23.2.11

Irfan's Wonderpets Party

Alhamdulillah, abah dah kluar hospital. Jadi harini mama selesa sikit nak buka citer pasal besday parti Irfan yg kedua.

Mulanya, mama tak bercadang pun nak buat party utk tahun ni. Tapi tetiba abah beriya-iya nak buat. Maka mama tlg lancarkan saja. Mama kan cepat excited kalo bab2 kamu ni. Hehe. Jadi mama pun buat lah theme Wonderpets. Memandangkan besday2 mama dan aunty2 kamu semuanya bertemakan warna, mama dan abah pun sepakat nak buat tema warna Yellow Mellow (kuning).

Kali ni mama buat preparation seawal dua minggu. Mama, Aunty Yana dan Aunty Aliya settlekan goodies bag dan costume. Gigih kan mama? Ye la, tahun lepas kalut2 saja preparation, langsung takde goodies bag. Sebab tu tahun ni lebih bersedia. ;)

Makanan mostly mama order. Jadi hari sebelum party, mama kena terkejar2 sana sini dengan kamu untuk amik semua barang2 sebab abah kan demam teruk. Sian abah, tapi abah gagah jugak tolong kemaskan umah sikit2. Thanks to Ummi Iez dan Aunty Atie (officemate mama) sebab dorang sponsor puding dan vitagen untuk besday Irfan. Tapi dorang tak dpt datang, sbb ada hal.


Dalam kekalutan mama tu, nasib baik lah Tok Mariah datang. Jadi Tok yang mahir bab masak-masak dah tolong mama settlekan hal makanan. Fuuh lega.


Irfan nampak happy sgt haritu. Nak pulak dapat banyak hadiah dan hadiah ultimate, Irfan dapat 2 superbike berbateri dan jugak basikal. Dah jadi kalut nak naik yg mana. Haha.


Oklah Irfan, kat bawah nih gambar kenangan kamu di usia 2 tahun. Tu saja yang mama dan abah mampu buat untuk kamu. Semoga kamu menjadi anak yang soleh, berilmu dan bertanggungjawab. Selamat ulang tahun ke dua sayang! Sayang kamu, cinta kamu! Muahhhx!

Irfan pakai mantle wonderpets yang mama buat haritu. So cute~

My 3rd nephew, Ammar Danial. Born right before my 29th besday.

All the tidbits


Otak2 and peanuts are not a desset ok. :P


Main Menu :: Laksa Penang, Sate, Bihun Goreng, Otak-otak


The goodies bag.


The guests, semua budak pakai mantle ni.


Wondergirls become Wonderpets! Thissss iss sewiiiusss (like mingming said)


Wonderpets cake tempah kat sini.


Yellow mellow

Like before, mama dan abah yang kalut tiup lilin. :p

layan diri

"peeewit! meh naik, i tolak you"

"ahh mengorat dia nih lah, takyah penat nak tolak"

we love Irfan.. Abah muka pucat sbb demam.


Irfan baru buka satu hadiah, dah kalut nak main. Haha
Eceh, macam terel je.


All the gift. Thank you so much!






Thanks to all guest,

6 comments:

ummi iez said...

bestnye bestnye bestnye... ape la perasaan irfan nih hehehe bole zaff pinjam superbike, ronda2 KL berduet haha

happy 2nd birthday big bro irfan !!
adiah dari zaff seksok dpt, ummi asyek lupe nak balut huhu

..:: WiRdA ::.. said...

ayuh kita ronda shah alam sudah la..nanti habis bateri tgh jalan pulak..kahkahkah...

ummi iez takyah balut, nanti irfan koyak jugak.. boh dlm plastik bag pun buleh..hahahaha

mast@work said...

bestnya birthday party..

happy belated birthday irfan.. ingat, apa yang penting? KERJASAMA.. hehehehe

..:: WiRdA ::.. said...

tengkiu aunty mast!

ashiena said...

seronoknyaa.. :)
wirda.. buat sendiri semua goodie bag tu? huhu.. love the idea...

love vintage too!! :)

..:: WiRdA ::.. said...

a ah..sticker tu je buat sendiri..bag tu beli kat daiso..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...