12.8.14

My Little Caliph, Alif Irfan

Ohmai..
Kisah ni sebenarnya dah tulis sebelum puasa lagi, tulis kat hp je..pastu tak camne tah, hilang gitu je..Penat mak karang tauuu! T_T

Irfan baca sini elok2, mcm mana awak first time pergi tadika. :D

First day :: siap2 Irfan diam je sbb tak paham nk pegi mana, tp suka sebab pakai baju baru. Breakfast pon makan banyak betul. Pastu smpai kat kindy, Irfan blur lg, suka tgk ramai kawan tapi takut2, mcm dalam hati tu "mama apakah ini???"

Saya duduk kejap kat belakang, tgk dia camne, kejap2 dia jeling saya.. spotcheck mama ade lagi ke tak. hehehe.. lepas setengah jam, tgk dia dh tak jeling2 dah, maka saya pon balik. :) Fuhh.. lega, masa amik dia balik, dia happy dengan 1st art dia, siap dapat sticker good lagi. So, mama lega, 1st day PASS!

Irfan's first day at Little Caliph

2nd day :: Irfan mcm tau dah nk kena pegi tmpat same.. dia macam nak taknak. Sampai depan kindy, teacher jemput, dia akur je turun... Balik kindy, 'I am happy boy!'

3rd day :: Irfan taknak turun kereta... sedih2 taknak pegi school...haha pastu dah pujuk2 dia pon turun.. Tapi ada pulakkkkkkk budak lain dok menangis takmo masuk!! Sebbaik teacher cepat2 tarik irfan masuk dalam. Phewww~   Balik kindy, serupa takde masalah. :P

4th day :: Dia dah OK.. siap, cakap2 dalam keta dengan mama.. so ok le tu.. balik pon happy siap tunjuk hasil kerja, dan sambung tunjuk buku dia belajar kat umah pulak. haa dah ok le tu kann~ :)

5th day :: Dia memang ready nak pegi kindy, siap tunjuk jalan nak ke Little Caliph lagi. Haha.. comel.


Irfan's first school's trip

So far saya puas hati dengan perkembangan Irfan. Ye lah, Irfan memang lambat bercakap, cakap pon huru hara, tapi sekarang pandai cakap walau ade sedikit pelat. Membaca pon dah pandai. Alhamdulillah, mama lega sgt, sebab sebelum ni letih dengan org tegur irfan takleh ckp blablabla..huhu Setiap budak tak same perkembangannya kan?

teacher's day


Kes nak bangun pagi ke sekolah, bermusim rajinnya.. cuma akan lebih parah bila cuti sekolah lamaaaaaaaa sgt! 
Ye lah kindy ni mmg follow cuti semester sekolah. So bila dah selesa 2 minggu kat umah, mmg nak pegi semula jenuh lah nokkkk~ T_T

Tetiba mama dia tak suka cuti sekolah, boleh??? kekekkee

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...