11.8.14

GLA Complex untuk Wanita?

Assalamualaikum semua..

Harini nak share sikit pasal produk PROMO bulan ogos - GLA COMPLEX!
Ni vitamin ke 4 saya cuba dari Shaklee tau. hehe
Saya amik GLA dulu utk kesuburan dan kesihatan dalaman wanita. Sebelum ni saya makan EPO, tapi slalu skip sbb kapsul epo besar2. Pastu saya tak rasa sgt kesannya..maybe sintetik same kot.

Lepas join Shaklee, saya study produk2 Shaklee, dan saya dpt tau GLA complex, sama mcm EPO.

kandungan dalam GLA Complex


APA BEZANYA GLA SHAKLEE??

Kebanyakan GLA (Gamma-Linolenic-Acid) yg terdapat dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO!

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Shaklee mengekstrak GLA dari borage yg ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6!

Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestab

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, antioksidan semulajadi yg telah dipatenkan!

Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.


MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX


  • Herba tradisi yg dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ia merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

  • Mengawal selia ESTROGEN dan TESTOSTERON - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, sakit payudara dan retensi air.

  • Melambatkan MENOPAUS - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

  • Memperbaiki PROSTATOMEGALY - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

  • Memperbaiki inflamasi kulit - ianya mengurangkan inflamasi kulit seperti eczema, alergi, kegatalan, dan kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, dan kurap. GLA jugak mampu meringankan sakit dan bengkak yg terjadi akibat rheumatisma, arthritis.

  • Menghalang komplikasi DIABETES - merendahkan gula dalam darah, berkesan utk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringakan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yg tinggi.

  • Menghalang tekanan DARAH TINGGI - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

  • Pelangsingan dan halang tambah BERAT BADAN - GLA merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot utk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. ** Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

  • Memperbaiki tekstur rambut - sesuai utk memperbaiki rambut kering dan rambut gugur.



So berbalik pada tajuk posting ni..

GLA UNTUK WANITA SAHAJA KE??

Jawapannya, TIDAK!
Sebenarnya GLA sama penting seperti asid amino, tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia tapi boleh diperolehi dari sumber makanan.

Maka, sesuai utk WANITA DAN LELAKI.

Ok nanti saya share lagi kebaikan GLA ni dan KESAN nya pada saya! :)

Nak CUBA atau ada sebarang pertanyaan boleh SMS/Whatsapp terus ke 012-2747294!
atau PM di Facebook saya :)



yg mengamalkan,

SID : 961275

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...