27.9.14

5 Akibat Mengambil Kolagen Berterusan!




Selalu kita tengok cermin hari2 kan?

Selalu tak kita tgk perubahan pada muka rapat2? Kalau tak pernah, balik nanti sila belek. 

Pigmentasi dah keluar ke?
Kulit dahi dah boleh tarik ke?
Leher dah berlekuk ke?
bahagian mata dah lebih kulit ke?
pipi makin jatuh ke?
dah keluar garis halus ke?

Kalau ada, tandanya ANDA KEKURANGAN KOLAGEN!

So nak tak nak kita memang kena ambil kolagen tambahan, sebaiknya ambil yang betul2 tulen macam SHAKLEE COLLAGEN POWDER.



Apa kesannya kalau kita makan kolagen hari-hari????

Haa saspen ni...

Mari kita lihattttt~~~~


5 AKIBAT MENGAMBIL COLLAGEN POWDER HARI-HARI!


Akibat #1
------------
Dulu kulit kering, berjelaga dan ada pigmentasi.
Sekarang makin CERAH. BERSERI, dan BINTIK HITAM kian PUDAR! 
Ramai puji nampak MUDA! hik hiks

Kiri di usia 29thn, kanan pada usia 32.


Akibat #2
------------
Dulu kulit kusam, pucat dan tak bermaya.
Sekarang, makin BERTENAGA, FRESH, BERSERI-SERI.



Akibat #3
------------
Dulu kulit berminyak dan berjerawat.
Sekarang tidak lagi.. Kulit jadi LICIN, dan GEBU!


Akibat #4
-----------
Dulu kulit gelap, jerawat dan parut bekas luka braces.
Sekarang, wajah makin PUTIH dahh, dan TIADA CELA!




Akibat #5
------------
Dulu, nak keluar mesti nak makeup sebab kulit kusam, muka pun tembam je.
Sekarang, NO MORE MAKEUP, kulit flawless sangat!!
Jangan terkejut collagen jugak buat kita makin kurus tauu, sebab mengenyangkan!



Haa gambar dia atas semua original, tiada guna 'cream 360' ke ape ye. Hahaha
Siapa yang pernah cuba, tahu lah akibatnya.

Ye saya tunjuk kesan pada muka je, sebab semua org NAK CANTIK kan?

Maka consume lah Shaklee COLLAGEN POWDER ni.. sebab protein kolagen ni merangkumi almost 80% dalam tubuh kita, dan makin susut dari umur kita 25thn.
Sebab tu la makin lama, kita makin tua, sebab kolagen dah semakin susut. :)


Kesimpulannya, JANGAN SESEKALI CUBA kalau taknak kena AKIBATnya! hehehehe




*** PROMO SHAKLEE COLLAGEN TINGGAL 3 HARI SAJA LAGI ****
DAPATKAN SEKOTAK SEKARANG!!!


Pengguna tegar Set Kecantikan Shaklee,

Shaklee ID 961275
Facebook : Wirda Rasid
Instagram :  @SlimBeauty_byWirda
Whatsapp/SMS : 012 274 7294

26.9.14

5 lagu beri semangat!


hai hai.

Petang2 hujan mcm ni, dengan nak closing bagai.. memangggg nak dengar lagu2 bagi semangat.

My top 5 motivation songs~
here we go~~~


#1 : Gemuruh Jiwa - Faizal Tahir 
  • lagu ni siapa yg tak gemuruh jiwa kalau dengar memang hati batu. hahaha bangun tido dgr lagu ni rasa nk berlari2. Teringat masa Faizal Tahir perform kat National Conference Shaklee bulan May aritu. :)


#2 : Unwritten - Natasha Bedingfield
  • rasa2 kurang yakin, byk negatif2 keliling, baik dengar lagu ni sambil tujukan pada orang2 negatif tu. Sambil nyanyi sambil buat gaya angkat jari telunjuk ~ no one else, no one else, can speak the words on your lips~! haa bleh bayang? kekekkee

#3 : Titanium - David Guetta
  • lagu ni pon boleh buat kita feeling jadi KUAT! kalau tak cukup kuat dgn lagu unwritten tadi kan. :P

#4 : Faith of the heart - Rod Steward
  • bait2 lagu ni memang buat kita kembalikan semangat. Kadang2 kita rasa jauhnya perjalanan kita utk capai apa yg kita nak, saat ni la kita kena ada keyakinan untuk percaya yang kita boleh berjaya!

#5: Gelora Jiwa - Yuna
  • haa ni org lain mungkin tak rasa. But for me, kalau tetiba jiwa kacau, memang akan ku dengar lagu ni sambil fefeeling yuna gitu. Maybe sebab rentak dia yg tenang kot buat saya rasa kembali tenang dan bila fikir tentang cinta, mood happy kan? Camtu la saya rasa! Wee~


So apa lagu semangat uolls? :)




Suka nyanyi2,


25.9.14

Resepi rahsia #31 :: Cucur ubi kentang


Assalamualaikum

haa awal pagi sangat upload resepi.. mana tau kot2 uols nak buat sarapan kan.

ni kes nampak mcm trending je cucur ni kat fb selain pisang cheese.. so haruslah nak cuba kan.


Bahan2
---------
3 biji ubi kentang diparut kasar
3 sudu besar tepung gandum
4 sudu besar tepung jagung
secubit garam
lada sulah
1 biji telur
daun bawang

saya tambah:
----------------
cili 
lobak merak 
ikan bilis / udang



kemudian gaul semua, dan boleh goreng leper2.. :)





dah siappp~~ cicah sos je!




*** sorry laa takde nak deco2 time lapar~ :P ***


SELAMAT MENCUBA!

-Petit Chef-
Wirda

22.9.14

Rahsia Kulit Cantik dengan Shaklee


Hey ladies~
lama tak buat entry "heyladies".

Harini saya nak bongkarkan RAHSIA miliki kulit cantik dengan supplement Shaklee! jeng jeng jeng~

Ok, kalau dulu2 saya selalu share SKINCARE yang saya pakai untuk jaga kulit, mcm Shiseido dan Yves Roche. Ye memang diakui hasilnya bagus jugak. Tapi sayangnya ia cuma sekadar lapisan kulit luar saja.

Satu hari saya buat facial, dan bila scan muka, dah boleh nampak betapa banyaknyaaaaa PIGMENTATION / BINTIK HITAM yang melonjak2 nak keluar.. SERAM sgt sebab saya dah ade 1 bintik hitam. Ohemji~~

Si beautician cakap, saya perlu apply protection & treatment atas kulit untuk melambatkan ia naik atas permukaan kulit.

Hummm... but still akan naik jugak bintik hitam tu nanti.

FYI, saya miliki KULIT KERING dan agak KUSAM. Kering sampai ke tapak kaki, habis merekah2 mcm kertas pasir.

Akhirnya saya decide, lebih baik saya MULA dari dalam dulu!
Maka saya ambil segala ANTIOKSIDAN untuk membantu melawan radikal bebas yang menyerang sel2 kita setiap hari!
Bahaya radikal bebas ni, dia rosakkan sel2 DNA kita, bukan setakat kulit rosak, tapi kesihatan kita jugak turut terjejas sehingga membawa kepada penyakit berbahaya seperti kanser!


Apa yang saya consume?


  • VITA C - ini adalah antioksidan yg membantu mencerahkan kulit, dan merangsang pembentukan kolagen semulajadi

  • VITA E - jugak antioksidan yang berupaya memudarkan parut jerawat dan mengurangkan kesan bintik hitam pada kulit.

  • ESP - Protein yang kaya dengan 9 asid amino utk memulihkan dan memperbaharui sel2 kulit yang rosak. Juga mencerahkan kulit.

  • COLLAGEN POWDER - protein utama yang diperlukan setiap manusia, utk mengekalkan tahap kelembapan kulit, mengurangkan garis halus dan kedutan, serta menganjalkan kulit.

  • VIVIX - Antioksidan paling hebat, yang juga merupakan anti aging terbaik untuk semua. Untuk kulit jadi glowing dan sihat.


Banyak?
Tak lah!

Sebenarnya saya mulakan dengan VITA C dan VITA E, tapi sebab perlukan masa yang lama sikit, maka saya tak sabar. Jadi saya cuba terus COLLAGEN POWDER + ESP.

Memang REFILL terus kolagen dalam badan, kulit terus jadi moist, dan PALING KETARA, tapak kaki saya dah licin~!
Bukan saya saja yg perasan tapi mak dan suami saya pon kagum dengan hasilnya! (^.^ )

Haa saya cuma cuba sekotak saja Collagen Powder masa tu diselangi dengan ESP, VITA C dan VITA E. Best kann?

VIVIX? ye saya ade jugak kongsi vivix dengan hubby, maka hasilnya lagi lah meletopb! Cepat saja kulit dah tak kusam lagi, cerah sekata! Asyik kena tegur kulit nampak berseri je! Siapa tak happy kan?

Kebaikan yang anda dapat, bukan setakat kulit sahaja tapi kesihatan dalaman turut terjaga!
MEMANG BERBALOI pelaburan wang anda!

Set Kecantikan Shaklee
Kulit lebih lembap, tak kusam dan jeragat/parut makin pudar!


CADANGAN SAYA :

Untuk masalah kulit kering
---------------------------------
- COLLAGEN POWDER + VITA C (untuk bajet besar)
- ESP / VITA E (untuk bajet sederhana)
- VITA C (untuk bajet kecil)


Untuk masalah kulit berminyak
--------------------------------------
- COLLAGEN POWDER ( untuk bajet besar)
- ESP (bajet sederhana)
- VITA C (bajet kecil)


Untuk masalah jeragat
---------------------------
- VIVIX/COLLAGEN + VITA E(untuk bajet besar)
- ESP + VITA E (untuk bajet sederhana)
- VITA C (untuk bajet kecil)


Jadi anda kategori yang mana?
Jika anda memang pentingkan PENJIMATAN, disamping mendapat hasil terbaik LUAR DAN DALAM,  ini lah pilihan bijak anda!

BERITA BAIK :: BULAN NI ADALAH PROMOSI COLLAGEN POWDER!
Maka harga nya pastilah JATUH MENJUNAM!
Sampai 30hb September saja tau!


Berminat nak cuba?
Terus hubungi saya pada butiran dibawah, saya akan beri konsultasi terbaik dan cara permakanan yang betul untuk anda. :)


Pengguna tegar Set Kecantikan Shaklee,

Shaklee ID 961275
Facebook : Wirda Rasid
Instagram :  @SlimBeauty_byWirda
Whatsapp/SMS : 012 274 7294

CARA MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?


Assalamulaikum,
Hai semua..

Disini saya kongsikan untuk mereka yang ingin menjadi AHLI SHAKLEE SEUMUR HIDUP.


Ada 2 CARA untuk anda mendaftar:-

1) Register diri dengan membayar RM65 untuk mendapat memberkit. Kos penghantaran RM10 untuk semenanjung dan RM20 untuk sabah/sarawak.

atau,

2) Register secara PERCUMA untuk PEMBELIAN BARANG yang mencukupi point sebanyak 200uv sahaja dan anda LAYAK menerima BONUS dari pembelian tersebut pada bulan seterusnya.


KELEBIHAN menjadi ahli Shaklee :

  • Anda dapat menikmati HARGA AHLI seumur hidup. Jimat hampir 15-20%!
  • MODAL anda cuma RM65! Tak perlu modal besar, tak perlu simpan stock!
  • Semua urusan boleh dibuat secara ONLINE! Dari pendaftaran sehinggalah pembelian barang semua dilakukan dalam sistem online. Khidmat penghantaran jugak disediakan.
  • Anda berpeluang menjana pendapatan dari 3 angka sehingga mencecah 6 angka.
  • Anda berpeluang menerima pelbagai BONUS yang ditawarkan Shaklee seperti bonus kenaikan pangkat, bonus kereta, bonus bulanan dan lain-lain.
  • Anda juga berpeluang untuk MELANCONG ke luar negara dengan PERCUTIAN 5 BINTANG tajaan penuh Shaklee ataupun MENUNAIKAN UMRAH.


KELEBIHAN bernaung di bawah team Platinum Millionaire (SSpectacular) :


  • Anda LAYAK untuk sertai group EKSKLUSIF kami yang sangat SUPPORTIVE & HAVOC!!
  • Anda akan dikongsikan dengan pelbagai tips perniagaan dan business plans untuk memulakan perniagaan Shaklee.
  • Anda akan sentiasa dibimbing melalui kelas secara ONLINE / OFFLINE.
  • Anda layak menyertai RACE4REWARD yang kami sediakan. 
  • Anda juga berpeluang untuk menerima tunjuk ajar dari Jutawan Muda Shaklee, Master Nana Macarona.


Untuk itu, daftarlah sekarang dan nikmati segala kelebihan yang disediakan untuk anda!





Jika anda ada sebarang pertanyaan atau kemusykilan, hubungi saya pada butiran di bawah.


Best Regards,


Shaklee ID : 961275
Facebook : Wirda Rasid
instagram :  @SlimBeauty_byWirda
Whatsapp/SMS : 012 274 7294



DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG!



Kami akan menghubungi anda melalui email/sms selepas anda submit pendaftaran. terima kasih.


Powered byEMF Web Form

21.9.14

Shaklee Master Celebration "Mak"

Assalamualaikum..

Buat ape cuti2 ni? cuti sekolah dah nak habis sure, mak2 bz kan. hehe
Mujur anak masih tadika. Tu pon mencabar jugak esok nk kejut dia pegi sekolah, maklum lah dah lama cuti.

Oh, saya bukan nk citer pasal cuti sekolah ni sbb tak pegi mana pon. :P Kisahnya nak citer pasal Master Celebration "mak" business saya lah ~ Master Nana Macarona.

Actually dia naik Master masa January haritu, sama masa saya baru naik rank Supervisor masa tu. Cuma dia saja pilih bulan istimewa ni utk diraikan. :)

Master Daus & Master Nana

Group Spectacular memang semua dikalangan muda2 belaka sebab "mak" pon muda. Baru 25 tahun, dah success, dah income kepok2, dah mampu bawa parent pegi umrah semua. Best kan?

Walaupun jarak usia saya dgn dia agak jauh, saya tak malu utk jadikan dia sbg mentor saya. Dia sentiasa bersemangat, kuat dan pastikan setiap diantara kami capai target kami. Dan saya tak kisah kalau kadang2 kena 'libas' sbb tersasar dr landasan. Yang penting, saya terus bangkit. Ada masa sy down, saya akan terus cari dia. Mengadu, minta pendapat. Anak manja kan? Ye, saya memang anak mak~~! hehehe... Saya akan terus DUPLICATE, DUPLICATE, DUPLICATE dan ajar anak2 business saya utk sama2 follow apa yg Master ni buat sehingga berjaya.


Jalan kejayaan semua orang tak sama. Ada yang pantas mcm roket, ada yang lambat mcm kura-kura. Tapi kura-kura pon istiqomah, terus berlari sampai ke garisan penamat jugak akhirnya kan? Berjaya jugak kan? Apa yang penting, BERTERUSAN! Jangan berhenti bila tercuit sedikit dengan ujian Allah. Sebab itulah yg membuat kita lebih KUAT!

Saya bersyukur harini kerana saya berada dalam group hebat ini, dan saya ada group PLATINUM MILLIONAIRE yang hebat dengan leader2 hebat dibawah bimbingan saya sendiri. Saya mengalu2kan anda untuk menyertai team kami. InsyaAllah, saya akan bimbing anda from zero to hero! Yang PENTING, anda mesti ada semangat nak berjaya!


Saya bakal Master Coordinator, InsyaAllah.
Doa2kan ye semua. :)

Meh layan gambar meh..





'Master Mak' & 'Master Nanny'


"my sibling Master-to-be"


kami kenal semua hanya dari whatsapp group mummy...kepochi sgt sorang2..haha
Barisan leaders yg terima recognition award dari Mummy

                
first level in pupley~


Anak mak.. tq so much Nana~ (^v^ )/


Master-to-be,

Founder of Platinum Millionaire
fb/wirda.rasid
insta  @SlimBeauty_byWirda
Whatsapp: 0122747294

18.9.14

Makanan membantu penghasilan KOLAGEN!

Masa blogwalking, jumpa sharing dari RatuHati tentang KOLAGEN. 
Ye, selain kita mengambil supplement kolagen seperti SHAKLEE COLLAGEN POWDER, kita boleh jugak dapat dari makanan2 segar. Namun yang kita perlu tahu, khasiatnya mungkin akan hilang/terganggu bila dimasak pada suhu tinggi atau mungkin sudah disuntik (GMO) utk tumbesaran. Unless kalau memang kita tanam sendiri secara organik dan pantau sendiri. Sendiri yakin sendiri tau apa masuk badan. hehe :)

So, antara makanan yang boleh membantu penghasilan kolagen adalah:
 

Sayuran dan Buah-buahan Berwarna Merah

Delima, tomato, tembikai, cili benggala merah, stroberi, epal
Sayur dan buah-buahan berwarna merah melindungi kulit daripada bahaya cahaya matahari. Tomato, cili benggala merah dan ubi bit mengandungi anti oksidan lycopene. Lycopene bertindak sebagai pelindung semuladijadi cahayamatahari, mengelakkan kulit daripada rosak dan menambahkan tahap kolagen.
 

Sayuran Berdaun Hijau

Sayuran hijau kaya vitamin C, seperti kangkung, bayam, kailan  menggalakkan kitaran penghasilan kolagen. Vitamin C menstabilkan enzim daripada memusnahkan kolagen. Ia juga mengelakkan radikal bebas yang melemahkan kolagen. Timun pula tinggi kandungan sulfur yang penting untuk penghasilan kolagen.
 

Sayuran/buah Berwarna Oren

Kandungan vitamin A dalam sayuran berwarna oren seperti lobak merah dan keledek oren, menyimpan dan menghasilkan semula kolagen yang musnah. Vitamin A shaklee semestinya Caratomax!
 

Minyak zaitun (extra virgin olive oil)

Kandungan lemak tak tepu dalam minyak zaitun berfungsi sebagai antiperadangan dan menjaga keanjalan kulit (terutamanya kulit kering).
 

Bawang bombay

Kandungan flavonoid dan diallyl sulfide dalam bawang bombay berfungsi sebagai antioksidan pelindung DNA, antiperadangan dan alergi.
 

Ikan

Kandungan protein organik dan omega 3 dalam ikan menguatkan struktur otot yang berfungsi menjaga keanjalan kulit. Omega 3 juga berfungsi 'menenangkan' kulit yang meradang. haa Collagen Powder jugak berasal dari ikan laut dalam yang mempunyai daya ketahanan yg kuat!
 

Bawang Putih

Bawang putih adalah sumber yang baik untuk sulfur yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan. Ia juga mengandungi lipoic acid dan taurine yang tinggi, untuk membina semula serat kolagen yang telah musnah. Shaklee jugak mempunyai Garlic Complex!
 

Buah-buahan Citrus

Buah-buahan citrus seperti limau, oren, lemon dan limau gedang kaya dengan vitamin C yang membantu pembentukan kolagen dan mempercepatkan kadar penghasilan kolagen. VITA C plus adalah pilihan terbaik untuk diambil bersama2 Collagen. :)

Avokado

Kandungan vitamin E dalam avokado berfungsi memerangi radikal bebas dan merangsang pembentukan sel kulit baru, serta menguatkan jaringan kolagen. Ia juga membantu mengurangi risiko terkena kanser kulit.

Soya

Soya samada dalam bentuk air, tempe atau tauhu mengandungi genistin, hormon tumbuhan yang bertindak sebagai anti oksidan yang membantu penghasilan kolagen dan menghalang enzim yang merosakkan kulit. Ingat Soya ingat ESP! Pilihan soya TANPA GMO! 
 

Rumpai Laut

Rumpai laut kaya dengan iodin, elemen penting untuk fungsi tiroid dan metabolisma yang sihat. Iodin sangat penting untuk ibu mengandung dan ibu menyusu. Mineral, asid amino dan beta-keroten di dalamnya membantu mengekalkan kolagen pada kulit, memperbaiki tona dan tekstur kulit.


Haa banyak kan?
Tak salah kalau kita ambil khasiat dari makanan asli dan makanan tambahan.
Sebab makanan tambahan sememangnya untuk menambah kekurangan nutrisi kita dalam diet harian!

Amalkan kedua2nya dengan seimbang pasti hasilnya memuaskan. :)

Happy sharing!



Your SID,


Facebook | Wirda Rasid
Instagram | @wirdarasid

KENAPA PROTEIN PENTING UNTUK KULIT?


KENAPA PROTIEN PENTING?

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibodi, hormon, enzim dan sel darah merah.

Protein penting untuk membaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangka hayatnya. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.


  • Kebanyakan sel darah putih digantik setiap 10 hari
  • Lebih daripada 98% molekul badan diganti sepenuhnya setiap tahun!
  • SEL KULIT DIGANTI SETIAP 24 HARI!!
Tahukah anda?
Otot, rambut, kuku, kulit dan mata diperbuat daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.


FAKTA PENTING

Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 9 asid amino perlu ini akan membentuk 13 jenis asis amino tidak perlu.




BAGAIMANA PROTEIN MENCANTIKKAN KULIT KITA?

Kolagen adalah protein yang bekerja dengan keratin untuk menjadikan kulit lebih lembut dan anjal. Kolagen bertindak seperti simen yang kuat menggabungkan di antara satu sel dengan sel yang lain. Kolagen adalah tisu berstruktur dan proses penggantiannya sangat perlahan. 

Kolagen diperbuat daripada PROTEIN BERSERAT. Hakikatnya, 30% daripada keseluruhan protein dalam badan adalah kolagen. Fiber putihnya yang kuat itu adalah lebih kuat daripada wayar logam yang sama saiznya serta mempunyai rangkaian elastic kuning yang dipanggil ELASTIN, membentuk jambatan tisu yang memegang badan kita.

Kolagen adalah satu di antara PROTEIN YANG BERNILAI di dalam badan manusia yang 
menguatkan kulit, salur darah, tulang dan gigi. Otot-otot di bahagian kaki dan tangan akan mula menggeleber bagi orang sakit atau yang mengamalkan protein rendah diet sebagai tanda mereka sudah kehilangan kolagen.



KENAPA KITA PERLU PROTEIN TAMBAHAN?

Dalam hidangan protein harian kita, risiko khasiat protein tu hilang adalah tinggi, akibat daripada suhu yang tinggi dalam penyediaan makanan tersebut. Jadi langkah terbaik adalah dengan mengambil protein tambahan seperti Energizing Soy Protein (ESP) dan COLLAGEN POWDER.


ESP ni lengkap dengan 9 asid amino dan mampu mencerahkah kulit, memberi kelembapan pada kulit serta membaikpulih tisu2 badan kita. 



COLLAGEN POWDER pulak protein sumber dari ikan laut dalam, Kolagen yg dihasilkan ini adalah kolagen paling LASAK dan KUAT serta MUDAH DISERAP. Tak hairan lah kalau kesannya dalam memberi kelembapan dan keanjalan pada kulit sangat PANTAS!




Ramai yang berpuas hati dengan gabungan dua protein hebat ni kerana kesan ketara pada kulit memang SUPERB! 
Masalah kulit kering, kulit berminyak, kusam, jerawat, jeragat, berparut.....TIADA LAGI! :)


p/s :: Disarankan ambil bersama VITA C PLUS, kerana antioksidan ini merangsang pembentukan kolagen dan melindungi kolagen dari musnah. 


***********************************
GRAB SPECIAL PROMOTION NOW!

WHATSAPP/SMS
012 274 72 94

atau

FB/wirda.rasid

atau 

Insta/ SlimBeauty_byWirda

***********************************



pengguna setia collagen + ESP ,

9.9.14

KULIT CANTIK DENGAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER!

Assalamualaikum..
hai gorgeous2 sekalian.
Harini saja nak story2 pasal kolagen sket. Maklumlah bila dah nampak pigment, dah nampak garis halus, baru lah nk amik berat bab kolagen kan. Sama ke kita?? haha

Actually dulu2 saya takut2 dan malas nk amik tau bab kolagen. Nak pulak ada kawan penah bleeding masa amik kolagen yg beli kat farmasi (guardian ke watson tah)
Lagi laa seriyau.. pastu bila tgk macam2 kat pasaran..dah tatau plak yg mana bagus. Sampai laa bila dh join shaklee, dok kaji2..baru beranikan diri cuba. Alhamdulillah, kesan dia memang SANGAT2 PUAS HATI bg org yg kulit kering mcm saya.  Berbaloi la membeli pon.


Shaklee Collagen Powder (SCP) ni boleh dikatakan baru lagi dlm produk Shaklee. Sebab nya Shaklee menjalankan kajian terperinci dan teliti bertahun2, sebelum menghasilkan sesuatu produk.
Dihasilkan dengan melalui pelbagai ujian klinikal rapi di bawahan pantauan puluhan saintis untuk menjadikan ia sbg kolagen yg unik dan berkesan! Memang patut pon la berkesan. (^v^ )


Apakah sumber SCP?

SCP ni dihasilkan daripada SISIK IKAN MERAH dari laut dalam yg bebas dari pencemaran air.


Sisik ikan merah ( Red Snapper Scale -RSS) adalah SUMBER TERBAIK kolagen kerana ia merupakan kolagen yg TAHAN LASAK!

Kenapa kita perlu kolagen yg tahan lasak?

Sebab kolagen adalah tisu yg mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia. Kolagen yg baik adalah kolagen yg mampu menahan tekanan dan mempunyai daya elastik yg tinggi.

Jadi, RSS pula ada ciri2 seperti :

* Sangat elastik - kadar elastik yg sgt tinggi
* Sangat lasak - mampu menahan tekanan berkapisiti 60pound
* Kadar kelembapan yg tinggi
* Kepaduan sel yg sangat tinggi
* Molekul yg halus dan mudah diserap


Sebab itu lah SHAKLEE memilih sisik ikan merah sebagai sumber kepada SHAKLEE COLLAGEN POWDER yg mengandungi 4000mg kolagen RSS!!

Ahha, SCP jugak mempunyai 6 gabungan unik iaitu:

*Vitamin C - untuk kecantikan kulit dan antioksidan penting.

*B complex - untuk sokongan sistem saraf yg baik dan utk kecerahan kulit

*Probiotik Lactobacilus acidophilus - untuk meningkatkan penyerapan SCP dlm usus kecil

*Camellia japonica seed extract - kaya dgn oleic acid untuk meningkatkan kelembapan kulit. Juga terkandung isoflavones untuk menurunkan kadar kolestrol.

*Pfaffia extract - synergy kepada Camellia, bersama2 mereka menyokong penghasilan hyaluronic acid yg sgt baik untuk kecantikan.

*Shellfish extract - sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid yg bermanfaat untuk sendi.


See.. bagus kan? Memang KOLAGEN TERUNGGUL di pasaran!


SCP mampu membuat anda teruja dgn kesan perubahan seperti:

~ kulit yg lembab, anjal  
~ kulit cerah, flawless, glowing
~ mengurangkan parut
~ kuku dan rambut yg kuat
~ mengurangkan sakit sendi
~ memperbaiki penglihatan
~ memastikan otak sentiasa sihat

Semua kesan ni saya setuju sebab saya dah dapat!
Salah satunya, dulu kalau tak kulit muka tangan kaki tapak kaki semuaaaaa teruk sungguh keringnya. Tapak kaki tu MEREKAH DAN KASAR mcm kertas pasir gred paling cikai. Mak saya la cakap gitu. kekekek pastu lepas dah makan SCP + VITA C + ESP.. tapak kaki dah licinnnn.. terkejut mak saya. Kulit muka pon dah TAK KUSAM, semua org dok cakap nampak makin CERAH, GLOWING dan paling best..dorang igt umur masih lingkungan 26-28 gitu..hihi. AWET MUDA sungguh set kecantikan shaklee ni! U all pon mmg WAJIB cuba!

dah tak perlu nak 360 ke, fondation ke.. bedak dan lipstik dah cukup (^^,)


So..Bulan SEPTEMBER ni mmg u all BERTUAH sebab nya ada PROMOSI COLLAGEN!! weeee~


BUY 6 FREE 1
FREE MEMBERSHIP
GET CASH BONUS RM110!!


BEST BEST BESTTTTT!!

Tapi kalau u all nak cuba sekotak pon boleh.
Hubungi saya di FB atau Whatsapp 012 274 72 94
Nanti saya akan kongsikan TIPS dan CARA PERMAKANAN untuk kesan yang optimum.



pengamal kolagen sejati..cewah :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...