18.9.14

KENAPA PROTEIN PENTING UNTUK KULIT?


KENAPA PROTIEN PENTING?

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibodi, hormon, enzim dan sel darah merah.

Protein penting untuk membaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangka hayatnya. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.


  • Kebanyakan sel darah putih digantik setiap 10 hari
  • Lebih daripada 98% molekul badan diganti sepenuhnya setiap tahun!
  • SEL KULIT DIGANTI SETIAP 24 HARI!!
Tahukah anda?
Otot, rambut, kuku, kulit dan mata diperbuat daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.


FAKTA PENTING

Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 9 asid amino perlu ini akan membentuk 13 jenis asis amino tidak perlu.
BAGAIMANA PROTEIN MENCANTIKKAN KULIT KITA?

Kolagen adalah protein yang bekerja dengan keratin untuk menjadikan kulit lebih lembut dan anjal. Kolagen bertindak seperti simen yang kuat menggabungkan di antara satu sel dengan sel yang lain. Kolagen adalah tisu berstruktur dan proses penggantiannya sangat perlahan. 

Kolagen diperbuat daripada PROTEIN BERSERAT. Hakikatnya, 30% daripada keseluruhan protein dalam badan adalah kolagen. Fiber putihnya yang kuat itu adalah lebih kuat daripada wayar logam yang sama saiznya serta mempunyai rangkaian elastic kuning yang dipanggil ELASTIN, membentuk jambatan tisu yang memegang badan kita.

Kolagen adalah satu di antara PROTEIN YANG BERNILAI di dalam badan manusia yang 
menguatkan kulit, salur darah, tulang dan gigi. Otot-otot di bahagian kaki dan tangan akan mula menggeleber bagi orang sakit atau yang mengamalkan protein rendah diet sebagai tanda mereka sudah kehilangan kolagen.KENAPA KITA PERLU PROTEIN TAMBAHAN?

Dalam hidangan protein harian kita, risiko khasiat protein tu hilang adalah tinggi, akibat daripada suhu yang tinggi dalam penyediaan makanan tersebut. Jadi langkah terbaik adalah dengan mengambil protein tambahan seperti Energizing Soy Protein (ESP) dan COLLAGEN POWDER.


ESP ni lengkap dengan 9 asid amino dan mampu mencerahkah kulit, memberi kelembapan pada kulit serta membaikpulih tisu2 badan kita. COLLAGEN POWDER pulak protein sumber dari ikan laut dalam, Kolagen yg dihasilkan ini adalah kolagen paling LASAK dan KUAT serta MUDAH DISERAP. Tak hairan lah kalau kesannya dalam memberi kelembapan dan keanjalan pada kulit sangat PANTAS!
Ramai yang berpuas hati dengan gabungan dua protein hebat ni kerana kesan ketara pada kulit memang SUPERB! 
Masalah kulit kering, kulit berminyak, kusam, jerawat, jeragat, berparut.....TIADA LAGI! :)


p/s :: Disarankan ambil bersama VITA C PLUS, kerana antioksidan ini merangsang pembentukan kolagen dan melindungi kolagen dari musnah. 


***********************************
GRAB SPECIAL PROMOTION NOW!

WHATSAPP/SMS
012 274 72 94

atau

FB/wirda.rasid

atau 

Insta/ SlimBeauty_byWirda

***********************************pengguna setia collagen + ESP ,

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...