGIRL Moisture Rich Lipcolor


Silkygirl, aritu tgk kazen saya pakai lipstick nih. Try tgk, oh moisture lebih kurang mcm my MAC lipstick. So berrrrtukarr ke kaunter silkygirl (pahadal bajet lari nk beli MAC..hehe). Of course lah aku takkan amik kaler merah menyala oh jantungku nih.. aku just amik natural color,"Pure". Ade beberapa color natural utk jenis Moisture Rich ni kalo korang nak cari - Appealing, Nude, Cute. Try lah mana sesuaiiii!

3) ELIANTO Extreme Volumiser Emulsion Mascara
Ha punya lama tak check, skali mascara Bobbi saya sudah kekeringan..dh habis la sebenarnye. So, utk mengelakkan bajet lari maka singgah2 la ke Elianto dan berkenan ngan kelainan mascara ni. Haa mascara nih ada 2-sided comb brush, mcm sikat tu, bukan mcm brush mascara biase2 tu. Sorry lah tak dpt gugel gambar brush dia. Pegi la tgk and try sendiri kat booth elianto. Melentik dan mmg extreme volumiser lah!;)
Skrg baru semangat nk hiaskan diri ngan benda2 baru beli..hahahha
Nak perasan cantik,

3 comments:

Ros said...

Aku adalah secomot2 manusia time preggy..nanti dah bersalin aku pi belajar make up kat hang...

^wirda^ said...

haha.. mekap la sgt aku neh..:P

b said...

hahaha....walopon saya pot pet pot pet, tapi saya sebenarnya riang ria pabila melihat isteri tercinta menjadi sangat chantik berseri.
\(`o` )/ hoyeh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...