8.7.14

Lainnya puasa kali ni..

Assalamualaikum..

Rasanya macam belum ucapkan Selamat Berpuasa pada semua kan? hehe So SELAMAT BERPUASA SEMUA.. :)

Ramadhan kali ni takde la lain banyak dengan puasa tahun lepas. Cumanya tahun ni dari segi keje tu, terbahagi sket dua... buat cookies raya dan Shaklee dihatiku. ceewahh.

Sebut pasal Shaklee..
Tahun lepas mmg saya TERLIUR giler nak cuba CINCH MIX SHAKE.. masa tu baru jadi ahli, so terus menapak ke branch beli setong!

Beli sebab terliur.. tak sangka pulak bila minum waktu SAHUR, rasa KENYANG melampau2.. Nak jamah nasi pon tak lalu baq hang.. haaa hahaa.. Patut lah CINCH ni masuk kategori SHAPE UP PLAN!
Sebulan consume, nah TURUN 3 kg lagi..SUKA SANGATT! Yelah masa tu saya naik 6 kg.. dah turun 2 kg sebelum tu..:P

So tahun ni, memandangkan cuaca PANAS TERUK.. sebelum puasa lagi saya dah cuba PERFORMANCE DRINK utk elak dehydrated. Bukan ape, nanti KULIT KERING pon dapat. haa ni tak suke ni..penat saya berusaha amik supplement utk bg kulit ni moist dulu. kekekeke..

Maka SET PUASA PALING LARISSSS tahun ni ramai yg consume adalah...

ESP/CINCH 
PERFORMANCE DRINK
MEALSHAKE


  • ESP/CINCH - utk beri kite cukup khasiat seperti hidangan lengkap. Sebab tu bila makan kenyang mcm makan nasi sepinggan. :D So yg nak kurus sambil2, elok benorrr laaa cuba!


  • PERFORMANCE DRINK - utk sentiasa kekalkan bendalir dalam badan. So kita rasa lebih BERTENAGA sepanjang berpuasa!


  • MEALSHAKE - Ni jugak pelengkap makanan. Boleh campur dengan ESP/CINCH. Sesuai bg budak2 yg berpuasa makan jugak tapi dapatkan panduan makan dari saya dulu ok!



Ok tu je. Kalau uolls NAK CUBA, roger okeh! Takpon pi beli terus kat SIDE BAR KIRI tu.. Mudah, nak bayar pakai DEBIT / KREDIT semua boleh. Terus Shaklee hantar pi kat umah. :)


Nak direct saya,boleh SMS/Whatsapp 012 274 72 94


SID yg layan SET SAHUR,

4.7.14

Resepi Rahsia #30 : Roti Jala

Assalamualaikum..
Haa 2 tahun ahkak tak bg resepi kan.. Kedekutttt kee? Hahha 
Nak bg resepi ape, nak update blog pon terhegeh2 kanns..

Okey memandangkan bulan Ramadhan, wajiblah terlebih rajin nk buat kuih petang2 kan.. So semlm ahkak buat Roti Jala dan badak berendam. 

Memandangkan si badak itu dh penah share resepi, maka ahkak share utk roti jala pulak.

Bahan2:
2 cawan tepung gandum
2 cawan susu segar (ikut lah nk pakai santan dan air pon boleh)
2 biji telur
Secubit garam
Pewarna kuning/serbuk kunyit

Cara2 membuatnya:
1) Masukkan semua dalam blender, kisar semua... Tapis.

2) pastikan uolls dah beli acuan roti jala ye sebelum pandai2 buat.. Hahah 

(gmbr google)

3) buat je lah bulat2 atas non stick pan.

SIAP!

Kuah kari, buat je lah kari mcm biasa..nak resepi lenkali la pulak ahkak bg.. Berpinau dh mata!

selamat mencuba ye!

Jom Shopping dengan ESELL!

Assalamualaikum semua~

Nak ajar u all shopping bulan puasa boleh? haha
Ala bukan shopping benda laqa pon.. shopping utk kesihatan jugak. hihihi

ok biasa dulu2, SID je yg boleh shopping online kan.. tak jadi ahli takleh shopping online.. but NOW~~ u all pon dah boleh shopping sendiri hockayyy~

So camne NAK SHOPPING?


Nak pilih2 sendiri produk bleh je tekan SINI terus. Nanti dia link lah ke page tu.
Apa u all perlu buat
1) Tick 'agree", Next
2) Pilih produk yg anda nak sampai habis, brapa quantiti, then Next.
3) Isi form detail penghantaran semua, then buat bayaran.

Mudah kan?

OK utk yg malas nk tgk satu2, ni saya buat kan list SET terpilih je.


Set Puasa
 : http://goo.gl/EneNPo

Set Kecantikan : http://goo.gl/5VV85j

Set Jerawat : http://goo.gl/4PwrSP

Set Slimming : http://goo.gl/Iv9CyK

Set Flawless : http://goo.gl/8C2apl

Set Menyusu (Milk Booster) : http://goo.gl/pVWPGT

Set Diabetes : http://goo.gl/emiKrW

Set Kawal Kolesterol : http://goo.gl/RbTE2a

Set Kesuburan Wanita : http://goo.gl/89gWVg

Set Kesuburan/Kecergasan Lelaki : http://goo.gl/GvRyT9

Set Kanak-kanak Cerdas : http://goo.gl/WU2Ig8

Kalau ade apa2 pertanyaan or nak mintak tips permakanan,
jemput2 SMS/Whatsapp/WeChat/Telegram:  012 274 7294

SID fulltime,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...