16.1.13

Kelas Lukisan

aiii..
again mak muncul once in a blue moon.. btw, Selamat Tahun Baru 2013..hihi

Masuk tahun baru, org lain dah sibuk hantar anak pegi tadika, tp Irfan blom lagi walaupun dh 4 tahun. err dulu saya pegi tadika pon umur 5 tahun. 4 tahun sy pon tak igt apa2 memori masa umur tu kecuali masuk spital. tu je. Yang selebihnya semua memori bermula dari 5 tahun.

Tak kisahlah nak hantar anak ke tadika umur brapa pon, umur 2 tahun pon ada dh org hantar anak pegi CIC. Baguslah, kalau ade duit, apa salahnya utk pendidikan anak2 kan? Walaupun yuran pendaftaran tadika skrg mostly rm1k++... huhu part mana yg mahal pon sy tatau. peralatan kah? buku kah? uniform kah? Macam nk masuk university kan? huu nak kena menabung lah utk Irfan tahun depan.

So tahun ni, memandangkan ekonomi masih blom stabil, maka saya buat kelas sendiri je lah utk anak lelaki ku itu. At least dia pon ade activity jugak selain dari main cars dia je.

Lepas pegi BBW aritu, Irfan dah semakin rajin mewarna. So sy mulakan kelas berkaitan art dulu. Terpikir benda ni masa saya dok sibuk potong sayur, tgk sayur tu teringat zaman skolah2 dulu.

Mesti ada gak yg pk mcm sy pk kan kan? Cikgu dulu suh kita bawa batang daun pisang. Tapi kalo skrg nk suh cari jenuh laa nk pi tebang daun pokok pisang sapa laa..

Bersungguh2 jugak dia cop lukisan tu. walaupun tak penuh. ok la. Janji dia dah belajar FOCUS on his job.
Kalau dulu dia akan main conteng je gambar tu.. skrg dah tau kaler ikut bentuk gambar supaya tak keluar dr gambar tu. GOOD.

Tadaaaa... Irfan's 1st Art.
(Yg tapak tangan tu jadi sebelah sbb lagi satu dia dh mula main2 dah..haha and ok yg apple tu mama dia yg buat sbb mama dia teringin nk cop roses tu dr masa potong sayur lagi..kekeke)


cekgu Irfan,

2 comments:

b said...

hahahaha..comel jerk mama dia semak nak cop sama...ahahahahaa

..:: WiRdA ::.. said...

syok la main benda ni..:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...