6.1.08

pangkor oh pangkor

ah! akhirnya jejak jua kakiku di pulau pangkor...first time jugak buat si hubby...pegi pun sbb company hubby buat family day kat situ..empat hari beb berkampung kat situ... slamber aku minta cuti 2 hari kat bos...sebbaik dapat..so takde la hubby aku jadi bujang kat sane..hehehehe..ade bau2 jeles tak ayat aku tu? ;p

++b beraksi dgn harapan menjadi seorang gaban++

ermm empat hari tu mmg pack ngan aktiviti, pulun btol dorang nih organize..tp bagus gak dr dok melangut je kan...aku yg tak penah snorkling ni at last dpt jugak rasa, mcm tu jugak ngan hubby...mmg best! aku try berkayak balik selepas 10 thn aku tak main kayak..ape lagi..lenguh la lengan aku lepas tu.. pegi jungle tracking kat waterfall..huhu byk pacat..geli siott..ngee..sempat gak natang tu naik kat kaki aku..panjat2 ni pun dah 10 thn gak aku tinggalkan..time jadi kadet lalat hijau (KRS) dulu mmg ada la buat keje2 mcm nih..tp itu kan dulu...

++letey aku mendaki dgn berbekalkan selipar jepun++

haa ada satu ceritera menarik time aku melawat salah satu kilang buat kerepek ikan yg slalu glemer kat pangkot ni..turun dari van, semua sibuk nk serbu kedai jualan, tp sebbaik kami punya tourist guide tu ajak tgk cara proses dulu..time masuk tmpt pemprosesan ikan, dimana ikan2 disiang dan dijemur...mata ku terpana pada sorang nyonya tua yg bz bebenor dok susun ikan..dia tak sedar agaknye time tu semua org dok tgk tangan dia yg dah melupas lagi kemerah2an tu, err aku pun tak sure ape kena ngan tangan dia.. tp slamber je dia tak pakai sarung tangan mcm pekerja lain..! huhu lepas tu kami masuk la balik kedai jualan td.. yg pasti semua org tak beli kerepek ikan tu dan yg sewaktu dengannya... hahaha tu kalo tak tgk proses, sure semua pakat angkut berguni2 dah.. maka dgn itu.. aku, hubby serta yg lain mmg banned kerepek pangkor kluaran HS (hanya nama singkatan je) tu..huhuhu..loya siott...!

++hehe ini lah tmpt keramat itoooo++

2 comments:

bee said...

tangan itu..bewarna kuning kemerahan..
dari pelipat sikunya..
kelihatan dengan sangat jelas..
kepingan2 kulitnya yang bewarna merah piink ke orenan.. menggelupas..
lalu sedikit demi sedikit dari kudis2 tangannya yang bewarna putihkehijauan itu..diadun sebati dengan ikan2 yang direndam untuk dibuat kerepek satay ikan tuh...

dikala itu..di saat itu..
baru kusedari..
segala macam kerepek ikan yang manis dan satay ikan tuh....

mmg sedap sangat...

thankx to that nyonya...kau memberiku petunjuk...tentang resepi penyedap makanan itu....

ck said...

eiii detaillnyee... erkk.. sudah loya tanpa mengadung nehhh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...