14.11.11

Perkenalkan ahli dapur baru..

Ehem2.. patut dah perkenalkan sejak Ogos lalu, masa pertengahan Ramadhan. Tapi tak syok la perkenalkan tanpa hasil sampingan kannnn...


Ok everybody...say "HELLO" to my BREAD MAKER.... err bleh panggil "cik BM" je. :P

another 'love' from kenwood..

Mudah saje.. saya buat dough campak2 dan biar dia uli selama 1 jam 30 min.


Siap dough, buat sambil baca ABC... mmg semudah ABC..haha


Then buat laa roti kegemaran selamanya.. cheesy stick!

Oh Oh Oh oo aku tak percaya jadi~.. aku tak percaya jadiiii~~ (nyanyi mcm lagu Lyiana Jasmay)


Selebihnya mesti la kena buat basic bun sebagai syarat percubaan pertama. Lemak manis. Sedap! Kenyal dan anjal!


Alter sket, dah jadi Chicken Floss Bun... adoi pakai serunding raya je pun..hahaha.


Hasil kerja pertama. Thanks to cik BM. And not to forget, to my bigheart hubby, million thanks! *love much*




ok tahun depan buka bakery..*cough*

7 comments:

Am said...

woweee!!! cik BM in da house.. lepas ni bleh panggil kitorg utk teatime sambil makan2 roti :p

atulhani said...

cik BM hg ni utk uli saje ke buat smpai jadi roti? kalau uli saje,then hg bakar kat oven lain? gtu ke? resepi rahsia adunan tu mcmana plak? hihi

..:: WiRdA ::.. said...

atul ,
eh tak, dia bleh bakar terus jugak. tapi dah kalau nk bentuk2 sendiri dan boh mcm2 perisa tu, kena set utk buat dough je la.. ;)

resepi nnti aku share..;)

..:: WiRdA ::.. said...

Am, lai lai lai...tea time pun boley..english breakfast pun bleh..eh.

Anonymous said...

Kak Wirda..akak beli kat mane BM nie? nk beli gak! :P

-Aisyah Rahman-

..:: WiRdA ::.. said...

Aisyah,
akak beli kat OU.. ade kdai BEST kan kat tingkat atas, wing baru. Aritu dia buat promotion jual kat lobby bawah tu.. yg ni RM699 kot tak silap. ade yg lg murah lg..ada yg mahai lagi.. so bleh pilih la. :)

norhasliza said...

NAK TANYA, apa no. model bm kenwood ini? saya juga berminat nak beli 1.
tq.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...