26.6.08

pengikat kasih

Alhamdulillah.. aku dah mula keja kat tmpt baru nih.. and tak byk beza ngan tmpt lama...
so far aku suka keje kat sini.. dekat je ngan umah, dlm 15 min dah sampai..no traffic jam like penang brigde tu lagi.. huhu..
Erm.. start dari aku keje kat sini aritu, dah mula rasa mcm tak sihat.. rasa penin la..letih..mantuk..nk muntah pun ada..angin byk sgt dlm badan aku ni..uhm..biase laa kot2 badan baru nk adopt ngan tmpt baru ni.. ngan pencahayaan yg ala2 kedekut pun ada.. hahaa... tp kalo dah nk masuk 2 weeks aku jadi mcm tu, apa kes??
At last, aku ngan hasben pun decide laa pi klinik utk checkup (even tak dpt lagi medical card)..huhu..
and rupa2nya ada GREAT NEWS!!!! I'm pregnant.. alhamdulillah...baru je pindah kl terus dpt anak..time dok seperate haritu takde plak nk pregnant..ada hikmah kot.. maybe sbb hubby mmg minta aku pregnant di sisi dia..sbb tu la kot.. hihi.. ermm tp serius, aku masih tak percaya... menggelabah sebenarnye..terus call mak tanya camne..tak puas lagi.. tanya member2 sana sini...haa..byk info yg aku tatau time pregnant nih.. huhu.. kena searching2 laa.. erk.. aku nih dah la malas membaca...adeh.. terpaksa lah..utk baby nih.. ihik..
erm.. hubby? of coz terpancar riak hepi nk mampos time dgr yg dia bakal jadi bapa..huhu.. blushing2 gitu..ala comel..cak! hahaha..
so now, baby dlm perut nih baru 6 week mcm tu..dah jadi ape ek 6 weeks tu?? haa tgk bawah nih.. aku pun mcm saspen je tgk fetal development ni..hihi..again...Alhamdulillah..Thanks to Allah SWT...




Week Six
The arms and legs continue to develop - These limbs are stretching out more and more. Later on you will be feeling those feet and elbows up close and personal right in your bladder!
Brain is growing well - Did you know that over the course of the remaining months that your baby's brain will develop over 100 billion neurons? This is just the beginning!
Lenses of the eyes appear - If you could catch a glimpse inside, you would notice your baby's appearance becoming increasing like a newborn's.
Nostrils are formed - The position of the nose seems to shift into its proper place as well. Soon, the nerves running from the nose to the brain appear.
Intestines grow - Initially these are actually located outside the baby's body within the umbilical cord.
Pancreas - Your baby is now equipped to deal with digestive enzymes and take on processing the insulin and glucagons the body needs to function.

2 comments:

wHoda said...

wow...bahagianya..aku tumpang sonok..jgn lupa jg diri baik2..jgn hiper-active sgt..hahahah..
tahniah k..

aieyza said...

hai mama to be.. jaga kesihatan elok2.. jangan keja kuat2 sgt.. elakkan diri anda dr stress.. hehhehe.......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...