9.9.11

Open house takde, open cubicle pun boleyy!

Nak buat open house tak sempat.
Nak harap company ni buat, mmg tinggal harapan lah.
Nak sepakat ramai2 dalam department mcm leceh.
Last2 sambil menyanyi lagu "kita semua sepakat..di kampung hai penin lalat.." aku dan lunchmates buat sesama kami saja. haha


Maka dua hari sebelum, kami bahagikan tugas masing2. Ala2 potluck raya lah. Aku mengambil tugas berani mati dengan memasak rendang ayam. Baru penah buat sekali last year, dah berani nk jamu kawan2 thn ni. Harap2 dorang tak kena cirit birit lah. Amin.. Aku ade buat triffle jugak. Tp boleh pulak aku lupa nak bawa. Elok la jugak tinggal, sebab tak brapa menjadi. Kesilapan teknikal. :p



Anggota lunchie ada 5 org kesemuanya.

aku - buat rendang
yana - buat kuah lontong, nasi impit pun dia amik tugas dgn ikhlas dihari raya, dan tambahan tiba2, kuah kacang.
jue - menyerah tugas masak nasi impit kepada ahli no2 tadi. Jadi dia bawa air dan puding.
mus - ditugaskan membawa sambal ikan bilis utk makan bersama lontong, tp dia buat seprais jugak dgn membuat pulut kuning 5 pagi. haha tahniah bonda!
atika
- membawa kuih raya. anak kecil kami bg excuse..haha


juadah kami


Dah habis kami berpotluck. Kami buat open cubicle utk semua staff department kami. Jamu kuih raya lah. Kalau nk jamu lontong, kena bawa periuk besau...haha


kuih raya 1st tu, mcm biasa tgk kan. kek lapis sarawak pesan dari kawan. kuih2 lain, org lain punya.



Haa best jugak makan2 gini. Lain raya bleh buat lagi..

dari kiri yana, jue, atika, mus dan wanita anggun...hahaha pulun kami pakai baju raya kedua masing2.



badan dah tebal mcm kamus dewan. >.<

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...