6.9.11

Merdeka Raya

Tahun ni sambutan raya mcm biasa saja. Wan Din (datuk) baru lepas operation. Irfan takut bunyi mercun. Keta Arjuna kena masuk workshop sbb eksiden kecil ber'effect' besarrr. Adik ipar nak kawin. Ha macam2 hal.

So tahun ni, akan berkurang kehadiran saya menerjah open house org, dan membuat open house utk rumah sendiri adalah misi mustahil untuk tahun ini sebab sepanjang weekend Syawal, sudah penuh segala aktiviti.

Weekend ni, nak pegi hantar SIL nak register kat Uitm Melaka. Weekend lepas tu balik Parit Buntar, sebab BIL nak akad nikah skali dgn kenduri pihak pempuan. Weekend last tu pulak, balik skali lagi untuk kenduri seblah pihak kami pulak. Phew.. nampak tak nampak tak? Jadi sapa2 nak datang umah saya, datang je weekdays..mak tak kisah. Tapi inform dulu, supaya ada hidangan raya untuk korang. Koman2 mak beli je piza berperisa rendang. Ade ke? Haha.


Memandangkan raya pun biasa2 saja. Gambar pun biasa2 saja. Tak byk sgt snap gambar. Sebab Irfan tu asal nampak mama dia pegang kamera, dia pun sibuk nk main. Main sampai habis bateri. T_T



1 SYAWAL....
dari kiri :: sepupu, kakak ipar, adik ipar, wanita anggun, sepupu

Semakin membesar famili kecik saya. ( Sepupu tu mcm ahli famili jugak sebab mak ada jaga jugak masa kecik since their mom passed away.)


2 SYAWAL....
nak jugak sedondon
MerdekaRaya

Tok Teh saya. Namanya Puteh. Comel kan?
Beraya di rumah Atuk Geng Melati


3 Syawal...

Nampak dua2 besi tu lurus kan?

Nampak tak salah satu tu bengkok mcm S? Itu lah punca kereta kami tersadai sehari di Raya Ketiga. T_T


4 Syawal....
Layan je laa..

Bertema merah gitu..ahaha


5 Syawal....


Lebih kepada pergi kenduri saja hari ni...


6 Syawal....
Baru tiba di Shah Alam lepas subuh. Ptg tu jugak pegi open house. Hahaha..i loike...


Saya suka raya sbb saya suka makanan waktu raya. Suka makan biskut raya. Suka makan rendang. Suka lemang dan ketupat. Best kan? Perut buncit jgn salahkan makanan. Salahkan diri sendiri. Terima Kasih. Selamat Beraya lagi!




Om nom nom....

3 comments:

ashikin said...

Selamat hari raya ;)...

..:: WiRdA ::.. said...

slamat hari raya jugak!

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...