18.11.13

#Product review :: Inchloss, Weight loss (SET SLIMMING)

Saya mula2 kenal shaklee ni kes pegi make up muka lah.
Yg tukang mekap tu lah ahlinya (skrg kira upline lah).
Potpetpotpet..sy sembang, last gi tanya psl bab nk kurus.
Nah.. dia pon bg set bajet slim kat saya, sbb sy takde la nk turun byk sgt kan. dlm 5kg gitu.
heyyyy 5 kg bukan senang tauu nak turun. Nak naik mmg takde masalah. haha

So, saya pon amik lah LECITHIN dan ALFALFA.


Dalam hampir sebulan makan, sy tak perasan pon..lupa sebenarnye nk timbang2.. tp perasan seluar mcm longgar sket. Pastu terus gi cari penimbang..nahh turun 2kg dah! Seronok mcm turun 20kg!
Start dari tu lah, sy mula percaya dengan produk Shaklee.

Lectihin.. lepas makan, mmg akan rasa berpeluh mcm baru sudah berlari tu.. haa nampak sgt byk lemak yg tak diperlukan dh dipecahkan..

Alfalfa pulak, sy kdg2 amik pagi, kdg2 amik mlm.. bila amik malam, bangun pagi, confirm membuang dulu.. hah rasa aman je perut. Seminggu pertama makan, sy dpt rasa kluar mcm cecair minyak. Saya rasa tu lah lemak2 yg dh dipecahkan. Lepas tu terus rasa badan sgt2 'ringan'.

Yang lagi best, sy dapat bonus effect lg..haaa masalah keputihan lepas bersalin, dah hilang! Part ni mmg sgt2 kagum! Sbb saya dah jumpa gynea 2 kali dlm 4 thn, ujian itu ini semua x berkesan, siap kena side effect sampai muntah2 demam bagai. Last2 cara vitamin natural ni jugak yg membantu, ALFALFA lah tu. Sayanggg Alfalfa!

Dah jatuh cinta, teruslah jadi ahli ni.. haa terus angkat CINCH Shake pulak. Mcm sedapppp je tgk kan.. Hah tu baru tgk, bila cuba, sumpah sedap!


Ada 3 jenis perisa. Semua sedap2 belaka. Jangan tanya yg mana sedap. Korang pilih lah mana yg korang nak sbb korang yg nk minum kan..haha

Bila minum Cinch..CONFIRM tak lapaq baq hang!!! INI SERIUS. Kalau ade yg lapar juga tu.. mmg something wrong somewhere..haha. Ni kira mcm makanan tambahan. Protien. Untuk jaga otot2 kite ni haa.. bila kurus, otot tu takde la nk menggeleber sana sini. 


Ni lah produk slimming pertama dan insyaAllah selamanya. Sebab saya mmg tak percaya dgn mana2 iklan yg menjanjikan 10kg dlm masa seminggu. OMG..apakah itu? maybe org tu gemuk sgt kot atau pape je lah.. sgt takut. Sbb kawan2 nurse sy ckp ramai je yg masuk spital sbb kes2 ubat kurus ni. Muka sampai biru pon ada. Tsk..

Saya tak menjanjikan apa2.. cuma insyaAllah boleh kurus dan boleh turunkan berat sbb ni dari pengalaman sy sendiri. Kalau berat tak turun pon, cuba check inchloss camne. MESTI ada. Yang penting, INI DIET SIHAT, NATURAL, HALAL, NO CHEMICAL..dan BUKAN UBAT KURUS!!!! 

yg berminat bleh PM sy je kat FB..
nak cepat WhatsApp/call terus 012 274 7294 

Tragedi Raya 2013 yg tertangguh

Jeng jeng jenggggg...

Kisah ni patut dicoret supaya sentiasa beringat. :p

Tak tau lah nk kata sedih ke, lawak ke. Tapi perasaan masa tu mmg macam2.. mujur semua cool.

Kisahnya begini.

Macam biase setiap tahun b4 raya sure ada photoshoot studio.. dan konfem kami pastikan beli baju raya dah time tu... maka ni lah hasil tangkapan raya kami..



Meriah nauuu kann...
Siap feeling Yuna, Najwa Latiff bagaiii~~

Beberapa hari pastu packing beg balik kampung. Yeahh dah ready semua... balikkkkkkk!!!
Balik umah MIL dulu..sbb tahun ni raya seblah saya. So esoknya baru balik Changlun...
Malam raya, masa tu dh nk dekat kul 10mlm.. kena la siap2 kan baju raya esok. Nak iron bagai..
Tetiba papppp! Tak buka beg lagi. Hati dup dap dup dap..Ya Allahhhh...

Buka beg, cari cari.. benti.. cari lagi.. haihh nk cari apa lagi, skali tgk dh bleh nampak semua baju dlm beg kannnnn! MANA BAJU RAYA KAMII??????????!!!!! Wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bawa balik baju Irfan sorang je!! Baju kami konfem tertinggal kat sofa di rumah siap hanger lg. T_T Baju sy takpe la ade selai dua lagi..baju si Arjuna? takdak langsung! wuaaa..

Cepat2 lah kami p pekan Changlun tu..cari baju raya..sebbaik mlm raya kedai buka smpai kul 12 kot.. tapiii malam raya kot..baju size ape je laa yg tinggal kannnnn...huk huk..
Cari lah jugak.. cari dan cari dan cari... mahal baju kat Changlun mengalahkan harga kat KL tau!! sabaqqq ja la..

Esoknya.. ni lah baju raya kami..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


TETAP TEMA BIRU!


Tobat tahun depan baju raya aku sumbat dlm keta awal2!!!

17.11.13

Tahun ke Enam

Hai hai hai..

Bulan November mmg bulan cinta saya..setiap tahun ade je lah entry ni kan kan..
Semlm, 16 November. Ulang tahun perkahwinan, yg ke-6. Omputih kata anniversary. Eh bukan tarikh kawin je tau.. tapi BLOG ni jugak! Sbb blog ni ditulis sejak sy kawin ler.. So Selamat ulangtahun ke 6 ceriterakasih! hehe

Dan buat pertama kali, 16 November, kami x celebrate T_T... SEBAB si Arjuna beta pegi outstation mencari nafkah. Gituu...

Kebetulan mamita sy dtg sini. So mlm 15hb sy dan mamita pegi tido umah adik di Subang. Tetiba si Arjuna msg mlm tu, suh sy balik umah pagi2 b4 9am.. sbb ade courier album nk smpai umah. Adoi..potonggg btoi..

Esok paginya, mamita pulak nk ajak pi breakfast dulu.. tp memandangkan dh lambat benor dorang bersiap, maka sy terpaksa lah balik umah dulu sbb ada courier nk dtg kannnn... T_T

Pecut balik umah. kul 930 smpai. Hummm tunggu tak dtg2 pon.  Kul 10am, ade van dtg.. hah sampai dh le tuuu. Skali tgk... EHHHHHHH... bukan org hantar album nehhhhh....tapiiiii..

BUNGA!! haha..

First time tauuu dpt org antar bunga kat aii~ #excited
Walaupun sy bkn jenis minah bunga sgt, tapi sape yg tak senyum lebar kan kalau tetiba dpt surprise camni kann kannn??? Hati mesti bunga2 jugak. hihi

Semlm gak Secret Recipe buat promo diskaun rm16 utk pembelian kek sebiji. Dok pk nk beli ke idok..nk beli ke idok.. idok laaa jawabnya! Kek besar2 tu jenuh lah nk habiskan, BAIK buat sendiri..hahahaa   cakap je lah kau mmg jual kek buatpe nk beli lagi

Soooo... buat pertama kali sy nk pecahkan record jugak untuk buat Cheese Cake! Last minute decision btoi, petang2 16hb, dalam hujan lebat amat, ku gagahi jua pegi kedai beli buah blueberri. ITU JE.  Ala2 blurr dan tak berniat btol2 lagi nk buat cheesecake tu. Resepi pon tak cari kann..

Balik, baru cari resepi. YG PALING SENANG dan PANTAS. Buka peti ais..mujurrrr ade cream cheese walau seketoi. adeh.. buat laa jugak, hentam je la apa yg ade, maka jadi laa ciskek kecik comel. Tadaaaa~~~

Mujur lah boleh tahan rasanya.. tp tak buka utk order lg ye! Tunggu mak terellll btoi dulu.

Sebenarnya mlm tu, kul 12am tepat 16hb, masa kat umah adik tu, ada tragedi. Ni ha budak excited terlebih bila jumpa kazen dia.. seronok sgt lari sana sini, tercelapak sofa, jatuh terseret, kena kabinet. Luka panjang kat kening. Mujur sgt tak kena mata. Hmm patut kena jahit, tp skrg ade teknik gam, so pakai gam je. harap2 lepas buka plaster tu, luka tu dh bercantum. Irfan...irfan..dh ade kenangan setiap kali 16 nov utk parut kamu tu nnt. 



Tu je kot setakat ni.. tgh planning nk pi celebrate luar KL. Tgk lah kalau 'sempat' ade lah story mory di sini..kekeke... citer raya pon tak sambung2 kann

And..dear hubby, Happy 6th Anniversary. Selamat ulangtahun ke 6.. semoga ikatan ni kekal hingga ke Jannah. i love u.

6thn blogger,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...