9.6.10

Dimandrem drem drem

Aku tak suka nasi beriani kat kedai mamak, sbb dorang masak ayam/daging/kambeng tu dlm nasi tu juga.

Satu hari, ketika aku masih kerja di Hello Moto, kawan aku, Sarah, ajak makan nasi beriani kat kedai mamak yg baru buka branch dia dekat ngan area opis. Mati2 aku takmau pi. Tapi kata-kata jaminan bahawa aku pasti tak menyesal dan untuk mengelakkan aku kena tinggal makan sorang2, telah membuatkan aku terrrrpaksa setuju.

Aku suh saja kawan aku orderkan untuk aku.

"Nasi beriani ayam, bagi 2." Order Sarah.

Tak payah tunggu 8 kali suap, skali saja, perghhhhh~~~sedap la weiiiii!

Aku telah dimandrem drem drem since 2007~ OMG!

Nasi beriani ayam claypot : ayam yg diperap 1001 malam, dipanggang keliling pinggang, di cicah bersama tairu. Ulala~ (by Nasi Kandar Kapitan)

Tempat lain tadak punya! Cubalah kalo branih!

Dey mamak, sila bg royalty aku tolong promote nih!!!

balik penang je, pasti cari!

7 comments:

farakaka said...

aku pon angau doh ngan nasi briyani nih dowh auuww auuww

^wirda^ said...

mesti angau punya.. dulu seminggu sekali mesti makan...huhu skrg...tunggu balik ada masa baru bleh pi..oh aritu pun rasa mcm tak cukup..:P

atulhani said...

saya tak suka gak beriani kedai mamak sebab macam pedas.. rempah nasi dia pekat sangat... skang faveret, nasi arab jerk.. hehehe..

NisS^ImmEr said...

wei kat mana ni? mcm sedap je. ni kalau x dpt, naya aku sbb hg dah buat aku terliur

^wirda^ said...

atul, haa hg kena try hat nih..mesti termakan tulahhh! hahaha

nisma, nasi beriani kapitan, nanti balik raya pi cari kat penang.
pulau ada dua, kat town ngan depan queensbay, kat perda ada satu tepi jusco. sila cuba..best bangattt!

-xoxo- MiLay said...

wah sedapnyer...tp ehemm ehemm bukan diet ke??hahahha;D

^wirda^ said...

itulah nok..berkecaiii diet mak bila balik kampung..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...