15.9.11

kesempurnaan terindah

Dalam bab memilih purse ketika usia 20-an ke atas, aku mmg cerewet. Tolak tepi lah masa usia dibangku skolah. Time tu purse mcm tak brapa wujud je. haha. Bila dh jadi student U, byk benda nk simpan. Dah berhandbag bagai. Jadi sebab tu sampai ke bab purse pun aku cerewet. Panjang sangat pun taknak. Pendek sgt pun taknak. Sebab handbag sedang2 saja. Sebab tu aku suka design dari Guess. Ha dlm byk2 aku paling suka yg jenis kat bawah ni. Mmg suka sampai skrg pun aku simpan lagi walaupun kulit dia dah melepuh2 dimamah usia. Mmg menepati citarasa cerewet aku.



1) Elemen penting dlm sebuah purse milik aku, wajiblah ada tempat simpan kad berserta ruang gambar. Simpan gambar? Org dulu2 ye lah suka simpan gambar dlm purse kan. Tipu lah korang tak suke simpan gambar dlm purse. Habis2 takde pakwe ke suami ke, mesti simpan gmbar parent, takpun gambar muka sendiri. kan kan? :p



Haa mcm gmbar ni.. byk tmpt kadnya. Alah, purse mcm ni bersepah kan.


2) Elemen kedua terpenting adalah tmpat untuk simpan wang kertas yg luas dan mudah dikeluarkan juga ruang simpan syiling berzip yg selamat. Sebest mana pun purse Guess tadi, still tmpt simpan wang dia sempit. (eceh mcm duit kau byk sgt kan nk simpan dlm tu.) So, contoh paling senang adalah seperti purse Louis Vuitton ni. Cuma yg aku tak suke sebab purse ni tiada Elemen no.1 tadi. Spoilllll ok!






Maka disuatu hari yg riang, kawan aku ada memperkenalkan sebuah purse baru miliknya yg memiliki semua elemen aku itu. Tak kisah lah kalo panjang sket since handbag skrg makin besar. OMG!!!!!! I WANNNNNTTTTT IT!!!!


It's a TED BAKER's Purse...




Did you see how awesome it is? Nampak tak elemen2 idaman kalbu??? Inilah yg dinamakan kesempurnaan terindah. Akan ku milikki suatu hari nanti! PASTI!


**gambar semua sah2 aku google..



menabung sambil mengharap kalau2 dpt hadiah misteri jugak. hihi

4 comments:

Maslina Mansor said...

wirda, yang guess tu aku pun penah pakai and seriously best kan. aku masih simpan tapi dah tak pakai sebab dah terkeluaq semua kulit2..huhuh...nice post, i follow u :-)

..:: WiRdA ::.. said...

kan..best yg tu.. nipis2..size pun sweet2 je.. eh hg pun ada blog.. follow u jugaklah..haha

Farah said...

i want too!!

..:: WiRdA ::.. said...

haha jom berebut kaler..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...