13.10.14

New Lifestyle gituuu~

Hai hai..

apa laa yang NEW sgt kan..
no no.. bukan pindah rumah baru pon.
bukan jugak menjadi mewah secara tiba2..

kisahnya, nekadku yg berkurunnnn nak pegi jogging di sekitar rumah akhirnya tercapai!

YES!
YES!
YESSSS!

haha saya anggap kejayaan BESAR sebab bukan senang nak paksa diri buat exercise kannn~
Sebelum ni punya laa banyak alasan

  • malu lari sorang2
  • takut anjing liar
  • nak lari waktu bila tah? 
  • takut kena kejar piggy hutan (ye ade tauuu hahahaha)
  • nanti siapa nak jaga irfan.

Nahh.. 5 tahun dok pikir alasan kan. 

Tanggal 11.10.14, saya ajak Irfan keluar 'jogging'. Hahaha


Kasut yg beli tahun 2011 masih suci lagi tau. 
Kami mulakan dengan walking je.. kang terus lari krem kaki tengah jalan sapa nak angkat? hahaha

Sejam setengah jugak la berjalan patah balik umah. Baru sedar diri pembangunan tempat riadah Cahaya SPK dah luas gilerrr.. tu pon tak habis track pon.. buat shortcut sbb takut Irfan letih pulak kan. Ecehh.


Balik rumah, Irfan ckp..
"mama, esok kita pegi jogging lagi ok?"

Wahh happy iols ada buddy skrg. :P

Keesokannya kami tak pegi 'walking' kat spk pon. Tapi kami walking kat Taman Rimba TTDI. Haha nampak gigih?
Haruslah ada makna nak pi jauh2 gitu.. kekeke 
Sebenarnya Mangotouch ada job kat situ, shoot event #FOODGASMFEST.. so pi la jenguk, maklum laa kan ada pepatah melayu sebut "Di mana ada makanan, di situ ada Wirda" hahaha

Hubby pesan bawa air mineral sepsiap, sebab penganjur tak tau bajet keperluan air utk event mcm tu. haih. So kiranya saya berjalan sambil bawa dumbbell. Berkecai peluh. ^.^"




Haa nampak! 100 booth makanan yg encik Arjuna kena shoot! Siapa yang datang, boleh kopak duit dok sini. Sebbaik saya minum ESP tau. So tahap nak melahap tu kurang. Jamu mata je. Makan Hotdawg dan Yongtaufoo je. haha yang lain2 tu malassss nak beraturrr! Ramai giler org. Actually dorang buat konsep picnic. Ala2 bentang tikar, makan2, borak2.. tapi sesak. mcm.. ermm macam tak cool sapa lepak tempat sesak.. pi laa dok jauh sket kan dari gerai2. hahaha.



dalam banyak2 booth, yang ni paling menarik. Aiskrim pot. Ye, tu aiskrim letak dlm pot, tabur serbuk mcm oreo. Comel kan? tapi saya tidak punya kuasa nak beratur panas2 dengan Irfan utk beli aiskrim. Tunggu lah mak beli pot tu nanti isi eskrem sendiri. :P


Ok, dah dah.. macam dah lari tajuk bila sembang bab makanan. :P

So harini, Irfan pagi2 ajak jogging. hellooooo~ awak kena pegi school lah.. hahha

Maka bila petang, semangat Irfan siap nak pegi jogging! Siap ajak abah lagi. Tapi abah tak bergerak. hahaahampeh.


Harini Irfan cycling, eloklah jugak, boleh mama start berjogging. Tapi bila naik bukit, maka tenaga ku terlebih keluar lah.. adoiiii... peluh terlebih harini. bagus bagus. Tak lama lagi, fit lah iols. :P


Malam ni, dia tanya lagi...

"mama esok kita pegi jogging ok?"


Wahahaha  nampakkk??? saya sudah ade fitness trainer tau! :D

I love this new lifestyle. :)

Lepas jogging minum protien ESP!

2 comments:

Blog Owner said...

Salam ziarah di blog Wirda,

Macam best jer tempat tu..
Ada jambatan lagi.. Kat mana tu Wirda?

..:: WiRdA ::.. said...

Hi Blog Owner,
tq sbb ziarah.. ni kat Shah Alam. area umah sy je pon. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...