15.4.11

Perhentian Escapade



Oh no! My long-overdue entry on Perhentian...OMG, finally I reached there! Woo-hoooo!

It was a very long journey since we took chartered bus trip from Damansara to Kuala Besut. Phewww... Actually being a follower in this trip (hubby and his colleagues) what I need to do is just to enjoy all the activities that has been arranged by them as well. Easy right?

We departed around 12 midnight and arrived at Jetty Kuala Besut at 8am. Pergh backpain ok! Lucky me, Irfan had a good sleep on his own seat. Fuh lega. We had breakfast at the jetty, but a bit kempunan because mak dambakan nasi dagang di dini hari. Tapi takde. Huhu.

From jetty we took a boat arranged by the resort, I guess it comes with a package. Our journey took approximately 20 minutes to Perhentian Kecil. I forgot to tell you that the weather is not good at that time. Melambung2 kami dalam boat..tp Irfan slamber tido dgn nyenyaknya!!!


I heard that Perhentian Besar is suitable for family vacation, calm and clean for sure. Yes I can see it during our snorkling activity cum island hopping. Compared to Perhentian Kecil, it is more happening since there has a party along the beach at night. So the island lil bit dirty here and there. Oh I just gebang here but i didnt join any party at the beach ok... Irfan love to sleep on time and got raining some more. Leceh tang situ. :P


Dah laa layan tgk gambar je lah..penat i potpet tau!


Berbaju renang untuk main basket ball? tipah keliruuuu~


Peace! let's snorkeling~~ hmm sepanjang percutian nih, hujan je, pantai dekat chalet kami -Long Beach, ombak besar-besar sepanjang masa.

Nasib baik hari yg kami plan nak pegi snorkeling tu cuaca sgt baik. So dapat lah tgk ikan tp sayang penyu tak timbul2.. :p Tapi nervous ok tgk shark! Lariiiiii~~!!! hahaha


Pishhhhuwaaaah~ (like irfan said everytime he saw a fish - fish wahh!!)


"mama...nak tgk pishuwaaah plishhh"

Last stop kami, Irfan nak turun dalam laut memandangkan dia tgk kami semua terjun dok hidup je lagi..so mesti kalau dia terjun juga selamat kan..hahaha.


Nah terjun lah! haha.. Tetiba dia takmo naik boat lepas tu..eh!

Tapi tu la dah takde fish timbul kawasan nih, sbb kat sini tempat tgk ikan pari..tp kena berenang jauh sket dari boat..mestilah takkan bawa Irfan kan. haha.



Balik snorkeling, tak reti penat, geram tgk org surf, i pun teringin lah..ombakkk jahatttt~!!! BEST!



Malam before balik, dorang pun create la macam2 games untuk menjadikan malam lebih riang. . Heh pantang masuk lah, mesti kumpulan I menang besar. Haha Caya ku! Caya Lu! (Laungan Mohsin Chalet)
Kahkahkah..



Thanks to hubby, thanks to Energetic Getaway, thanks to boss and lady boss.. thanks for the wonderful gateway~!





Love this,

3 comments:

b said...

entry plg xbest kerana gambar saya tangkap byk di dalam ni, tapi seketoi pon takde gambar saye..demm

..:: WiRdA ::.. said...

sbb gambar kita 3 takde pun kt fb..ada pun 1 je yg tak menarek..lalalala

b said...

dah sape nak amek gambar kita 3 kalau asek saya aje kena hamek gambauuuu..tak adilll

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...