23.12.11

Japan #05 :: Shopping Spree at Tokyo



Hai lama kan tak update blog. Semangat dah kurang sbb bz meneruskan hidup. aceh.. sambungan kisah di Jepun. Yeah awal2 pagi dh checkout hotel Fuji Mihana, hotel yg aku tertinggal jam tu. hihi.



Kami singgah di Asakusa. Kat area kuil ni ada jual local item. So sebab tu buat pitstop kat sini dulu. Sebab kira harini last day lah utk shopping2.



Haa ni dorang dok tilik nasib kalau tak silap.


Gambar di Asakusa berakhir di sini sbb anda sendiri bleh lihat ketajaman mata wanita itu utk memulakan aktiviti shopping. hihihi. Sesak pon mak redah jugak ngan stroller tu.



Sesudah habis melepaskan nafsu shopping, haruslah bersyukur ke atas rezeki masing2. Kami singgah di satu2nya masjid (cami) di Tokyo.


Next destination is Shinjuku. Tapi harap maaf tiada gambar sgt nk amik kat situ sbb xtvt shopping jugak dan keadaan sedikit sesak. Tak lama pon kat situ sbb encik tour guide nak suh kami shopping sampai penat kat Ginza. hehe. So ada apa ngan Ginza?


Nah inilah Ginza - a place to be seen emptying your wallet! haha ok yg dalam gambar ni adalah laluan utama 4 lane yg DITUTUP pada wiken semata2 nak memudahkan pejalan kaki bershopping. And if im not mistaken, ade 5-6 lorong semua tu adalah pusat beli belah mengikut jenis2 barang. Kalau beri masa sehari - 2 hari baru cukup kot nk tawaf. Tapi kami cuma ada 2 jam saja kat sini. Mmg kaedah shopping saya adalah, berkenan amik dan amik dan try dan byr. Ka-ching!!


Kebetulan hari tu lah Steve Jobs meninggal. Oh lihat dorang siap letak apple yg di gigit lagi sama mcm logo APPLE. ;)


Nampak mcm lama sgt kan shopping dari siang sampai mlm. Nak buat camne, kul 5 dah gelap. Kedai pulak tutup pukul 8. haa tu nampak forever XXI (forever 21), 5 tingkat yawwww~~~! Heaven btol memilih pakaian. Seblah dia yg tak sempat pegi adalah Zara 5 tingkat jugak.. Cis tapi takpe.. sbb Zara pon mcm mahal jugak kat sana. Lepas shopping makan2 dan balik hotel. Zzzz tp encik hubby pegi merayau ke Hardrock dan dpt gambar seperti dibawah. :p


Tokyo Tower di waktu siang.



Tokyo Tower di waktu mlm dan menjeleskan saya. Ok bai.

Syoknye shopping,

2 comments:

b said...

hihik..gile simple entryy...tapi yg ending dia tuh paling hebat..hahahah..nk wat camna...

Malaysia Everyday On Sales said...

Hi Wirda. It's a really interesting site that you have there and I really love the the posts on your lifestyle blogging. And of course, nice trip to Japan :)

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback (under Shopping Paradise) to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon. My email address is as below signature.

BTW, we are also having the lucky draw campaign and you would like you to know. There will be 5 Shogun / Saisaki 1 year VIP card to give away. You can check out the details thru URL:

http://www.everydayonsales.com/new-year-2012-giveaway-5-x-shogun-saisaki-japanese-buffet-restaurant-vip-card


Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...