13.2.12

Kalau dah boleh bercakap..

Sapa lg kalau bukan anak teruna mama sorang tu. Hehe
Alhamdulilah dia dh boleh bercakap cumanya pelat sikit. Normal la tu kan budak baru nk bercakap. Sampaikan nk makan pon dh pandai demand...
"irfan nak makan ape?"
"afan nak asik (nasi), nak mee, nak fraisshh soshh (fries cicah sos), nak ashlet (coklat), ashemm (aiskrim)..."

Haaa hamek.. Tapi bila dh buat bukan nk makan sgt pon kecuali mee or fries..hadeh.

Kadang2 bagus jugak dia dok layan youtube tu sbb dia dh belajar byk jugak dr situ. Mcm abc, 123 till 20 even mcm kelakar je dia sebut eleven sampai twenty tu..haha. Kartun Pocoyo tu pon bagus jugak, byk ajar dia jugak. So bila mama repeat mcm yg Pocoyo buat, dia cepat ingat. Macam pocoyo tunjuk "this is an oven" so bila saya tunjuk, dia pon dah tau guna ayat tu. Cuma sebutannya jadi....
"dis dis avennnn" (oven mama laa tu)
"dis dis shushu" (ye, itu susu)
"maaa..dis dis watch!"

Tapi tetiba tadi dia buka freezer....
"Allahhhh ajimmm!..... ashemmmmm!.... Maaa nak ashemm?"
( read : astagfirullahalazim...aiskrim..maa nak aiskrim?)

Persoalannya kenapa kena istigfar? Haha


Lg 2 hari utk irfan besday,

2 comments:

b said...

ahahahaha

seriously dis is hillarious...

this is the time that ive enjoying my life the most (well..one of the many most ekceli)

its funny,its mesmerizing and it makes u forget about how tough life is.

irfan, daddy loves you lah!

conversation bukak freezer tuh..i wish i can hear that ,live..huuuu..freakin cute~!!

Anonymous said...

hello, kak if u r interested to try herbalife products then let me know aite.. sya, no:0192259403

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...