11.2.15

Punca, Rawatan & Pencegahan : Bagaimana KANSER terbentuk?


KANSER.
Bila sebut pasal kanser, kita terbayang hampirnya pada kematian kerana ia adalah penyebab utama kematian di dunia. Yes, ada sesetengah pesakit mampu melawannya, namun ramai yang menemui ajal.



DARI MANA PUNCANYA?

Banyak faktor yang membawa kepada penyakit kanser. Antaranya
  • Radikal bebas - setiap hari kita semua terdedah dengan serangan radikal bebas yang berpunca dari pencemaran, sinar uv, metabolisme, dan sebagainya. Tiada yang terkecuali.
  • Diet yang tidak seimbang - pertumbuhan kanser dalam darah berasid! Jika kita banyak makan makanan manis dan berlemak, badan kita akan jadi berasid dan menggalakkan pertumbuhan sel ini.
  • Genetik - mereka yang ada keturunan pesakit kanser sangat berisiko tinggi.
  • Gaya hidup tidak sihat  Merokok merupakan antara punca utama kanser yang menyumbang kepada 22% kes kanser di seluruh dunia dan 71% kematian daripada kanser paru-paru.
BERMULA DARIPADA SEL YANG ROSAK MEMBENTUK KETUMBUHAN!!

Tahukah anda setiap dalam tubuh kita terdiri daripada binaan sel-sel yang kecil. Selepas 21 hari, setiap sel tersebut akan mati (proses ini dinamakan Apoptosis) dan diganti dengan sel yang baru. Kanser terjadi apabila ada sel yang sepatutnya mati, tapi tak mati!! Sel ini yang dipanggil sel yang rosak!

Pada asalnya sel yang rosak ini tak merbahaya tapi oleh sebab ianya rosak, kadang2 ada sel ini yang memduplikasikan diri tanpa henti. Maksudnya selepas 21 hari pun tak ada yang mati. Jadi, semakin lama sel yang rosak akan semakin membesar dan menjadi ketumbuhan ataupun dalam bahasa medik, TUMOR! Namun, tumor ni masih tidak dikategorikan sebagai merbahaya kerana ianya boleh dibuang melalui pembedahan.

Situasi akan mula bahaya apabila sel yang rosak ini berkembang dan mengganggu sususan tisu di dalam badan. Apabila semakin membesar, kumpulan sel yang rosak ini jugak akan memerlukan oksigen lalu menarik salur darah baru utk terbentuk.

Dengan adanya salur darah yang bersambung dengan kumpulan sel rosak tersebut, maka bermulalah fasa yang berbahaya. Sel-sel yang rosak tersebut akan masuk ke dalam salur darah dan merebak ke kawasan2 lain dalam badan dan menyebabkan kanser.

ok jom kita tengok rajah ini untuk lebih mudah paham. :)








CARA RAWATAN & PENCEGAHAN

Antara cara rawatan kanser yang paling popular ialah kimoterapi. Tujuan utama adalah untuk membunuh sel kanser tapi oleh kerana ianya dibuat keatas seluruh badan, sel badan yang sihat jugak terkena tempias.

Sebab tu lah pesakit kanser yang sudah alami rawatan kimo akan kelihatan pucat, tak bermaya, rambut gugur dan susut berat badan. Ubat yang dimakan lepas rawatan juga mempunyai pelbagai kesan sampingan. T_T

Jadi, alternatif lain adalah denga pengambilan VIVIX, antioksidan yang membantu melindungi dan memperbaharui sel2 DNA yang rosak akibat rawatan dan serangan kanser. Ini kerana vivix mengandungi Revesratrol yang telah diuji secara klinikal mampu menrencatkan sel kanser dari menjadi semakin serius. Ok nanti saya akan terangkan lebih detail dalam entry lain. :)


RESVERATROL bahan yang terkandung dalam VIVIX!


FAKTA PENTING!!


Sel kanser tidak boleh berkembang dalam darah BERALKALI! Jadi sangat2 penting untuk pesakit atau kita mengambil makanan beralkali setiap hari. Sumber paling mudah adalah SAYUR-SAYUR MENTAH, and of course ALFALFA, supplement yang bersifat alkali yang tinggi!

Selain tu, proses oksidasi juga menyebabkan darah berasid. Jadi, ambil ANTIOKSIDAN seperti VIVIX/VITAMIN A, C , E dalam DIET HARIAN anda untuk langkah pencegahan dan rawatan. :)
Vitamin ACE, antioksidan terbaik untuk mencegah kanser.


Your Health & Beauty Consultant,

Facebook : Wirda Rasid
Instagram : @slimbeauty_bywirda

SHAKLEE : Best Brand in MLM!



Assalamualaikum.. Sejuk pagi rabu ni.. Sejuk lagi hati bila ade berita gini. 

SHAKLEE NO#1




Alhamdulilah.. Tumpang bangga berada dalam business ni. Dalam banyak-banyak business MLM yang jual supplement..this is the BEST!! U all yang consume pon patut bangga tau, sbb makan supplement thorrrrrbaik ni! Hahaha

Dulu saya tak pernah tahu pon business ni adalah MLM. Mujur lah tak tau sebab kalau tau tobat saya takmau amik port langsung. Hahaha (seram pengalaman MLM dulu2)

Kenapa saya tak tau? Kenapa lepas tau saya still teruskan?

TELUS. IKHLAS. Ni lah jawapannya.
Bersyukur sebenarnya bernaung di bawah group yang betul, yang tak mementingkan headhunting, yang tak paksa org keluarkan modal ribu2 untuk terus capai rank pertama lepas tu lantak kau lah.., NO! Shaklee is not like that! Saya tak tahu kalau ada yang amalkannya atau tidak tapi group saya TIDAK! Kami lebih kepada real business, JUAL PRODUK KESIHATAN - bantu org untuk tingkatkan kesihatan dan bantu mereka yang nak tambahkan pendapatan dan tingkatkan ekonomi mereka sendiri. Business yang lebih berkat dari tunggu org lain buat kerja u duduk goyang kaki dapat duit.  Saya mulakan business ni dengan register rm65 sahaja, tanpa modal beli barang langsung!  Dan sekarang Alhamdulillah.. Saya dah dapat berpuluh kali ganda dari apa yang saya bayar dulu. BERBALOI kan?


So, this is the BEST BUSINESS, the BEST BRAND in MLM, the BEST NUTRITIONAL SUPPLEMENTS in the world!! 



this is our humble President Shaklee Malaysia, Mr Victor.



#iloveshaklee
#joinus
#shakleemembership
#platinummillionaire
#spectacular


Founder of PlatinumMillionaire,

Facebook : Wirda Rasid
Instagram : @slimbeauty_bywirda
Whatsapp/SMS : 012 274 7294

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...