9.9.14

KULIT CANTIK DENGAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER!

Assalamualaikum..
hai gorgeous2 sekalian.
Harini saja nak story2 pasal kolagen sket. Maklumlah bila dah nampak pigment, dah nampak garis halus, baru lah nk amik berat bab kolagen kan. Sama ke kita?? haha

Actually dulu2 saya takut2 dan malas nk amik tau bab kolagen. Nak pulak ada kawan penah bleeding masa amik kolagen yg beli kat farmasi (guardian ke watson tah)
Lagi laa seriyau.. pastu bila tgk macam2 kat pasaran..dah tatau plak yg mana bagus. Sampai laa bila dh join shaklee, dok kaji2..baru beranikan diri cuba. Alhamdulillah, kesan dia memang SANGAT2 PUAS HATI bg org yg kulit kering mcm saya.  Berbaloi la membeli pon.


Shaklee Collagen Powder (SCP) ni boleh dikatakan baru lagi dlm produk Shaklee. Sebab nya Shaklee menjalankan kajian terperinci dan teliti bertahun2, sebelum menghasilkan sesuatu produk.
Dihasilkan dengan melalui pelbagai ujian klinikal rapi di bawahan pantauan puluhan saintis untuk menjadikan ia sbg kolagen yg unik dan berkesan! Memang patut pon la berkesan. (^v^ )


Apakah sumber SCP?

SCP ni dihasilkan daripada SISIK IKAN MERAH dari laut dalam yg bebas dari pencemaran air.


Sisik ikan merah ( Red Snapper Scale -RSS) adalah SUMBER TERBAIK kolagen kerana ia merupakan kolagen yg TAHAN LASAK!

Kenapa kita perlu kolagen yg tahan lasak?

Sebab kolagen adalah tisu yg mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia. Kolagen yg baik adalah kolagen yg mampu menahan tekanan dan mempunyai daya elastik yg tinggi.

Jadi, RSS pula ada ciri2 seperti :

* Sangat elastik - kadar elastik yg sgt tinggi
* Sangat lasak - mampu menahan tekanan berkapisiti 60pound
* Kadar kelembapan yg tinggi
* Kepaduan sel yg sangat tinggi
* Molekul yg halus dan mudah diserap


Sebab itu lah SHAKLEE memilih sisik ikan merah sebagai sumber kepada SHAKLEE COLLAGEN POWDER yg mengandungi 4000mg kolagen RSS!!

Ahha, SCP jugak mempunyai 6 gabungan unik iaitu:

*Vitamin C - untuk kecantikan kulit dan antioksidan penting.

*B complex - untuk sokongan sistem saraf yg baik dan utk kecerahan kulit

*Probiotik Lactobacilus acidophilus - untuk meningkatkan penyerapan SCP dlm usus kecil

*Camellia japonica seed extract - kaya dgn oleic acid untuk meningkatkan kelembapan kulit. Juga terkandung isoflavones untuk menurunkan kadar kolestrol.

*Pfaffia extract - synergy kepada Camellia, bersama2 mereka menyokong penghasilan hyaluronic acid yg sgt baik untuk kecantikan.

*Shellfish extract - sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid yg bermanfaat untuk sendi.


See.. bagus kan? Memang KOLAGEN TERUNGGUL di pasaran!


SCP mampu membuat anda teruja dgn kesan perubahan seperti:

~ kulit yg lembab, anjal  
~ kulit cerah, flawless, glowing
~ mengurangkan parut
~ kuku dan rambut yg kuat
~ mengurangkan sakit sendi
~ memperbaiki penglihatan
~ memastikan otak sentiasa sihat

Semua kesan ni saya setuju sebab saya dah dapat!
Salah satunya, dulu kalau tak kulit muka tangan kaki tapak kaki semuaaaaa teruk sungguh keringnya. Tapak kaki tu MEREKAH DAN KASAR mcm kertas pasir gred paling cikai. Mak saya la cakap gitu. kekekek pastu lepas dah makan SCP + VITA C + ESP.. tapak kaki dah licinnnn.. terkejut mak saya. Kulit muka pon dah TAK KUSAM, semua org dok cakap nampak makin CERAH, GLOWING dan paling best..dorang igt umur masih lingkungan 26-28 gitu..hihi. AWET MUDA sungguh set kecantikan shaklee ni! U all pon mmg WAJIB cuba!

dah tak perlu nak 360 ke, fondation ke.. bedak dan lipstik dah cukup (^^,)


So..Bulan SEPTEMBER ni mmg u all BERTUAH sebab nya ada PROMOSI COLLAGEN!! weeee~


BUY 6 FREE 1
FREE MEMBERSHIP
GET CASH BONUS RM110!!


BEST BEST BESTTTTT!!

Tapi kalau u all nak cuba sekotak pon boleh.
Hubungi saya di FB atau Whatsapp 012 274 72 94
Nanti saya akan kongsikan TIPS dan CARA PERMAKANAN untuk kesan yang optimum.



pengamal kolagen sejati..cewah :P

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...