24.11.07

fantasia bulan madu

++pergunungan indonesia++
jaaaaalan..jaaaalan...jalan-jalan cari pasal..
erm 1st honeymoon, kami pilih Bali.
kononnya, senang sket kami nk cari makanan yg halal, maklumlah indonesia..
lagipun 1st honeymoon, takmo lah rushing sana sini cari tmpt makan jer..
tp nampaknye tipah tertipoooo..wua wuaa.....
dpt tawu susahnye nk cari makan kat pulau hindu tu sehari b4 berangkat..
so takde maknanyeeeeeeeeee! pegi je lah!
++aku tiba akhirnya++
Ada laa lebih kurang 3 jam punggung aku berakar atas seat Malaysian Airlines tu..
lama jugak nk sampai pulau kecil nih rupanye.. sebbaik ada hidangan yg agak lazat dlm flight..kalo tak,takkan hubby slamber amik 2 meals...tak aci...nak jugakk...huhu
Akhirnya kami sampai kat airport Denpasar,Bali..
hangin jugak laa tgk beg baru aku tu dah tercabut tmpt pegangnya..
eii sabar je laa..
kluar je balai ketibaan, dah ade org pegang sepanduk "Mrs Siti Wirda"..err aku le tu..dah jadi Mrs. hehehe..btw, thanks to Budi, yg bawa kami pegi balik dari airport to hotel..
Kami stay area Kuta, pekan yg agak happening di kala bulan mengambang, ala2 Bintang Walk kat mesia gak..
kedai branded tak hagak2...tatawu ler branded asli ke branded indon sebenarnye sbb aku tak beli pun..hohoho...

++rock bebeh!!++

Aku dan hubby amik package free n easy je, so suke ati kami je nk pegi mane dan nk buat ape..
bila nk jalan2 kami contact je si Putra, kenalan kazen hubby kat sane..
kami pegi jalan2 kat Sanur, shopping di Ubud and having sunset dinner kat Jimbaran..
wow..sounds romantic kan..ye ke b? hahahaha...

++mari dinner2 sambil tgk sunset di Jimbaran++


++ Sunset @ Kuta Beach++

Kalo sebut Bali, org slalu ingat pasal Balinese SPA.. and for sure la kami pegi spa... mmg best!!
Jeles jugak tgk mak indon tu buat spa kat hubby.. tp lantak ler..takkan aku plak yg nk buat kat situ kan.. lalala

++mari melulurkan diri++

Empat hari kami spent masa kat pulau spa ni.. bahagia tu sudah semestinya..
bila tiba time nk kena pulang mesia rasa tak bestttnye...
ye laa dah nk kena pk pasal keje..bla bla bla..
tp takkan kami nk stay kat sana kan, kang dpt anak warganegara indon plak..tanak lah!
apepun, kenangan di Bali mmg byk buat kami tersenyum..
even byk babi guling di jual di sana sini, namun kami ttp meniti honeymoon kami dgn penuh bahagia...
InsyaAllah, ada rezeki, akan kami lakarkan ceritera honeymoon yg kedua!
Di mana? Tungguuu....!

++Memoir @ Bali++

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...