1.6.12

oh betullah dah masuk June..


Baru perasan (buat2 perasan) dah lama tak update blog. hihi
Kan best kalo bleh design kabinet dapur attached skali laptop kat situ, pantas skettttt kot update blog. Actually byk benda nk post, boleh je post thru ipad, tp semua entry nk ngengada letak gmbar. hihi.

LATEST skali, sy baru blk dari pulau lagenda, Langkawi. Ada org tu teringin nak pegi. Jadi sempena hepibedaytoyou, sy bawa lah dia pegi situ. Kami check in kat Malibest Resort, Pantai Cenang. Kalau pegi langkawi mesti nak dok kat situ. Sebab apa? haa tgk gmbr bawah..

Sungguh indah dipandang, giler cool lah bleh lepak makan nasi lemak pagi2 depan pantai kan? buka je pintu laut terbentang luas. Angin sepoi2 gitu menyentuh muka yg mulus. Nak feeling lg, jln2 tepi pantai, lepak bawah pokok baca novel. ok poyo disitu. * Nak dok depan pantai cmni, bilik super deluxe, RM180, bukan waktu puncak. (gila skema)
*bila dh dpt dok bilik mcm tu, bleh buat muka mcm ni pulak. Tak ke rasa best? kihkihkih

Budak kecik itu, ye yg baju biru tu, dia takut pantai yg ade ombak gitu. kalo pantai tu tak berombak baru mau mandi. TAPI, dia takut tu satu hal, masalahnya kami pon takleh mendekati pantai tu. Apa kes? -.-"

Sepanjang kat Langkawi, besday boy takmo melawat tmpt2 sejarah tu. Dah tak penah pegi pon taknak pegi. haha. So mmg jln2 makan angin, makan laksa, makan cendol, makan KERBAU! haa ni kes cari STEAK KERBAU nye citer...

Buffalo Park ni jlnnya mcm nak pegi Makam Mahsuri. Tapi kalau jumpa simpang dia tu, kena masuk ke dalaaaaaaammmmm lg sampai jumpa titian ni.. kalau hujan lebat, batalkan niatmu kesana sbb kejadian seperti dibawah bakal berlaku. Masa ni hujan baru berhenti. Kami tgk motor tu lalu, sebbaik cetek lg. Katanya, kalau hujan lebat, mmg takleh lalu langsung. Ngeri nok, mak terbayang tetiba buaya melintas. Buaya kan makan kerbau dlm citer Sang Kancil tu. Eh kebetulan kami pandu Kancil jugak. hik hik
 
Mmg tempat dia dalam giler okey. Nasib baek mmg steak dia sedap! Ye, MEMANG SEDAP! Jangan risau, steak lembu pon ade kalau tak suke kerbau. Thank you incik GPS yg byk membantu kami di langkawi. Oh kancil kami sewa utk 3 hari 2 mlm, RM100 je. ok la kot harga tu. Bajet sket tak keje neh.  Kalau korang byk duit, nak sewa bmw ke porsche ke boleh.. RM350 sehari. hik hik.


Walaupun tak boleh nk usung kek homemade dlm beg ke sana even mmg terpikir idea gila itu, mak tetap berusaha mencari sepotong kek kat bakery berdekatan. Wah maju pantai cenang skrg ade bakeri tau! Tapi kenapa besday mesti ade kek kan? bg tepung talam ke kuih lompang ke takleh ek?


Happy Bornday Hubby! Tunggu entry khas besday!

3 comments:

b said...

eeiiiiii bestnya entry nih...
teringat kembali angin pagi dan angin malam...arrhh rasa macam nak pindah sini kalai bolehh :(


hapa entry dia pendek sangat..entry ni patutnya bagi recommendation makan kat ikan bakar first yg mahal pastuh kensel sebab takde pilihan then tukar makan kat tempat lain... pastuh citer pasal takde wifi kecuali kat lobi..citer pasal brader beach boy malibest yang tak berputus asa setiap hari suruh gi trip jelajah pulau.... citer pasalorang main api..citer pasal massage yg tak best...citer pasal pegi shopping nothing kat haji ismail group...dan paling best citer pasal memborong cigar dan tembakau yg sgt best..kihik kihik.. dan juga citer pasal duit yg lebur demi helikopter rc mahal yg jadi bahan mainan budak kecil...



ah banyaknyaaa nak citer.. sebbaik nih bukan blog sayee


anyway, ur sweet birthday cake surprise mmg bebetul surprise..patut la dia pulun sgt nak beli tori kat irfan la kononnn..hahah..



p/s- tips: kalau anda penggila starbuck, startbuck di airport langkawi mmg best, sebab harga dia lagik murah dari starbuck tempat lain karna langkawi..lagik satu, kalau nak sewa kereta, murah itu mesti ada sesuatu...tanya samada ianya kereta berpower steering ataupon tak..jgn di langkawi byk liku..tiada power steering adalah disaster!


lebiu~!

..:: WiRdA ::.. said...

A ah laa.. Itulah takde gambar makan ikan..kan dah ilang ingatan..hihi..oklah tu, b tlg smbung kat comment..haha

hernyhafiz ^_^ said...

baru pg 2 minggu lepas... belum buat n3 pasal gambar ka cam hb..n dia outstation plak...oh steak kerbau..next time p kena cari..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...