3.12.09

next vacation!

++ tiada kena mengena ngan citer twilight ni ok! er dh tgk ke the moon?++

wow sudah bulan doblas lah!
bulan depan-januari duaribusepluh, adalah bulan besday saya bulan percutian 2010! hep hep horay!
Me, hubby, 1st-timer-irfan-on-plane together-gether wif my BFF kapel+ her SIL+baby in her womb..akan felaiiiiiiiii~~~~~~ke~~~~~BANDUNG...of coz by penerbangan murah kaler merah putih itu. hik hik!
ya jadinya ibuk2 dan bapak2..(kok udah ckp endon ya..aduh..gawat!), tujuan gue mecoret entry ini adalah untuk meminta pendapat tentang penginapan gue di bandung nanti. Harus dibooking skrg.. Ya iyalah..katanya juga baru pertama kali ke sana, kekok sih..enggak tahu apaan..mana bisa sendiri2 gitu..Enggak mahu jadi seperti gue ke BALI dulu..hik hik..jadinya harus tanya'in pada yg pakar seperti ibuk2 bapak2 embak2 nona manis..ya semua aja gue sebut.

oh ya ciri2 yg di cari adalah, murah murah aja (below rm100 lagi bagus), selesa banget, servicenya juga harus bagus..laginya indah mata memandang biarpun murah. Mau tambah lagi..harusnya dekeettt bangat sama factory outlet, rumah mode, dll.. ah cerewet enggak? kihkihkih
loh tolong ya sama gue! makasih ya! da~~~

Tujuan utama :: SHOPPING + selit2 tgk valcano etc..
buk

6 comments:

Farah said...

wow! happy holiday!

haihh ni mesti shopping sakan kat sana nnt.

hot mama said...

bestnye nk g bandung!!!nk g shopping je ke tgk2 tempat skali??am suggest ambik ground arrangement sbb very convenient for the 1st timer... even lepas tu BIL try arrange sendiri end up costnya sama mcm yg kitorg amik ground arrangement...hotel pun sangat selesa..makan pun either hotel or aircond restaurant..kire bersih la... kat sana x hygine sgt, kalo salah pilih tmpat, boleh kena cirit birit... just my 2 cents...

^wirda^ said...

am, ground arrangement tu, amik bila dh kat sane ke?sbb kami pegi kan beli tiket murah aje..huhu
ada contact ke?

My Heart... said...

ee.. bestnya leh felai2.. kalo mau mantap ckp endon mai belajaq ngan anak aku "enggak2" hehehe...

peah @ peps said...
This comment has been removed by the author.
peah @ peps said...

hi wirda..

certainly the best place utk shopping!!

My Bandung Trip

i checked in kat Rumah Ebo kalau berminat..cuba wirda try email dorang...check out their latest charge..last time i pegi..it cost around 80 / 90 hengget sehari...tempat pun quite comfy..

tapi terpulang pada wirda..because rumah ebo ni..lebey kurang cam homestay kat sini..agak comfy...tapi dia "jauh" dari Rumah Mode...wirda kena hire driver dari indonesia...(Pak Ayi - +62818219263)..kena budget cost lagi kat situ..

papepun...kalau bole cari homestay/hotel dkt dgn rumah mode...because that's the recommended place utk shopping...jgn mahal2 sgt..sebab kat sana balik utk tido ngan mandi je pun...:)

Have fun in Bandung!

:)..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...